Hemma igen!

Så var man tillbaka i verkligheten igen efter en underbar helg på Smögen! Man kan ju inte säga annat än att vi haft det helt fantastiskt!  Sol, god mat och trevligt sällskap lämnar inte mycket kvar att önska! Fast pricken över i hade varit en kall öl.. ;)

Vi for iväg i fredags förmiddag efter att ha lämnat en liten blomma till Johanna som TYVÄRR måste sluta på Henrys dagis. Någon, har bestämmt att hon inte längre behövs på Villa Blå..detta trots att det är fler barn nu än förut.. Nu håller vi tummar o tår för att de tar sitt förnuft till fånga och ser att hon behövs på Villa Blå även i fortsättningen!

Vi tog god tid på oss med många stop för att sträcka på ben och ömma bäcken och vi gled in på Smögen framåt eftermiddan! Solen sken och allt var bara så underbart som det är på västkusten..Vi tog en prommis på bryggan och avslutade kvällen på Lagergrens och supergos mat. Johan, Lars o Karin tog en liten krogrunda medan jag o barnen somnade som små stockar.


H o farbror Lars på prommis längs bryggan





Igår jobbade både Lars o Karin på dagen, Karin har en liten klädbutik o Lars har ju restaurangen, så vi passade på att gå ner till havet och bada. Eller rättare sagt Henry badade fötterna.. Vi hade med oss båda hundarna så det var fullt ös. Oya har börjat löpa nu så hon har satt griller i huvudet på varenda hane på ön förutom Love då som inte bryr sig nämnvärt om detta. Han tycker mest att hon är en jobbig skitunge.. (Oya har haft lite bekymmer dock..hon tycker att det är väldigt besvärligt att det mest är asfalt o berg på Smögen..hon kan ju absolut inte göra ifrån sig på något annat undelag än gräs..så är det när man växer upp på landet! )






Vad gör ni därnere?


Love

Till lunch blev det räkor o romsås till Johan medan Henry o jag delade på en pizza..är ju inte så förtjust i de där små rosa kräken..På kvällen grillade vi och firade Karin som fyllt år, efteråt gick vi ner på bryggan o fiskade krabbor. Henry tyckte det var jättekul tills vi fick napp då bara skrek han: "Pappa släng iiiiiii!" Haha! Mamma upp i dan.Jag o skaldjur...Isch!


Storfiskarn, Karin o Kajsa (Karins mamma)


Fy så ful


Hihi

Synd att tiden går så himla fort..nu dröjer det ända till slutet på augusti innan vi kommer dit igen! Men nu är det dags att börja boa ordentligt..ta fram spjälsängen o vaggan..börja sortera kläder och tvätta..packa BB väskan såsmåningom och se till att allt är fixat o klart tills Mini kommer! Å så måste vi ju enas om ett namn med.. 35 dagar kvar idag..om man går efter det utsatta datumet alltså..men det kan ju lika gärna vara 50 eller 5 dagar kvar! Har förresten ingen lust alls att föda barn igen...antar att det inte är nån som kommer att göra det åt mig!? ;)  Det är väl bara att bita ihop o gilla läget..för jag vill ju så himla gärna träffa den där lilla snart!

Har så sjukt mycket vatten i kroppen just nu.. <bjuder på en liten söta bilder på mina härliga fötter o vrister..och kom nu inte o säg att ni inte är avundsjuka på mina välsvaravade ben! ;) :D


*BUSVISSLAR*


Inte illa va?!

Over and out

NÖJD!

Japp, jag är nöjd! Idag har de varit och fixat till gräsmattan igen..och det blev mycket bättre!! Tack kommunen!

En annan bidragande orsak är att vårt sovrum nu är, så gott som, klart! OCH det blev såååå fint! Kort kommer..

