Saturday night fever..

Jaha då var det lördag igen.. veckorna springer förbi och jag hinner inte riktigt med. Ändå så tycker jag att det känns som en evighet till juli när lilla mini kommer..längtar.
Är så sjukt nyfiken på vad det är för en liten individ som finns i min mage (som redan är gigantisk..by the way... Henry ska bli storebrorsa, lilla hjärtat. Just nu är hans favvouttryck:"lill inte" Även om han vaknar mitt i natten och knappt är vid medvetande så säger han "lill inte"  Charmigt men ack så tålamodsprövande..

I fredags så fick han iallafall gå till dagis, han var något nöjd på morgonen när han äntligen fick komma dit igen. Johan och jag var tvungen att åka o hämta ved mitt uti i urskogen så när telefonen ringde och det var dagis som sa att Henry hade nära 40 graders feber så fick jag lite panik. De hade för det första försökt få tag på oss i en timme innan de kom fram och sedan tog det en timme för oss att komma hem från buschen. Oj vad jag kände mig elak..stackars lilla unge! Trots detta var han förvånansvärt pigg när jag till slut kom fram, han var ute o lekte och skulle cykla när jag kom. Lilla hjärtat, snacka om att kämpa in i det sista. Om jag hade haft 40 graders feber hade jag antagligen legat inlagd..

Nu är grävandet i full gång i trädgården så just nu har vi en stor jordhög och en grävskopa som utsikt från köksfönstret. Fast de jobbar snabbt måste jag säga så de är nog snart klara.. Snälla som de är så hjälpte de oss att ta ner den otroligt fula granen som stog i vår trädgård. De kapade den på mitten och så drog de upp den med rötter o allt, o så körde de bort den åt oss oxå! Tack för det! Det blev så otroligt mycket finareoch ljusare utan det stora, fula, lutande och halvdöda åbäket!

Idag är lilla Alice här på besök, matte Jenny är på partaj så vi fick äran att ha henne över natten. Det funkar jättebra med henne o Oya. Hon tycker i o för sig att Oyan är lite halvjobbig som ska busa HELA tiden men hon är ju rätt duktig på att säga ifrån så det är inget problem. Nu ligger de o sover framför brasan men Alice väntar nog på att hennes matte ska komma o hämta henne. Hon är inte riktigt samma hund när Jenny inte är med för hon ligger mest och väntar, tittar upp lite olyckligt och sucka djupt..lilla gumman. Tänk att man kan vara så mammig trots att man är en gammal dam..


Oyan deppar för att Alice inte vill busa med henne..


Förresten så skulle jag ju pluggat hela helgen, det var ju min mission för helgen MEN jag har inte ens tagit fram böckerna än..det börjar dra ihop sig till tenta snart så jag har verkligen inte "råd" att vara lat men säg det till en som har gröt i hjärnan och betong i armar o ben. Mycket kan och ska skyllas på graviditeten, det är faktiskt så att man blir mer trögfattad som gravid...och trött. Så klarar jag det här så ska jag ge mig själv en stor eloge och vara nöjd med mig själv som f-n.

Nu kom det upp en liten dynamit-Harry med kisande ögon och snuttefilt i släp. Henry vaknade till och gick upp, hans hår står rakt ut på sidorna och han är rosigt om kinderna av febern. SÅÅÅÅ söt. Hoppar upp i soffan bredvid mig och titta på min glasskål.."mmmm glädde"..nä de är inte grädde utan glass.."mmmm lass". så sitter han nöjd bredvid mig och äter lite glass medan pappa gör välling. så säger han : "puss mamma Hej då" och följer med pappa in i sängen igen..Å vad jag älskar denna unge! Han är helt enkelt bäst, bara så ni vet!


Trött o febrig lite dynamit-Harry

Johan vet fortfarande inte vad vi ska hitta på på alla hjärttans dag.. hihi *myser*

Over and out





Ny vecka..

Då var det en ny vecka nu. Vecka 17 i graviditeten och bara 2 veckor kvar till ultraljudet som jag verkligen ser fram emot! Hoppas på att de ser könet, och berättar det.. Annars gör vi nog ett 3D ultra i Linköping framöver för vi är så sjukt nyfikna.

Henry har åkt på feber o hosta nu stackarn. inte mycket med min älskade unge..så trött o grinig och han vet inte riktigt vad han vill..Gör ont i mammahjärtat när man inte kan göra mer än att försöka dämpa feber o trösta. Hoppas att han snart blir bättre..



