Veckan..

Vecka 31 nu och jag mår fortfarande inte särskilt bra.. Foglossning, huvudvärk, illamående, yrsel, ögonflimmer, kramper i magen,sömnproblem och därav trötthet och sammandragningar i massor är vad jag lider av!
Underbara härliga graviditet..men som nån sa "Det är ju bara 10 veckor kvar nu.. " ;) 

Var hos läkaren igen igår och allt är bara bra med Mini så det känns skönt, sen fanns det inte så mycket mer de kunde göra för mig..Iallafall så är havandeskapsförgiftning uteslutet eftersom jag inte har högt blodtryck och det inte finns nån äggvita i urinen. Det är bra, men vad fasen är det då? Ska det bara vara såhär? Man blir ju så less...
Vissa dagar är jag helt utslagen och tar mig knappt ur sängen..det funkar ju inte när man har en liten Henry att ta hand om! Som tur är har vi ju snälla mormor och farmor & farfar som får rycka in när det är som värst..Tack för att ni finns och för att ni alltid ställer upp för oss!

I lördags var det utställning i Ödeshög och vi hade anmält Oyan till den. Det var en superhärlig dag med sol, massor med fina hundar och trevliga hundägare! Oyan var riktigt avslappnad och vi hade förhoppningar om att det skulle fungera bra i ringen! Så fort de kom in i ringen och började springa så blev hon helt ifrån sig, hon ville absolut inte visa upp sig och att domaren skulle få se henne i munnen var bara att glömma..men hon fick ett fint omdöme och vi ser det hela som träning och en erfarenhet rikare.



Nu så ska vi gå på en utställningskurs där vi förhoppningsvis kan komma till rätta med vad som ställer till det i ringen. Sen har vi anmält oss till 3 utställningar till under maj månad bara för att komma ut och träna både för Oyans och vår skull.


Fina Oyan med fina husse



Igår var det avslutning på vardagslydnadskursen som Oya och Johan gått, tyvärr har de ju missat 3 av 6 gånger men oj vad duktiga de var ändå! Kursen avslutades med ett litet prov, Hund i Hand, vilket gick galant! *Stolt*
På söndag ska Johan o Oya gå en spårkurs uppe på Omberg, det tror jag blir kalasbra för henne för hon använder sig mycket av nosen och tycker om att jobba med huvudet! Kul att få komma igång med det, gjorde det en del med min schäfer Zorba och jag tyckte det var jättekul (hon med förståss..) Just nu är det inte läge för mig att springa i skogen men min tid kommer o då ska vi ut o spåra, Oyan o jag!

Imorgon är det Valborg och stackars Johan ska jobba natten..antagligen får han köra runt på en del fulla fjortisar som har tagit sin första fylla..vet ju själv hur speciellt det var med Valborg då..och framförallt om det är fint väder..jag är inte det minsta avis på honom..Mamma/mormor och moster Jenny kommer på besök imorgon kväll, vi ska mysa och titta på brasan nere i hamnen här!

1 maj så blir det antagligen en tripp till Godegårds marknad om väder och mående vill och på lördag ska vi på kalas på dagen och så Big Comedy med Batra, Glans, Schyffert, Rheborg, Mede, Norman och Wahlbeck på kvällen! Å det ser jag fram emot..jag bara älskar Johan Glans! Vi var på han och Schyfferts Stand up i Norrköping förra året och det var helt suveränt. Även Batra är en favorit som ni vet sen innan..Däremot har jag svårt för Petra Mede men jag kan ju ändra mig!
Det ska bli hur kul som helst iallafall..

I trädgården går det framåt..har oljat in staketet idag och börjar grunda imorgon. Johan har rensat ur all kompost som låg bakom vår friggebod och ska sätta färdigt staketet imorgon om han hinner. Sen har vi grävt ur och lagt på små stenar längs huskanten på framsidan..det blev jättefint! Och om 1-2 veckor kommer de och fixar i trädgården efter att de har grävt, de ska ju lägga på gräs o göra fint o sen ska ju garageuppfaren breddas och ny asfalt ska läggas.
Fatta vad skönt det ska bli när det är klart!

Nu vaknade Henry till..gråt-gnällandes sa han "Ja åka traktor!" sen la han sig ner o somnade igen..älskade lilla pusse!  Han till o med drömmer om traktorer..får besöka Henke inom en snar framtid så han får sitt traktorbehov stillat för ett litet tag iallafall..