Annars så rusar ju tiden som vanligt och jag har gått in i vecka 35 i graviditeten..helt sjukt! Magen är stoooooooooor som ett hus och nu är jag glad om jag kan sova 2 timmar i stöten..dels så har jag ont o så är jag ju ständigt kissnödig.
Ungefär såhär brukar mina nätter se ut nu:
Först så lägger man sig, tröttast i världen och tänker: Å nu kan jag säkert sova!
Lägger alla 500 kuddar till rätta..kuddar under magen, mellan låren och bakom ryggen..så! Sen somnar man för att vakna 1 timme senare av att man är så kissnödig att det är knappt man tror att man ska hinna fram till toan, väl där kommer det TVÅ droppar..tillbaka till sängen..väcker Johan eftersom jag måste lägga alla 500 kuddar till rätta igen och pustar o stånkar o suckar under tiden...somnar om..vaknar efter 30 minuter och måste byta sida...ändra alla kuddar igen = väcker Johan stackarn.. somnar om..vaknar 1 timma senare, måste kissa igen...och så håller jag på...Tills Henry vaknar vid 6 tiden..då är jag näst intill medvetslös...inte lustigt att man är lite halvtom i huvudet nu för tiden...Som tur är så kan jag ju vila lite på dagarna!

På fredag åker vi till Smögen! Gud vad jag ser fram emot det, dock inte bilresan dit men vi får ta många stop så blir det säkert bra!
Johans bror, Lars, och hans tjej ,Karin, har ett jättefint hus precis intill Smögenbryggan. Lars driver en restaurang (Lagergrens) där under somrarna och vi brukar försöka att åka dit så fort vi har möjlighet. Både Johan o jag är kära i Smögen och skulle lätt kunna flytta dit vilken dag som helst! Det är nåt med ljuset och luften där.. Å så har vi så himla trevligt ihop, Henry bara älskar sin farbror och Karin och det är lite trist att vi bor så långt ifrån varandra och inte kan ses oftare..men det är så kul när det väl händer!



Oyan ska oxå med såklart..De har en cocker som heter Love som inte tycker att det är lika kul som Oyan att hon hälsar på men det brukar inte vara några större problem. Vi har ju dessutom en egen lägenhet som vi bor i så de behöver ju inte vara ihop hela tiden. Får se om Oyan tar ett premiärdopp i havet!



Over and out

Lördag

Utställning på Sharpman utanför Mjölby, var vad som stog på dagens schema.

Det blev en lång väntan på vår tur men som tur är har vi ju så trevligt sällskap så det var bara kul!
Lisa o Lotta från Oyans dagis, Johanna , som är en av Henrys dagisfröknar, Pernilla från Åtvid och Helena och Arne med Ridgebacktiken Stina (som vi träffade på utställningen i Linköping) var där!! Alltid lika trevligt..Vet inte riktigt hur det ska gå nu när vi inte har nån mer utställning planerad i närheten på ett tag och inte ses på ett tag..;)



Oyan var som vanligt uppe i varv när vi kom dit men lugnade sig snart och kunde koppla av lite. Idag var det tre RR anmälda, Oyan, Stina och en hane i samma ålder som Oyan.När det var dags för bedömning var hon som vanligt lite avvaktande mot domaren men det var en bra domare som tog sig tid och till slut fick hon kolla på henne ordentligt. När det kom till springadet så var Oyan full med energi och hoppade, galopperade och var rätt okoncentrerad men lugnade sig sen. Hon fick fin kritik men gick inte vidare. Det blev hanen som blev BIR och fina Stina blev BIM.
Nu ska vi träna upp Oya självförtroende och hoppas att hon så småningom kan gå in i ringen och ta den plats hon förtjänar, vår fina Oya!

Det blev lite dåligt med kort tagna idag, jag pratar för mycket!