Man kan bjuda på ett litet leende fast att man är sjuk..



Har precis lärt sig att suga i sig spagetti..



Såhär fin blir man av allt övande men det är det värt!

Oya har varit på sitt dagis idag, det går bara bättre o bättre och idag så ylade hon inte ens när hon hörde att vi kom. Annars har hon börjat sjunga så fort vi kommit innanför dörren :) Hon får så mycket beröm av tjejerna där. *Stolt*
Idag har jag anmält oss till en utställning i Katrineholm den 1 mars. Så nu är schemat späckat framöver..Vreta Kloster den 22 feb, Katrineholm den 1 mars o Ödeshög den 25 april! Ser fram emot att träffa Bitte som är Oyas uppfödare och Lee som är syster till Oya i Katrineholm, ev kommer dt fler kullsyskon dit. Sen ska vi ha en valpträff uppe i Rejmyre framöver, det ska bli riktigt kul o se de andra valparna! Dessutom ska vi ju gå kurs i vår med, känns som det behövs. Just nu varken hör, ser eller bryr sig Oya om något som hon inte vill..men så är hon ju Rhodesian oxå!



Såhär ser det oftast ut när vi är ute o går..



Fällkniven..


Nu har dom börjat gräva i vår trädgård, Oya är inte jättenöjd över detta och går o "offar" o morrar mest hela dagarna. Min lilla vakthund..så fort de kommer när så viftar hon på svansen och vill hälsa..men hon låter ju farlig iallafall.
Någon som är mer nöjd är Henry, han har ju en "egen" grävmaskin i trädgården! Vilken lycka! " Mamma, koppa! Mamma, koppa!" säger han och ser hur lycklig ut som helst! Å vad man önskar att man var lika lättroad!

Annars är jag hungrigare än någonsin och skulle nog kunna äta hela tiden men man får ju försöka låta bli..läste nånstans att bäbisen håller på att bygga upp sitt fettlager nu så det är därför man är konstant hungrig..Iallafall så skyller jag på det ;) Ikväll åt vi tacos med kycklingfärs, det kan jag verkligen rekomendera!

Over and out

Ps. Jag har planerat nåt för min älskade Johan på alla hjärtans dag..det du pusse, nu fick du åt att funta på! Ds.




Nu så..

Igår var jag hos läkaren på MVC i Motala för att kolla om jag hade fått tillbaka min GBS även denna graviditet (hade den nämligen hela förra gången..)Anledningen till att jag trodde att jag fått det var för att jag får så mycket sammandragningar redan men så var inte fallet vilket är jättebra! Träffade en jättegullig läkare (som jag inte kommer ihåg namnet på..jag o namn..) Hon förklarade att det troligtvis inte alls är sammandragningar jag känner utan att det är tarmarna som arbetar så sakta att det gör magen hård och "obekväm" precis som sammandragningar. Hon gjorde en undersökning och kollade så inte tappen var påverkad och då fick jag ju även se lilla bönan fast h*n var ju så stor att det knappt fick plats på skärmen längre nu. Men jag så lilla hjärtat slå..Tänk att vi ska få ett litet underverk till. Jag har inte riktigt fatta det..

På kvällen var vi hos Fam Högqvist och åt väldigt god mat..som vanligt. Det är alltid så mysigt att träffas..synd att det inte blir så ofta numera, men dessto mer ser man fram emot de gångerna vi ses.

Den här dagen har varit fullspäckad..vi skulle åka till Omberg och grilla lite korv men vädret sa att vi borde göra något inomhus istället så vi for till svärmor o svärfar i Skänninge o fikade. Johan och jag (tillsammans med typ 20000 andra) passade på att åkta till City Gross o handla när vi hade barnvakt och sedan var det bara att åka o hämta barn o hund för att åka hem och packa om o så vidare till Vadstena och mamma o Åke som skulle ha Henry över natten.

Johan och jag är nämligen barnlediga ikväll!! Tänk er..bara han o jag ( å så Oya förståss..) Vi har varit och ätit på Afrodite och sedan på bio. Ååååå vad mysigt! Vi behövde det verkligen..Vi fick sitta och äta i lugn o ro båda två, prata med varandra om allt möjligt inte bara praktiska o vardagliga saker som det oftast annars blir, vi kunde sitta på bion o hålla varann i handen..jag är nykär..Tänk vad lite det behövs!

