Följetongen fortsätter..

Oj nu var det sådär länge sen igen..

Först o främst: JAG KLARADE TENTAN!!!!!! Oj vad lycklig jag är, nu slipper jag göra om den och kan koncentrera mig på kursen vi läser nu som inte heller är jätteenkel..Hur datorer är uppbyggda i minsta detalj och allt där till och på köpet är allt på engelska..Jag kan inte heller påstå att jag är jätteintresserad av HUR de funkar bara ATT de funkar duger för mig. Ja ja alla kurser i en utbildning kan ju inte falla alla i smaken!

I söndags var vi iväg på utställning med Oyan..Det gick inte så bra.. Oya tyckte domaren var asläskig så han fick inte ta i henne och hon bara hoppade runt i ringen, ställde sig bakom Johan och stog o tittade på mig som stog utanför. Lilla loppan, inte hennes dag eller domare..Hon fick dock väldigt fint omdöme. Vi har ju en utställning till på söndag så det blir intressant att se hur hon reagerar då. Jag ska försöka ställa henne själv då, har ju så himla ont i fogarna så jag har problem att röra mig men jag gör ett försök så får vi se om hon känner sig tryggare då. Johan är ju lite mer lekpappa och jag är väl hennes ledare..inte vet jag.

Just nu ligger hon tätt intill mig här i soffan, ihoprullad som en liten kringla. Hon har varit på sitt dagis idag så hon är helt slut..har sovit sen hon kom hem, bara varit ute o kissat o käkat lite. Det tar på krafterna att vara på dagis, men hon trivs verkligen där. Skönt!

Johan och jag samåkte till skolan idag för vi båda skulle gå hela dagen. Klockan 11 ringde de från dagis o sa att Henry hade 38 graders feber...IGEN! Bara för oss båda att packa ihop oss och avsluta dagen i Jönköping typ 5 timmar för tidigt. Ringde BVC på vägen hem för jag blev så orolig över denna återkommande feber som bara ploppar upp. Han var ju hur pigg som helst imorse liksom..På BVC sa dom att vi skulle räkna med en jobbig tid framöver, då barnen oftast inte hinner få alla antikroppar innan de blivit 2,5 år och att vissa barn drabbas hårdare än andra. Hon sa oxå att 38 graders feber inte är feber hos så små barn om de för övrigt är pigga o alerta. Det var ingen fara om han var pigg o alert, åt o drack och kissade o bajjade som vanligt mellan feberattackerna eller vad man nu ska kalla dom för...och så är det ju.

Hur som helst så ilade vi ju till dagis för att hämta skrutten som varit febrig och grinig på dagis men när vi kom hem var han jätteglad och åt middag med oss och for runt på sin lilla bil i högsta fart. Jag tog febern på honom och han hade bara 36,5???? Hur hänger det ihop? Grinig är han av o till nu och jag tror det beror på att han är trött, han vaknar ju så himla tidigt nu och mycket som händer i hans lilla liv. Dessutom är han ju 2 år och börjar mer o mer testa vart gränserna går. Ringde o pratade med dagis och kom överens om att Henry ska få sova en stund på förmiddan oxå och så en liten stund på em om det behövs. Troligtvis så stiger hans temp när han blir arg och upprörd o skriker. Idag hade han gått hela vägen från lekparken och grinat så det kan ju varit därför han var varm då..Det kan ju vara tänder på väg oxå..Hoppas att det blir bra nångång för det håller ju inte att Johan o jag måste åka hem både nu o då från jobb o skola..Klart att man gör det men det sätter ju stora käppar i hjulen..

Nä nu kallar sängen..upp med tuppen imorgon!

Over and out



Ingen bra dag..

Skit oxå..ja ingen trevlig början men nu är jag lite lätt irriterad!