Till en början var Henry med, han tyckte att det var jättekul men sen kom farmor o farfar och då ville han följa med dom hem hit o leka istället. Farfar hjälper ju oss att renovera i sovrummet såhan passade på att göra färdigt medan vi var borta!! Snacka om lyxigt..så imorgon ska vi göra klart och flytta tillbaka! Allt är vitt, vitt och bara vitt och det blev SÅ fint. Tyvärr har jag ingen förebild men jag ska sätta in en efterbild så fort vi är klara!

För övrigt händer det inte mycket idag. Johan har åkt o jobbat och Henry har somnat för länge sen. Jag roar mig med Robinson och att vattna vår nylagda del av gräsmattan..som just nu är ett stort irritationsmoment i vår tillvaro..Vi har ju väntat o väntat på att de ska fixa till "diket" och nu när de väl har gjort det så är det uselt gjort och ser rent ut sagt för jävligt ut..Jag blir nog tvungen att släppa ut lite gravidhormoner på kommunen på måndag.. :D

Ha nu en fortsatt trevlig helg!

Över o ut

Blev påmind om..

Efter att ha läst en blogg som jag följer.. blev jag påmind om hur otroligt lyckligt lottad jag är! Hur tacksam jag är för att jag har fått min Henry och att jag nu väntar mitt andra barn inom kort... dessutom har jag världens bästa Johan som jag älskar mer än livet!
Tack för att ni finns hos mig...




Ny vecka..

Fasen vad fort tiden går nu..redan måndag igen och v. 34 i graviditeten :O...

Har drabbats av halsbrännan from hell..det är verkligen inget kul alls! Det här graviditeten går nog till historien som den som innehöll alla graviditetenkrämpor man kan ha på en o samma gång..helt otroligt!
Nu fatts ju bara att jag får havandeskapsförgiftning så är det ju klart sen!
Nä, det är inte så illa.. det finns säkert dom som har det mycket värre än jag, men jag är ju rätt bra på att beklaga mig..eller hur?!

Igår var det utställning igen, den här gången i Åtvidaberg.
Det var jättefint ordnat och jag tyckte att domaren var väldigt bra och hon tog sig tid för alla hundar hon bedömde.
Oyan ville inte bli tittad i munnen som vanligt och tyckte att det var lite konstigt när domaren började klämma o känna på henne men hon nosade på henne och verkade ändå acceptera det. Johan gjorde ett riktigt bra jobb som ställde henne, helt klart så går det framåt iallafall! Hon gick inte vidare men det kommer..





Bättre gick det för Lisa o Ramse som blev BIR 1 och BIG 1!  Stort Grattis! 
Fina Orscar blev BIR 2 i veteranklassen, men jag tyckte att han förtjänade första priset. Han är så himla fin och har en förmåga att leta sig in i hjärtat på en.


Ramse


Farbror Oscar som vunnit mitt hjärta

Det är dags för Oyan att löpa nu igen och man märker att hon börjar bli lite off igen...Hon kan sitta o bara stirra på mig o se helt frågande ut. Hon ligger o ser ut som sju svåra år och piper, hon kissar stup i kvarten, har svårt att slappna av och tvättar sig frenetiskt emellanåt..Kan ju inte påstå att detta är nåt jag ser fram emot..känns som det inte var så länge sen sist. Nu håller vi tummarna för att detta löp inte blir riktigt lika jobbigt som det första, iallafall för Oyans skull!




Fina fina Oyan

Idag har svärfar börjat fixa med vårt sovrum..tjohooo! Och nu har de iallafall ställt en liten grävmaskin utanför på gatan så det kan kanske vara så bra att de tänker börja fixa till vår trädgård inom det närmaste!! Det ser jag verkligen fram emot, är något less på att ha ett dike genom hela trädgården!


Måste bara lägga in ett kort på H när han bara är en dag gammal...tänk vad tiden har gått fort och att man snart har en till liten goding i famnen! Ofattbart...