För att inte tala om att kunna krypa ner i sängen och veta att vi kan sova bredvid varandra hela natten och ändå till klockan halv tio imorgon om vi vill..Det är vad jag kallar lyx! Tack snälla mamma o Åke för det.

Jaja, trots detta så saknar jag Henry som f-n..lille hjärtat. Min busiga, trotsiga, underbara, fantastiska  allra bästaste unge.

Over and out

Sjuk..

Jaha så är man sjuk..IGEN! Jag fattar inte att inte jag kan få vara frisk nångång. Är så himla trött på det här nu, finns det en liten bacill så nog hittar den mig och kopplar sig fast med ett hårt grepp.

Vaknade igår morse med halsont men tänkte att det är nog för att jag snarkar (ehh.. enligt Johan, men han ljuger) iallafall så var det lugnt under dagen och så på kvällen fick jag jätteont igen. Vaknade vi halv fem av att jag var precis igentjockad i halsen och febrig. Kul.. Så nu har jag legat o sovit hela dagen..som tur är så är både H och O på dagis idag.

Jag är riktigt besviken för jag hade ju tid hos dietisten idag som jag fick ställa in. Jag vill och behöver verkligen gå dit! Nu hoppas jag på att jag får en ny tid ganska snart..

Bäst att avsluta detta klagoinlägg o gå o sova lite igen.

Over and out

Ps.På dagis går det just nu feber o hosta, bara så ni vet vad jag kommer drabbas av nästa vecka..Ds.

Smått stressad

Nu har Henry varit hemma sedan i fredags, stackars liten. Han är fortfarande väldigt dålig i magen så vi har inte vågat släppa iväg honom till dagis. Han vill inte äta men dricker välling och annat. Ringde hur som helst Lotta på BVC idag för jag började bli orolig eftersom hans mage inte blir bättre. Hon lugnade mig och sa att magen kan vara så upp till två veckor efter att de haft en magsjuka och att det inte betydde att han fortfarande var sjuk. Så länge han är pigg och kissar så är det ingen fara! Och pigg är han..håller på att klättra på väggarna här hemma så imorgon bär det av till dagis igen.

Själv får jag väldigt onda kramper i magen så fort jag äter eller dricker något?! Jag kan knappt stå upp och mår dessutom jätteilla så jag måste lägga mig ner en stund och så går det över till nästa gång jag äter eller dricker..Skumt värre. Ska till läkaren på fredag så jag tänkte ta upp det med henne då få vi se vad hon tror. Förhoppningsvis får jag då även atibiotika mot uvi som troligtvis orsakar mina sammandragningar också.

Imorgon ska jag till dietisten i Mjölby, ser fram emot det. Jag känner mig som en svullen flodhäst och jag ser nog ut som en också..Behöver en rejäl spark i baken så jag tar tag i det här nångång annars vet jag inte vart det slutar..

Både Johan och jag har massor skolarbete att göra och ligger efter som tusan nu så vi blir nog sittades i varsitt hörn med böckerna imorgon o på fredag.

Det är lite klurigt såhär ibörjan när man börjar plugga , innan man kommer in i det liksom. Man vet inte hur mycket man behöver läsa så just nu känns det som jag ska bestiga Mount Everest med den här kursen. Det är så otroligt mycket att ta in..men det löser sig säkert. Jag ska ju bara plugga ett halvår så jag tänker att jag får väl anstränga mig som tusan den korta stunden. Vore ju skönt om man slapp göra omtentor men jag ska inte ropa Hej än.

Over and out

Skön dag!

Jag fick sovmorgon idag..Johan, raringen, väckte mig inte förrän 10!! Å då med frukost o tända ljus.. de hade gjort så fint, mina pojkar. Älskar! Undrar vad jag gjort för att förtjäna dem!

Efter frukosten åkte vi upp på Omberg och gick en promenad, det var helt underbart, om man bortser från min obefintliga kondis. Oya hade jättekul och sprang som en tok fram å tillbaka, snacka om att motionera sig själv. Lika lugn som hon är inomhus, lika galen är hon när hon får vara lös ute! 
Henry stackarn mår lite bättre idag men magen är fortfarande i olag..men han knatade på där och tyckte nog att det var skönt att få lite frisk luft i lungorna, han med.