Det hela började med att vi blivit erbjudna att köpa kött direkt från en bonde. Vi skulle köpa en fjärdedels ko, 48kg, för 50kr/kg och så dela detta med familjen Högqvist. Idag fick vi hem köttet och började att dela upp det, under tiden som vi vägde och paketerade så insåg vi att det absolut inte kunde vara 48kg..Det visade sig att det "bara" var 28kg, alltså 20kg mindre än vad vi betalat för!! Sur..
Efter att ha prata med svärfar som haft kontakt med bonden så visade det sig att de tyckte att man skulle betala även för sådant som slängs vid slakten..men då stiger ju kg/priset till 85kr och det tycker jag är alldeles för mycket med tanke på vad för kött det var (mestdels grytbitar). Dessutom tycker jag att man borde fått veta det innan..Skitsur!

Vid tolv tiden ringde de från dagis och sa att Henry hade närmare 39 graders feber...NEJ! Inte nu igen! TRÖTT..
Jag som var så glad för att det äntligen verkade gå åt rätt håll nu! Stackars liten, han åker på precis allt och hinner knappt återhämta sig från det ena innan nästa sak flyger på honom.
Som pricken över i så fick jag värsta huvudvärken nu i eftermiddag och blev liggandes, det hjälper ju inte med tabletter mot den så det enda jag kan göra är att ligga och helst i ett mörkt rum.

Så ingen Fia ikväll och ingen pulkaåkning med Mia o Vincent imorgon.. Trist..

Jag har hunnit med ett besök på MVC idag med. Hade tid hos läkaren för jag haft så mycket sammandragningar som gör ont. Passade på att kolla järnvärde och blodtryck oxå, men det såg bra ut.. Allt annat var oxå bra och det finns inte så mycket att göra åt sammandragningarna mer än att lyssna på kroppen och dra ner på tempot, frågan är ju bara hur? Jag får ju onda sammandragningar av den korta promenaden till dagis och mår jättedåligt. 
Det värsta är att jag fått väldigt ont i svanskotan oxå, det är svårt att gå och i o med att det är så tidigt i graviditeten så skulle jag förvänta mig att det blir värre med tiden.. Livet leker! 

Oj vilket tråkigt inlägg det blev idag..men det är skönt att ventilera!

Over and out

Fullt ös..

Nu var det ett tag sedan sist..

I helgen så hade jag bokat in mig o Johan på Badhotellet i Tranås som en överraskning till honom..(det var ju alla hjärtans dag ju..) Det  var verkligen helt underbart att få komma iväg, bara han o jag, och bara vara.
Johan jobbade natten till lördag så Henry och jag passade på att åka in till moster Jenny på myskväll  i fredags och sov övernatt hos henne, väldigt spännande tyckte Henry! Själv sov jag inte många minuter den natten..Henry, jag, Jenny och Oya i en 160 säng...Henry på tvären och Oya som tar upp typ halv sängen..där låg Jenny o jag som två S..

Vi lämnade Oyan hos Jenny och Henry fick bo hos farmor o farfar sedan for vi iväg mot Tranås...
När vi kom fram så checkade vi in och kollade in hotellet, sedan drog vi ut på stan och shoppade lite. Måste säga att Tranås är en bra stad att shoppa i även om det lämnar lite att önska i affärväg..Det är liksom en enda lång gata med affärer på båda sidor, man går ena sidan ner o andra sidan upp..färdig! Sånt gillar jag.
Vi åt lunch på Gotteriet som Camilla o jag upptäckte är vi var där för två år sedan. Supergoda mackor och smarrigt fika, kan verkligen rekomendera ett besök där om ni har vägarna förbi Tranås nångång.

Efter shoping o lunch drog vi oss tillbaka till hotellet och svidade om till morgonrock o tofflor, styrde kosan ner till SPA-avdelningen och njöt av lugnet en timma innan vi fick våra behandlingar. Johan fick helkroppsmassage och jag fick en "Aroma Mamma" som gick ut på kroppspeeling och kroppsmask kan man säga...SÅ skönt! Vi avslutade besöket med att bada i en härligt varm bassäng och basta ångbastu.