Henry spenderade söndagen hos farmor o farfar och när vi kom o skulle hämta han så var han eld o lågor för han hade sett Johan på tv. Johan spelade ju i massor med år euphonium, och gjorde bla lumpen inom armens musikkår. Ebbe har spelat in när de gick högvakten i Stockholm och det var detta som H hade fått se!
Han var så stolt över sin pappa, lilla Henry. "Min pappa spelar där!" " Min pappa!" sa han flera gånger. Han tyckte dock att de gick väldigt konstigt när de marscherade (stavas??).

Annars är det väldigt mycket traktor just nu. Filmen Lilla röda traktorn går varm här och det första han säger när han vaknar är " Jag är vaken nu, titta röda traktorn!" På kvällen innan han somnar ska vi läsa boken om traktorer och så fort vi åker bil så frågar han vart traktorn är.

Häpp, nu är det dags att knyta sig känner jag..

Over and out

Trolltider..

Idag var den stora dagen kommen..Förskolans dag med tema troll!







Massor med barn och fröknar utklädda till Troll tågade genom Ödeshög bort mot Hembygdsgården där det spelades teater ,sjöngs och fikades. 
Så himla fina och söta de var allahopa!
Jag tycker det är underbart att det finns så mycket engagemang (stavas?) och att man tar tag i och gör såna här saker med barnen, man såg och märkte hur roligt de tyckte det var..även om häxan var liiite läskig enligt H..



Tyvärr var jag tvungen att åka innan det var färdigt eftersom jag hade en tid hos barnmorskan i Motala. Det var en vanlig v.33 koll. Allt såg bra ut och som jag trodde så har han nu vänt sig o ligger med huvudet neråt. Hoppas nu att han stannar i det läget..
Magen hade vuxit med 5 (!!) cm sedan förra besöket och Mini spelar nu i storebrors liga..
Vågen stannade på 2kg + sedan sist så nu har jag gått upp 11kg denna graviditet..jag hade tänkt klara mig på 10kg hela graviditeten men icke..men eftersom jag har så mycket vätska i kroppen så tyckte BM inte att jag borde gräma mig så mycket över vikten.
Med H så gick jag ju ner 13kg bara av själva förlossningen..kissade typ var 5:e minut i början. Hur som helst så har jag ju lite att ta tag i efteråt..

Imorgon jobbar Johan på dagen och på kvällen ska vi grilla, på lördag ska vi fira min brorson Jonathan som fyllt år och på söndag är det utställning i Åtvidaberg som gäller.

Nähäpp, nu ska jag ta o väcka Johan som somnat inne hos Henry...

Over and out

Inget särskilt..

Det har inte hänt så särkilt mycket i mitt liv varken igår eller idag..

Jag är ju fortfarande jätte förkyld och har blivit välsignad med mitt livs första ögoninfektion..Det är ju alltid kul med nya erfarenheter men denna kunde jag faktiskt klarat mig utan..Usch o fy!

Igår var vi iväg till skänninge för att hälsa på svärmor o svärfar o ta en fika (bjöds på årets första rabarberpaj..GOTT!!), vi passade på att åka o handla lite på City Gross när vi hade barnpassning! Skönt att kunna ta det lugnt istället för att stressa runt bland hyllorna som man alltid annars gör!

Idag skulle båda barnen iväg på dagis, det var det första H sa när han vaknade
" Idag dagis, mamma!" När vi kom dit så slängde han av sig ytterkläderna och gav mig till o med tutte o snutte utan ett ord, sen sprang han in o hämtade ett spel och hade knappt tid att säga Hej då till lilla mor!

Ungefär samma sak gällde Oya! Hon börjar yla så fort vi svänger in på vägen där hennes dagis ligger. Sen kan hon knappt bärga sig tills jag öppnar buren (i bilen) och hon får lov att hoppa ut, sen går hon på två ben tills vi kommer in och då får hon tokspelet så fort hon får syn på sina dagismattar. Känns ju underbart att lämna henne där när man vet att hon tycker så mycket om dom!