Han har fullt upp nu lilla H, han hjälper sin älskade far i trädgården! Det ska bävas och fixas o vattnas och däremellan bakas en hel del kakor o tårtor..sen kör han traktor och bil och så gruset sprutar. Han blir galen när han måste avbryta för att äta mat eller vila lite.."Jag vill inte äta nu igen" sa han nu ikväll när vi skulle gå in o äta kvällsmat. Då var klockan redan halv åtta och han hade varit ute hela eftermiddagen..men visst är det underbart med aktiva och fantasifulla barn! Han är bäst våran H, det känns ofattbart att det snart kommer ett till litet yrväder att älska så mycket! Om man ska gå efter aktiviteten i magen så kommer även denna lilla solstråle att vara en aktiv liten herre..


Underbara älskade lilla H!

Ha det bra tills vi hörs igen!

Over and out

Goda nyheter för en gång skull..

Japp, idag ringde Sven, Oyans vetrinär, med goda nyheter! Hon har inte en endaste allergi! Tjohoo, vilken lättnad!
Det betyder att det var en hudinfektion hon hade. Får hon tillbaka en vi nästa löp ska vi se till att bada henne regelbundet under löpet.

Vackra Oyan i vackra Hästholmen


Hon kutar så hon får fradga i munnen, tokhund


Flygande RR


Att sola sig är en favorit..

Hon har ju blivit mer o mer sig själv igen nu, och just nu älskar hon allt och alla. Lite kontrast till det att hon inte ville ha kontakt med någon utomstående ett tag och tom morrade åt vissa.. Det ska bli intressant att se hur hon är på lördag då det är dags för utställning igen..Det har ju varit lugnt på den fronten nu ett tag.

Henry har fått en bävboppa..(grävskoppa) som han bäver i sin sandlåda med..alltså en sån man sitter på med spakar att dra i. Han är helt eld o lågor över detta och kan sitta hur länge som helst på denna boppa. Sandlådan är verkligen världens bästa barnvakt just nu, han kan fördríva timmar med att gräva och göra kakor och tårtor som han bjuder på.. Hur söt som helst! Han har börjat sjunga med..går o nynnar och sjunger för sig själv..mammahjärtat smälter! Dock är inte allt rosaskimrande, för lilla Henry har ett humör utan dess like emellanåt..(undra verkligen vart han fått det ifrån..) Det kan bli en del konflikter på en dag...oj oj oj!


Pusse bäver..


Stoleblo

Lilla mini i magen har ännu inget namn..vi har ju haft flera..eller vi har ju flera men inget som vi riktigt bestämt oss för..men det löser sig säkert innan han behagar titta ut. Gick in i v. 30 igår och det känns lite overlkigt, det har trots allt mitt gnäll gått så himla fort den här gången. Med Henry räknade jag nästan timmarna kändes det som, det finns ingen tid till det den här gången men gud va jag längtar efter att få träffa det lilla livet i min mage. Tänk att jag ska få ytterligare en liten människa att älska så att det gör ont! Helt underbart. Bäst av allt är att han kommer att ha så många runt omkring sig som kommer att älska och bry sig om honom nästan lika mycket som jag..

I projekt trädgård så håller vi som bäst på att sätta upp ett högre staket till vär lilla rymerska. Sen ska vi måla lite staket och fixa lite annat..Sen hoppas vi att farfar Ebbe vill hjälpa oss att tapetsera i vårt sovrum innan mini tittar ut..vi har nämligen tapeter som vi köpte för ett år sen som ska upp men det är ganska mycket underarbete som måste göras först och det är därför det har dragit ut på tiden...men tänk om man inte tycker tapeten alls är snygg nu..fast jo, det är den! Vit med pärlemomönster, det blir kanon!

Over and out

Blev inte riktigt som jag tänkt..

Hade tänkt att baka bullar idag och vara ute i det fina vädret men det blev inte riktigt så..

Vi spenderade istället närmare 3 timmar på förlossningen i Linköping..Jag har ju som sagt haft rejält med förvärkar och både igår och idag så har de ökat i styrka och jag ringde in för att höra om det var någon fara. De vill gärna kolla läget eftersom det inte ger med sig med vila och panodil så vi packade in oss och lämnade barnen (Henry & Oya) hos farmor & farfar i Skänninge och åkte in.

Det kändes lite konstigt att stiga in på förlossningen igen..sist vi var är visste vi ju att vi inte skulle gå därifrån utan en liten bäbis..Jag blev ju igångsatt efter 14 dagar över tiden. Nu var det ju lite annorlunda premisser..

Jag fick lämna urinprov och sedan låg jag med CTG-kurvan i över en timma, efter det fick vi vänta nästan en timma på att läkaren skulle komma och undersöka mig. Snacka om att det blir något långdraget att ligga där o vänta..Hur som helst så var allt helt ok men jag fick med mig bricanyltabletter hem som jag kan ta när sammandragningarna blir alltför jobbiga och så ska jag till läkaren igen på torsdag nästa vecka. Så nu är det bara vila, vila och vila som gäller..men jag är rätt bra på det!