Vi åt en tidig middag på Stranbaren och kröp sedan ner i sägen på hotellet framför Melodifestivalen..Vid elva sov vi som små grisar..
Vaknade vid åtta och åt frukost som förövrigt var skitdålig...(jag är väl kanske något arbetsskadad här...) sen bar det iväg att hämta Henry, både Johan o jag saknade honom så det gjorde ont så vi var rätt snabba iväg! Lille skrutten..

Henry hade, inte helt oväntat, kört hårt med farmor o farfar! Vaknat kl 6 på morgonen och sedan var det fullt ös..Han somnade som en stock i bilen..undrar om farmor o farfar också tog en liten lur efter att han åkt..

Vi var bjudna till min storebror Pontus restaurang, eftersom han två äldsta söner nyligen fyllt år. Så vi åkte förbi Motala o hämtade upp Oya o Jenny och körde till Ljungsbro. Där fick vi god mat och efterrätt..snacka om lyx..restaurang 2 dagar i rad! Henry lekte som en tok med sina äldre kusiner som han verkligen avgudar, han är så himla förtjust i lite äldre ungar.Sen bar det av hemåt för Johan skulle jobba natten, både Henry o jag somnade i bilen på väg hem.

Igår var det tentadags..Min snälla mamma hade tagit komp från jobbet och var med o hjälpte mig. Vi hade en hemtenta där alla hjälpmedel var tillåtna.. så med hjälp av henne och en stor portion tur så kanske,kanske jag blir godkänd..det återstår att se! Började en ny kurs i måndags som heter informationsteknik, allt är på engelska..behöver inte säga nåt mer va! Ibland undrar jag vad jag gett mig in på..men jag SKA klara det!

Imorgon kommer Fia hit på besök, det ser jag verkligen fram emot. Det var länge sen vi såg och det är alltid så trevligt..Henry verkligen avgudar henne så hon har fullt upp med honom när hon kommer hit!
På fredag ska jag äntligen träffa Mia igen..det var oxå aslänge sedan. Vi har ju varit sjuka så vi har fått skjuta upp det så himla länge. Vi ska ta med barnen och åka pulka. Vincent o Henry leker jättebra ihop så det blir säkert full fart..Henry älskar ju att åka pulka och framförallt när det går fort..han är riktigt modig..ibland står jag där med hjärtat i halsgropen men han bara skrattar..


Fort ska det gå..


Tjohoo


Mysigt med saccosäck


Farfar o H leker


Morgonpigg solstråle hemma hos moster Jenny


Hittade den här bilden på H som är tagen innan han blev klippt första gången..mammas lilla ängel..ja till utseendet iallafal..Så himla SÖÖÖÖT.

Bäst att gå o sova lite för H har börjat vakna kl.5 igen..livet glada dagar!


Over and out



Tentaångest

Eftersom jag är mitt uppe i värsta tentaångesten så har jag inte mycket att skriva om här..Mitt liv är för tillfället ställt på paus och hjärnan inriktad mot denna förb...tenta på tisdag..

Därför skiter jag helt enkelt i att skriva nåt mer o sätter in lite bilder istället. Tagna av Johan som fortfarande har ett liv..

Jo men just det..nåt har ju faktiskt hänt i mitt liv. I tisdags så var ju familjen Högqvist här! Vi skulle bjuda på lite mat och det blev en liten utmaning eftersom de numera inte äter kolhydrater..Om ni inte visste det innan så är det ta mig tusan kolhydrater i allt!
Det blev iallafall en gryta med fläskfile o kantareller och blomkålspure + grönsaker.  Jag tror att de blev nöjda med det! Jag kan inte annat än att beundra dem som kämpar med Lchf och kommer på nya idéer på mat och alternativ till allt som man inte får stoppa i sig! De är verkligen så duktiga!

Anton var ju med oxå så Henry sken som solen hela kvällen. Han fullkomligt älskar sin Anton. De spelade piano och körde runt på bilar här i full fräs. När klockan blivit närmare nio så kom Henry till mig o sa "Mamma, lälla"  vilket betydde att han ville ha välling o gå o sova! Han hade lekt såpass att han var helt slut kraken men oj så lycklig han var! Tack Anton för att du tar hand om din lilla gudbror så bra! Du har en stort beundrare i honom.