Själv har jag sovit mig igenom förmiddagen, jag har absolut noll och ingen ork! Skittrist men fakta..skönt att det är snart är över..Ska till MVC på torsdag för vanlig v.33 koll, blir mysigt att höra Minis hjärta igen då! En kul grej är att Johans jobbarkomps och han tjej ska ha barn exakt samma dag som vi..kanske ses vi inne på BB..

På eftermiddagen trotsade vi det fina vädret och bakade bullar, Henry o jag. Mitt infekterade öga sa att jag skulle strunta i att vara ute eftersom det sved som eld den korta stunden jag o Henry lekte i sandlådan. Hoppas det går över fort..

Henry var så söt förut när jag nattade honom, jag fick värtsa hostattackerna flera gånger när jag låg bredvid honom o till slut så sa han " Mamma syld" och så klappade han mig  på kinden....Han är ju bara så go när han sätter den sidan till.. En halvtimma innan hade han hällt ut en hel badbalja med vatten på badrumsgolvet och var inte alls lika go..Ett riktigt litet busfrö som sätter sin stackars mamma i arbete! ;) Bäst är han iallafall!

Oyan däckade i soffan straxt efter att vi kom hem från dagis och nu börjar det bli dax att tvinga ut henne för en sista kiss innan vi går o knyter oss..

Avslutar med bilder på mina söta barn..


Världens finaste H


Såhär trött blir man efter en dag på dagis..kolla in "högen" med tassar..;)


Liten kanelbulle..

Over and out

Utställning

Tänkte uppdatera lite angående gårdagen...

Vädret var ju något bättre när vi vaknade på lördagen så vi packade in oss och for iväg till Motala där vi mötte upp Johan som jobbat natten och lämnade H hos mormor. Sen vidare till linköping och Vidingsjös motionscenrum för en drive in utställning.

Det var ganska mycket hundar på plats och vi delades in i två olika ringar beroene på rasgrupp. I vår ring var det inte alls många anmälda hundar så själva ställadet gick fort som tusan. Vi träffade en tjej som hade en ridgeback tik som vi pratade mycket med under dagen. Stina, som tiken heter, och Oyan busade och lekte mest hela tiden.



Oya & stina



Stina, rejäl tik med sina 42kg och 72cm i mankhöjd! Så himla fin!

När Oyan sen skulle in för bedömning så var hon avslappnad och till o med glad i ringen så det var inga problem alls att visa henne!!! Så lyckliga!! Det var en jättegullig domare som efter tävlingen kom fram och gav oss en del tips inför kommande utställningar.
Oya fick hederspris och gick alltså vidare.


Oya..kanske lite väl avslappnad..




Springer med husse



Det som skiljer en drive in utställning mot en där man föranmäler sig är att alla raser, åldrar o kön bedöms först tillsammans, 5 åt gången. Går man sedan vidare så tävlar man mot alla hundar i samma åldersgrupp oavsett ras o kön. Så Oyan tävlade mot 15 andra hundar i klassen valpar 6-12 månader, hon kom med i första urvalet men sen var det kört. Klockan hade blivit över 4 och hon orkade helt enkelt inte mer..Men ÅÅÅÅÅÅ vad glada vi är att hon äntligen fick en positiv upplevelse! Hon var så duktig lilla Oyan!



Vi träffade Henrys dagisfröken Johanna och hennes lilla Zoya,
som blev 4:a i klassen valpar 4-6 månader. Stort Grattis!



Och Oyans dagismatte Lisa som vann med sin stiliga 12 åring Oscar i veteranklassen. Han är helt underbar den hunden, och det går inte att se att han är en gammal man för han är så pigg o allert.



Hennes andra hane Ramse, även han en stilig herre, kom på tredje plats i vuxenklassen och där var det över 30 hundar som tävlade- Stort grattis till er alla tre!