Nu sitter vi utslagna i varsin soffa och väntar på Robinson..sen blir det nog sängen direkt. Man blir trött av att göra ingenting..Dessutom har jag börjat läsa Camilla Läckbergs böcker och har svårt att slita mig från dom så nu ligger jag och läser ända in på småtimmarna..

Over and out

Socker och skrattanfall

Idag har jag varit och gjort glukosbelastning..för er som inte vet vad det är så är det till för oss tjockisar på smällen, för att ha koll på blodsockret. Så att man inte går omkring och har graviditetsdiabetes. Det hela går ut på att man fastar i 10 timmar minst, sedan tar man blodsockret. Efter detta så ska man dricka 5 dl socker vatten, som är ibland det vidrigaste man kan tänka sig, vänta i 2 timmar..(lååååååångsamt)...o sedan tas blodsockret igen o det ska då ligga under 10. Det gjorde det på mig så nu behöver jag inte tänka på det mer..

Under tiden vi väntade så satt vi och läste lite (Johan & jag)..Jag har köpt en bok av David Batra där han samlat lappar som folk har skrivit i typ tvättstugan. trappuppgången osv. Det är verkligen helt sjukt rolig..tänk vad folk hittar på när de är arga..
Där satt jag och skrattade så tårarna rann så till slut var jag tvungen att berätta för den stackars andra tjejen som satt där att jag inte helt hade tappat förståndet utan att boken var hysteriskt kul...Ni vet ju hur det är när man känner att man inte riktigt får skratta heller..
Jag kan iallafall verkligen rekomendera den boken "Den som inte tar bort luddet ska dö!" heter den!

Efter detta hade vi tid hos barnmorskan för kontroll.
Pratade lite om kommande förlossning, som jag har bestämt mig för att ignorera tills den sätter igång! Usch!
Hon har iallafall försök övertyga mig om att om man, som jag, har fött ett barn på närmare 5kg så har man banat väg för nästa och kan föda i stort sett vad som helst..öhh..
Jaja ut ska han ju och som sagt..den dagen..den sorgen! Jag har ju Johan. han är stenkoll på det här med att hjälpa födande kvinnor! ;)
Sen pratade vi lite om andning och avslappning eftersom jag har mycket sammandragningar redan nu som är skitjobbiga.. Har fått tid hos läkaren nästa vecka för att kolla läget..men jag har lovat att höra av mig om de blir regelbundna..såklart!

Lite siffror..

                           v.29         v.25
Vikt:                 + 9kg        +7kg
Järn                   125          123
Tryck                  130/80    110/80
SF                       28             25

Hjärtljud             130          143

Tack snälla gulliga pusse Johan för att du följde med och höll mig sällskap under glukosbelastningen! Bäst!

Over and out


Bye bye Easter

Då var påsken så gott som över för denna gången..

Vi har inte gjort så särkilt mycket. Johan har jobbat både långfredag och påskdagen så Henry och jag har träffat mormor och bara myst. Henry har fått massor med påskägg och nu väntar ett par dagars godisavvänjning..
På påskafton var mormor och farmor o farfar här på lite påskmat. Annars har vi hållt på i trädgården och njutit av det fina vädret..förutom igår då..

Vaknade med illamående och ont i magen och sedan kom yrsel och huvudvärk..Jag låg däckad hela dagen. Mormor fick rycka in och ta hand om Henry eftersom Johan jobbade dygnet. Det var skitläskigt och jag kände mig riktigt risig där ett tag...inatt har jag haft världens kramper i magen..så imorgon ska jag ringa in o fråga lite vad de tror att det beror på. Lillebror har levt rövare därinne under tiden men jag tycker ändå att det känns bäst att kolla läget.

Idag har vi tagit det lugnt. Johan och Henry har varit ute o gått med Oyan o tittat på grisarna och båtarna i hamnen medan jag låg hemma o vilade mig..Nu på kvällen har vi grillat och ska nu se på en film!! Få väl se hur mycket jag bölar den här gången..är ju lite småkänslig nu för tiden.. Mamma och jag såg på "Underbara älskade " på långfredagen och då grät jag floder..det blir liksom lite stort allting..dessa hormoner!

Idag när vi frågade Henry vad farfar hette sa han helt utan tvekan "Tingeling!" :D Han är ju för rolig...

Skriver mer en annan dag då jag har nåt vettigt att skriva om..

Over and out

Går in i v. 29 idag..only 83 dagar to go! eller nåt...

GLAD PÅSK!



VI ÖNSKAR ALLA NÄRA O KÄRA EN RIKTIGT HÄRLIG PÅSK!
PUSS & KRAM FRÅN OSS ALLA


Vår i luften!

Nu var det sådär länge sen igen..

Det har faktiskt hänt en del i mitt lilla liv sedan jag skrev här sist. Både skojiga saker o sånt som är mindre kul..

