Nöjd!

Tadaa.. Nu är jag här och gästspelar lite igen..har visst gått opch blivit månadsbloggare.. ;)

Det har hänt en del sen sist, både roliga saker och mindre roliga saker..

Jag har varit i Jönköping och prata med Astrid som är ansvarig för den utbildning som jag påbörjade när jag väntade Tage. Så nu är det bestämt att jag börjar plugga igen den 22 mars! Ser faktiskt fram emot det samtidigt som jag kommer sakna mammatiden här hemma..Vad går upp emot att få spendera all tid med sina småhjärtan? Nu så får Johan ta lite mer pappaledigt och det vet jag att han gör med glädje och bravur!

Sen har vi ju haft ett litet ryck här hemma och målat om i hall, vardagsrum och kök med! Det skulle egentligen bara bli hallen men när vi kom igång så gick resten av bara farten. Vitt, vitt och åter vitt blev det! Jag älskar det! Rent, enkelt och snyggt! Dessutom skitenkelt att förändra med lite småfix om man nu skulle tröttna..Fast just nu har jag en vit period! Skulle helst av allt ha allt i vitt, gardiner, soffor, dekorationer...tv men jag får lägga band på mig ;).. Undar vad min nästa färgperiod kommer bli? När det gäller kläder är jag nu inne i en plommonera..För alla er som bryr er om det! :D


Fina fondväggen på Oyan och Balto!

Annars då..Jo barnen växer som bara den och Tage kan numera sitta på egen hand men jag vågar inte lämna honom själv för han är inte 100 % stadig än men det kommer. Han sätter skräck i alla med sin gåstol då han far fram som en kanonkula här och låter vare sig trösklar eller anklar hindra honom.. Ett riktigt litet charmtroll som för det mesta har ett leende på läpparna! Älskade ungen..4 tänder har kommit samtidigt i överkäken och tillsammans med de två som kom först i underkäken har han alltså nu redan 6 tänder! Äter med god aptit så länge det inte är potatis och dricker vatten ur vanligt glas.  


Skyddsglasögon kan behövas med tanke på farten han får upp..

Tagehjärtat 7 månader




Henry är sådär härligt 3 år nu. Frågar saker hela tiden, kan allt själv, säger hur mycket roligt som helst och bryter ihop fullständigt vid minsta motgång. Han har tappat öronen och orkar inget som mamma och pappa ber om.. Helt underbar alltså! :) Vi får oss många goda skratt här kan jag lova..älskade lilla H som blivit en så stor kille! Han älskar sitt dagis och frågar varje dag, även på helgen, om han inte kan få gå dit. Det är Wille som är idolen och vill man att han ska göra nåt så får man säga att Wille gör så, då funkar det..Hoppas att det är ok att jag mutar vår son med er son, Helena? :)

Henryhjärtat i spexartagen

Man somnar så gott när man har nått tryggt att luta sig emot..



Hundarna tycker inte om all snö och kyla och får tvingas ut på promenader. Är så himla trött på snö nu..det är ju jättehärligt, och visst är det underbart att vi fått så mycket snö i år men hallå..snacka om att överdriva..det är liksom ingen måtta på det. Det går ju knappt att ta sig fram..och överallt är det bra drivor med snö..Vill inte ens tänka på att allt ska smälta bort sen med..vår trädgård (och antagligen hela Hästholmen) kommer stå under vatten då.. SUCK! Jaja, inte mycket man kan göra åt det och vackert är det hur som helst!






Oyan är nu skendräktig på riktigt och har fått mjölk i juvrena så jag antar att hon fött sina "valpar" nu..hon har inget grej som hon går o bär på men hon slickar frenetiskt på allt hon får tag i och sover typ hela tiden och är HUNGRIG som en besatt! Fast det är ioförsig inget ovanlig med våra fyrbenta barn..de är alltid hungriga.. Balto har fått tillbaka problemet i sitt öra och har börjat bita sig i tassarna men vi har fått en förklaring på det hela. Balto har tidigare genomgått en allergiutredning som vi inte visste om och den visar att han har både inomhus och utomhus allergier mot bla. pollen och kvalster och det förklarar ju en hel del. Nu ska vi till veterinären på tisdag för att få provsvaren förklarade och sedan se hur vi kan hjälpa Balto på bästa sätt! Det värsta blir nog dock att få honom att inte sova i sängen hos mig..med det är han oroligt bestämd ska ni veta! Hoppas att Balto inte lider massor av sina allergier och att vi kan hjälpa honom till ett bra och smärtfritt liv ändå! Vill passa på att tacka Malin för att du tog kontakt med oss och skickade Baltos provsvar! Du besparade oss och Balto både lidande och pengar!

Snötokiga Malte fick igång Balto, Oyan valde att inte ens gå ner i snön..


Förra helgen var vi på Omberg och åkte pulka och grillade korv tillsammans med Högqvistarna och Nina, Klas och Jackie. Det hela avslutades med en trerätters middag här hemma där varje par bidragit med en rätt! Camilla och Anders hade gjort en jättegod svartrotsoppa med bacon och ostkex och jag o Johan hade fixat en kycklinggryta med massa goda grönsaker och sallad och Nina och Klas hade gjort en härlig tårta till kaffet! Ska väl tillägga att vi alla äter lchf-kost just nu så hela måltiden var så gott som kolhydrat och sockerfri..Det ni! Tycker att det går jättebra att äta denna kosten, det strider ju helt emot vad man varit van vid att vräka i sig fett och grädde men det funkar uppenbarligen! Johan har gått ner över 4kg på mindre än två veckor och jag lite drygt tre kilo! Det bästa av allt är att jag inte är nåt sugen på godis eller sötsaker, och det vet ni alla som känner mig är nära ett under! Jag har blivit mycket piggare och gladare med, så jag fortsätter ett tag till så ser vi vart det leder! Sorry om jag skryter men jag är så nöjd!


Foto Högqvist


Foto Pettersson/Varblane


Foto Pettersson/Varblane


Foto Pettersson/Varblane


Johan o Anders passade på att geocacha


Klas, Anders och Camilla


Gudfar och gudson

Idag har dock varit ett undantag..för igår var vi på fest hos Högqvistarna! Det var tre år sedan jag var på fest så jag såg verkligen fram emot det! Vi fick en kanonkväll med trevliga människor, gott dricka och karaoke! Behöver kanske inte skriva mer än så..:) Tack Anders & Camilla för en jättetrevlig kväll! Idag blev det pizza..

Har klippt mig och färgat håret, eller bästa Camilla har gjort det såklart, så nu är jag korthårig och brunett..nöjd med det med faktiskt! Henry var mindre nöjd när jag kom hem..han stirrade på mig och så började han gråta och sa "Mamma jag vill inte, jag vill att du ska vara grön!!" Han har lite problem med det är med färger så jag hoppas/tror att han menade blond.. ;) Men nu tycker även han att jag är fin för häromdagen sa han " Å vad fin du blev när du klippte dig, jättefin, som Camilla!" Så Camilla, ta åt dig! Du är jättefin tycker Henry! Jag med såklart! <3





Jag har egentligen massor mer att skriva men jag får inse att jag nog får vara glad om det är någon som orkat läsa ändå hit..Får ta och blogga snart igen istället..eller hur!!

Nästa helg bär det av till Värmland och äntligen få träffa lilla Lykke som nu inte är så liten längre! Ser fram emot att få träffa alla mina nära och kära uppe i Värmlandsskogarna, saknar dom alla nåt enormt!

Tills vi hörs igen..Må väl!

Over and out



RSS 2.0