Vi kom inte från Linköping förrän vid halv sex tiden och så skulle vi hämta H i Motala innan vi kom hem..Snacka om att man var levande död sen.. det blev Robinson och sedan sängen.

Idag jobbar Johan dygnet och Henry o jag har tagit det lugnt, min förkylning blev ju inte direkt bättre av att sitta ute hela gårdagen så jag har vårdat den idag..

Nu väntar min bok och John Blund på mig..

Over and out

Idag..

..har Mini skrämmt slag på sin mamma..(ja pappa o mormor med faktiskt..) Han som brukar vara så livlig och ge sig till känna mest hela tiden har varit helt still sedan igår kväll.. Oj vad nervös jag blev!
Försökte med allt, drack varm o kallt, buffade och tryckte på magen, satte mig på huk (som han hatar i vanliga fall o blir galen) men icke en rörelse..
Ringde till MVC och de var så gulliga att jag fick komma in på deras lunch för att kolla! De är verkligen superrara därinne och förstår när man håller på att bli tokig av oro..Väl där så lyssnade de efter lilla hjärtat och visst... där var han ju..fina och bra hjärtljud! Snacka om lättnad, lilla du gör inte om det där..skitunge!
Det är ju trots allt så att man vid det här laget vant sig vid hans små rutiner och nu helt plötsligt så bestämde han sig för att testa nåt nytt. Fortfarande så är han väldigt lugn..har bara kännt av han en endaste gång idag..antar att han laddar inför natten..

Innan jag åkte till MVC så hade jag ju en läkartid med..skulle kolla mina ytte pytte utslag som har förökat sig under natten så nu är lår, vader, fötter o mage fulla med små röda, kliande prickar! Härligt!
Läkaren sa att han ärligt talat aldrig sett nåt liknande..känns ju tryggt..men att det inte var nåt farlig för varken mig eller Mini. Så troligtvis är det hormonjävlarna som spelar mig ett spratt igen..och troligtvis får jag nu stå ut med detta tills Mini behagar titta ut!
Snälla Mini, kom lite tidigare är du snäll..
Ja, jag fick iallafall lite medicin o salva att lindra klådan med..hoppas det hjälper.

Imorgon bär det av till Linköping o utställning..Blev lite skeptiskt förut när himlen öppnade sig men tydligen ska det bli bättre imorgon..håller tummarna! För att ställa ut Oya om det regnar skulle vara som att spotta i motvind..hon hatar nämligen regn och vägrar gå ut om det kommer det minsta regnstänk..Så ikväll har hon bara tittat på mig som om jag vore helt knäpp när jag försökte få henne att gå ut..
Hon trotsade sin fobi en gång då hon såg sin leksak ligga ute i regnet..då trippade hon ut och hämtade den och la den på altanen..sen skulle hon in igen..

En stor händelse idag är att H har kissat på toan för första gången! "Mamma kissa mer, kissa mer" sa han när han var klar..Snacka om stolt liten kille och mamma..
Min lilla H..han har blivit så stor och redig..

Häpp nu ska jag tvinga ut den afrikanska lejonhunden innan vi går o knyter oss.. ;)

Over and out

Ps. Idag har J och jag varit förlovade i 2 år...Vi kör ett tag till va?! Älskar dig min sol! Ds.

Nu så

Underbara Lotta på BVC ringde upp oss idag så nu har vi fått en tid för läkarundersökning och förhoppningsvis remiss till barn för allergiutredning! Tack Lotta!

Henry mår mycket bättre nu..antar att regnet och medicinen gjort sitt men det bästa vore ju om det kanske inte var allergi..drömma kan man ju alltid!
Idag när han kom hem från dagis var han täkt med lera från topp till tå, "Mamma jag hoppa lattenpölar" sa han helt lyrisk! Lilla söta H, underbart att se honom så genuint lycklig! Jag vill oxå hoppa i vattenpölar!