Det damp ner en liten räkning från Ödeshögs kommun..på vatten och avlopp..den var på 7700kr!! Jag höll på att trilla av stolen.. Det visade sig efter lite efterforskningar att vår j...la toa läckte vatten och därför blev räkningen skyhög! så nu har vi lite akut fått investera i en ny toalett och förhoppningsvis är problemet löst! Typiskt att det ska hända nu..10000 spänn bara sådär poff..borta!

Till helgen kom min älskade lillebror med familj på besök från värmland! Det var så länge sen vi sågs och jag hade verkligen saknat dom. Vi hade en supermysig helg tillsammans och nu när de åkt saknar vi dom massor! På fredagen åt vi tacos och spelade spel och på lördagen var vi en sväng i Vadstena och sen åkte vi upp på Omberg o grillade korv i solskenet. Helt underbart härligt! På kvällen premiärgrillade vi här hemma och fortsatte spela spel! Har snöat in på upwords (som alfapet fast roligare..) Henry och kusinen Casper leker jättebra ihop och verkar trivas tillsammans. De har samma intressen..traktorer och bilar! Så himla söta de är två..Det skiljer bara 9 månader på dom..tänk så kul de ska ha framöver. Så himla trist att vi bor så långt ifrån varann bara!


Kusiner


Dlilla torv

I måndags så var vi med mamma i Linköping, hon hade köpt ett bord på tradera och så var vi på IKEA och handlade en bokhylla till hennes alla böcker. Hon har helt otroligt många böcker, vi fyllde 4 (!!) Billybokhyllor. Jag älskar ju att hålla på att fixa med sånt där så jag var något mör i kroppen när vi for hemåt vid halvtio på kvällen..Skyll mig själv men jag har så svårt att låta bli att göra saker..

Igår hade vi städdag i trädgården. Vi har tagit ner ett träd och klippt några andra, rensat upp bland vissna blommor och krattat ur häcken. Det känns så skönt att ha det gjort.Hoppas på att de kommer från kommunen och fixar till där de grävde snart med..inte kul att ha ett dike rakt genom trädgården..även om både Oya o Henry tycker att det är ett väldigt roligt ställe att gräva o leka i. Vi ska börja att sätt upp ett högre staket så att inte Oya kan rymma så lätt..Hon har nämligen rymt ett antal gånger nu..ut mot R50!! Det är ju sjukt otäkt..tänk om hon skulle bli påkörd!

Vi har fortfarnade inte fått några provsvar från vetrinären men jag funderar på att ringa själv imorgon.Tycker att de borde ha fått dom nu.. Hennes utslag är borta och hon kliar sig inte alls mycket längre. Hoppas att de bara var en infektion och att det är över nu..pratade med Oyas uppfödare och hon trodde att det blivit lite för mycket med allt för Oya..Dels börja löpa så tidigt sen skendräktigheten och så foderbyte mitt i allt. Dessutom har hon ju haft sin värsta fällperiod nu..en stor nackdel med att ha hund! Speciellt om man som jag, hatar när det är skitigt och dant hemma! Jag blir verkligen superstressad av sånt och ibland känns det som man behöver dammsuga o torka golven 3 gånger om dagen för att inte hela hemmet ska vara täkt med hundhår..tur att det bara är periodvis iallafall!


Älskade unge..Casper i bakgrunden

Igår var vi även och inhandlade en syskonvagn!Lite tidigt kanske men det var ett bra erbjudande så vi passade på.. Det blev en Phil & Ted. Tack snälla mamma/mormor för den jättefina vagnen! Tänk vilka smarta lösningar det finns, nu hoppas vi bara på att den är lika funktionell! Vi har ju oroat oss lite för det här med vagn eftersom vi har begränsat med utrymme i bilen i o med Oyas bur, och det känns lite överkurs att byta bil bara för den sakens skull. Med P&T så får vi faktiskt lite utrymme kvar i skuffen! Kanon!

På kvällen kom fam. Högqvist på besök då de varit i Ödeshög o kollat på vagn de med. Det blev grillat igen..men frågan är om det kan bli för mycket av den saken..tror inte det! Gott!


Henry & Vilgot

Idag har jag vilat hela dagen, kroppen sa ifrån och nu måste jag lyssna på den! Jag har sjukt ont i både höfter och rygg. Desutom har jag onda sammandragningar som inte blir bättre med vila och panodil vilket är lite oroväckande..känns lite väl tidigt tycker jag. Gick in i v. 28 i måndags och nästa vecka är det dags för besök hos barnmorskan igen och för glukosbelastning! Det är ingen hit direkt men det är smällar man får ta när man är gravid och överviktig.. ;)

Nu hoppas vi på att vårsolen hittar tillbaka och att vi får en härlig Påsk!

Over and out


RSS 2.0