När vi kom hem satte jag mig med mitt pluggeri, usch vad dåligt samvete jag har över det.. Men jag fixade 5 kapitel och måste säga att jag är rätt nöjd med min prestation. Nu har jag bara sådär 18 kapitel kvar..


Lägger in lite bilder från vår prommis på Omberg

Fina Oya

Fina Oyan i sin nya sele




Världens bästa Henry




Alla mina fina




Å så jag då, osminkad o fin..

Over and out

Ps. Har förresten inte tappat en enda sak idag..Ds

En låååååååååååååååång dag

Idag har Henry mått lite bättre, febern är kvar men har inte kräkts nåt. Han vill inte äta men vi har kunnat få i han lite att drick iallafall.
Måste säga att han är förvånansvärt pigg ändå..
Numera går barnserierna varma på dvd:n, Rorri, Postis Per, Teletubbies, Tåget Thomas mmm,m... jag börjar bli lite trött på dem..

På förmiddagen åkte vi till Sharpman en sväng, vi behövde köpa skyltar att sätt vid våra grindar då det börjat springa folk i vår trädgård titt som tätt. Det beror på att de ska gräva upp dagvattenbrunnen som ligger precis vid vår tomtgräns och ledningarna som går genom vår trädgård. Det är lite märkligt att helt plötsligt se en neonfärgad gubbe glida förbi köksfönstret. Vi släpper ju ofta ut Oya själv i trädgården om det känns ju sissodär om hon är ute och de kommer in utan att säga till innan..Hon tokade ur härom dagen när de helt utan förvarning gick omkring i trädgården..Ringer man inte på o säger till först??!! Egentligen får de ju skylla sig själva men det känns som att jag inte vill riskera att nån lämnar en grind öppen efter sig.

Dagens händelse var när jag tappade en hel flaska välling i golvet som givetvis skvätte ner hela köket och hela mig! Ett mindre sammanbrott som följd. Det var den 5:e saken jag tappade idag, blir så trött på denna klumighet som följer med graviditeten! Dessutom har ju tålamodet minskat till ca 30% så nu är jag inte rolig att tas med när det inte går som jag vill..tur att det är övergående!

Den här dagen har varit den längsta och tråkigaste på länge så nu går jag o knyter mig o hoppas att morgondagen har mer att ge!

Over and out.

Ps! Man har det inte roligare än man gör sig.. ;) Ds.

Bra början..

Så har även jag hittat hit!
Kanske finns det någon som är intresserad av vad som händer i vårt lilla liv och är det inte fallet så skriver jag nog mest för min egen skull ändå! :-)

Idag har vi en liten sjuk kille hemma. Henry har fått vinterkräksjukan! Tjohooo!
Det går på dagis så frågan var ju inte om utan när han skulle få det..Nu väntar vi med spänning på om jag o J oxå ska drabbas. Vi har sanerat oss med handsprit men antagligen är det ju försent.
Nåväl, för min del skulle det ju inte skada med en släng kräksjuka..behöver ju tappa en del kilon, fast å andra sidan så känns kombinationen gravid-kräksjuka inte alltför lockande! Jag tror jag hellre tänker mig lite extra för framöver istället!
Apropå detta så har jag fått en tid till dietisten på torsdag nästa vecka. Det ska bli intressant att se om hon har några bra tips att ge mig.Jag behöver dom verkligen! Har nämligen redan gått upp 3kg och är i v.15!! Oj oj oj...vill inte tänka på hur detta ska sluta!

Har ju börjat skolan oxå, logistikprogrammet närmare bestämmt. Det är jättespännande, Första kursen ut är Företagsekonomi, en väldigt intensiv kurs och dessutom inte helt självklar. Gäller att gå ut hårt. Pust!
I o med detta såhar även Oya fått börja på dagis! Det är ett helt nyöppnat hunddagis här i Hästholmen och det är verkligen superfint!  Tjejerna som har det är jättegulliga och det känns tryggt och bra att lämna vår lilla bäbis där!

Dagens stora händelse var promenaden på kvällskvisten då Henry fick lysa med ficklampa på en traktor! Förstå vad roligt det kan vara..Traktorer och lastbilar rules!

Alles for today..over and out!

Ps! Heja Magnus Samuelsson i Let´s dance! Ds.

Välkommen till min nya blogg!

Ja precis! Välkommen hit!

RSS 2.0