Själv har jag åkt på feber, halsont och huvudvärken from hell..igen! Vad är detta?! Så denna dag har Oya och jag spenderat under täcket! Som pricken över i har jag fått små små utslag som sprider sig på låren, vristerna och fötterna. De kliar nåt jävulskt och håller på att driva mig till vansinne..Ska till läkaren imorgon för att kolla läget, det är tydligen inte så bra att ha utslag när man är gravid..kan tyda på leverpåverkan men nu tror jag inte det för då är utslagen lite annorlunda men lika bra att kolla upp det ändå. Jag borde få klippkort hos läkaren snart..jag måste vara deras mest lönsamma patient för tillfället..;)

Oya o Johan skulle åka på drop in kurs uppe på klubben men det blev inte så idag, det fick bli en prommis och träna lite hemma istället.Hon är så duktig lilla Oyan! På lördag är det drive in utställning i Linköping till förmån för Djurskyddet Sverige som vi ska gå på. Hoppas att vädret och mående är ok bara..

Annars blir det en lugn helg eftersom Johan jobbar fredag natt och söndag dygn. Imorgon ska Henry och jag ha myskväll och på söndag tar vi dagen som den kommer tror jag, vi har iallafall inget planerat. Skulle behöva baka lite för frysen är tom men vi får se vad som händer..

Over and out


Taggarna utåt..

Nu bara måste jag rasa av mig lite igen..

Det blev ingen resa till vårdcentralen igår..faktum är att de nästan inte ens ville låta oss få en tid!
Jag blir galen på vissa människor som bara bagatelliserar (stavas??) en när man ringer VC. Nu är det ju så att eftersom Johan har en mängd olika allergier och dessutom astma så har vi blivit tillsagda att vara extra observanta på eventuella allergier hos H enda sedan han föddes!
Och så när man ringer så får man höra att: "Nä men om vi skulle göra utredningar på alla som visade symtom så skulle vi ju inte få göra annat.." och " Var har ni fått den informationen ifrån?!" och  "Vid allergi så varar aldrig ögonen utan de rinner bara.."
Vad lustigt då att Johans ögon alltid varat när han haft pollenallergi då?! och vad underbart att denna sköterska kunde ge honom en ny diagnos efter över 30 år med allergi! SUCK...
Till slut så sa jag (något vasst kanske..) " Så du menar att vi inte får komma till er på utredning alltså?!"  Då blev hon lite trälig (östgötskt uttryck som betyder att hon kände sig lite dum;)) och sa att hon skulle be Henrys läkare att skicka en tid.. Fattar inte människan att man blir orolig som förälder..att detta är något som vi haft hängade över oss hela H: s liv.. Till saken hör att  varje gång vi sökt vård på VC med Henry så har de liksom bara snabbt kollat hans allmäntillstånd och sedan skickat hem oss med " Det är bara att avvakt, hör av er igen om det inte blir bättre.." De har aldrig tagit ett endaste prov på han..och då vet ni ju hur mycket sjuk han varit stackarn! Man söker väl inte vård om man inte anser att man behöver det?! Ok vissa kanske men de kan ju inte utgå ifrån det.. Sur blir jag iallafall och nu ska de få veta det oxå..gravidhaggan är inte att leka med och speciellt inte när det gäller min H! ;)

En rolig sak som hände igår var utställningskursen med Oya! Jack Brander som håller i kursen är riktigt duktig och dessutom otroligt rolig..Det blev många aha-upplevelser och skratt under de 2 timmarna. Kursen är vid 5 tillfällen och jag hoppas och tror att det kan ge oss en putt i rätt rikting för att komma förbi våra problem i ringen..Vi fick många bra tips bara igår! Oya tyckte att det var jättekul att komma till klubben igen, hon verkligen gillar att jobba och sen är det ju så många andra roliga hundar o människor där med. Det blir en tur dit på torsdag med, då är det drop in kurs och Oyas dagismatte Lisa ska hålla i den, den hår gången. Hon är jätteduktig och det ska bli kul att få träna med henne!

Annars är det lugna gatan här..skööööönt!

Over and out

Söndag..

Söndag i Hästholmen..idag har det verkligen inte hänt mycket i mitt liv. Johan & Oya har variti väg på spårkurs hela dagen och jag o Henry skulle gett oss ut på en liten turne hade vi tänkt, men så blev det inte riktigt..

Henry har troligtvis fått pollenallergi, han är röd, svullen och jättevarig i ögonen och näsan rinner..lilla hjärtat. Så när klockan var halv elva och vi skulle ge oss iväg så bröt han ihop fullständig..våran lilla H var fullständigt utpumpad på allt vad energi hette så det var bara att gå o lägga honom..somnade som en stock, sov i 4 timmar och vaknade som en ny liten kille! Han tom åt för första gången på typ 4 dagar! Tänk vad lite sömn kan göra..

När Johan och Oyan kom hem (efter en otroligt lyckad spårdag på Omberg..) så blev det en premiärtur till den "nya" macken, som öppnade här i Hästholmen igår, för att köpa glass! Hoppas verkligen att den kommer att funka..det är ju assmidigt att ha den så nära och det finns det mesta man kan behöva. Tummen upp!

Johan och jag håller nu på att flytta över till gästrummet eftersom vi ska börja renovera i vårt sovrum nu..i o med detta så gick jag igenom min garderob..HERREGUD! Jag har en förmåga att samla på mig saker o med kläder är jag värre än värst..och till saken hör att jag har rensat ut för inte alls länge sen men nu blev det en halv kartong med kläder som jag aldrig använder iallafall..man skämms ju. Får ta mig i kragen..

På valborg var mamma/mormor hos mig o Henry men vi var alla så trötta och H var ju inte riktigt kry heller så det blev en myskväll framför tv:n och ingen eld för vår del..gjorde inte mig ett dugg! På första maj åkte mamma, Henry o jag till Godegård på marknad. Massa människor och TRAKTORER..ni kan ju tänka er hur spännande H tyckte att det var! Det blev en heldag och både H o jag var helt färdiga när vi kom hem..mitt bäcken skrek åt mig att lägga av med att gå på marknad och H:s ögon sa att han borde nog vara inomhus lite mer..Tvkväll igen alltså.

I lördags var det fullt upp hela dagen..först iväg till Kidzshopen för att köpa presenter till småtjejerna som fyllt år. Å vad mysigt att få köpa "flicksaker"..Den ena hade önskat sig en prinsessklänning och jag hittae en jättefin sån och till den andra så blev det en superfin klänning. Sen bar det av på 3 årskalas, prinsessklänningen blev succé men tyvärr så träffade vi inte den andra lilla tjejjan för de var bortresta. Det får bli framöver.. Men oj vad roligt det var att träffa alla våra "vadstenavänner"! Det var otroligt länge sedan vi såg någon av dem och så mycket hinner hända mellan varven..måste bli bättre på att träffas! Tyvärr han vi ju bara stanna en kort stund eftersom vi skulle dra vidare..

Vi skulle ju på Big Comedy! Det var jättebra, bortsett från Petra Mede..Jag försökte verkligen men jag kan inte med henne..det blev liksom bara pinsamt..jag fattade inte vad som var kul och det verkade ingen annan göra heller..men alla de andra var bra, Rheborg överraskade och jag skrattade så tårarana rann och Mini i magen blev tokig.. så nu får jag leva ett par extra år! Efteråt gick vi och åt på grekisk restaurang..jättegott!

Imorgon ska vi åka till vårdcentralen med H för att ta kolla upp allergier osv. sen blir det en lugn dag och på kvällen ska vi iväg på utställningskurs med Oyan!

Over and out

RSS 2.0