Johan o jag tog en promenad med Oya i tisdags morse, vi gick längst vattnet som vi brukar. Oj oj oj vad ont jag fick..marken var frusen och det var väldigt ojämnt underlag så mina fogar skrek rakt ut..Det var nära att jag inte tog mig hem där... Så hädanefter blir det bara prommis på jämnt underlag! Skit oxå..



Oyan på prommis..


Camilla med "lilla" knähunden


Söt, sötare, sötast Vilgot


Buse


Dumbo?!





Mamma gris.. känner mig som henne just nu..


Sängen kallar..lååååååång dag med näsan i boken imöra! Suck!

Over and out


En stor dag

Känner mig något bättre men långt ifrån bra..undrar hur länge det ska sitta i egentligen!?

Idag har vi varit på ultraljud på Motala lasarett. Vi lämnade Henry och Oya hos moster Jenny och åkte vidare till sjukhuset. Barnmorskan, som heter Maria, konstaterade att det bara var en Mini i magen vilket vi är tacksamma för..Så kollade hon så att allt såg normalt ut och det gjorde det! Mini var ganska livlig och låg med ryggen utåt så det var inte så lätt att se hjärtat så detaljerat som hon ville så hon fick kalla in förstärkning och till slut fick de, de bilder de ville ha. Vi bad ju om att de skulle tala om ifall de såg könet och det gjorde de...så vi vet nu!!!

Blev framflyttad också, så nu är Mini beräknad till den 5 juli istället för den 12:e. Så vips var en veckas väntan borta kan man ju säga! Så nu är jag i v.20 och när denna vecka är gången så har halva tiden redan tickat förbi..fattar inte riktigt det! Undrar när det ska gå upp för mig att jag ska ha ett barn till..med Henry så tog det tills han var typ 2 månader innan jag fattade att han verkligen var min!

Efter ultraljudet åkte vi o tog en fika hos Jenny och sedan for vi vidare till mormor och åt kvällsmat...mycket ätade.. Vi var ju tvungen att visa upp Henry i hans nya frisyr och Mini som vi fick på bild idag!

Igår var vi ute en sväng och åkte pulka, bäst att passa på medan snön fortfarande ligger..Henry verkligen älskar att åka pulka och ju fortare desto bättre.. "nie,åtta, sju" sa han innan han åkte ner..så himla jättego!


Nio..åtta..sju


Oyan måste ju vara med o leka med!


Se så fin jag blev! Mammas stora kille..


Fina fina Oyan!



Lilla Mini..

Over and out


Ps..Det bor en liten gosse i min mage...Ds...

Lördagssvammel

Åååååå vad det är synd om mig...näsan rinner, kroppen värker och orken tryter.
Fast egentligen kanske jag borde vara nöjd nu, när det äntligen har brutit ut på riktigt. Har ju kännt mig krasslig från o till i över en månad nu men det har liksom aldrig blivit nåt riktigt med nåt förrän nu då..
Kan inte lova att det blir så mycket vettigt skrivet idag men jag skyller allt på att min hjärna numera består av snor och bröstmjölk..

Fick kalla in mormor i torsdags kväll då Johan jobbade natten och jag kunde inte ta mig ur sängen..hade feber och ont i hela kroppen! Så mormor kom och sov hos Henry. Gulle henne..
Under kvällen fick jag världens kramper i bäbismagen så jag fick ringa gynakuten som tyckte att jag borde komma in men jag vågade inte köra själv så jag avvaktade till morgonen efter o ringde då Mvc i Motala. Då hade kramperna blivit bättre och jag hade "bara" molvärken kvar vilken lättade med panodil så de tyckte att jag inte skulle ge mig ut i snöslasket med min feber o influensa utan avvakta till på måndag då vi har rutinultraljudet inbokat. Under helgen har jag inte kännt nåt av det så jag hoppas att det inte är nån fara!

Just det ultraljud på måndag..oj vad spännande! Jag kommer antagligen inte sova nåt natten innan, jag oroar mig för mycket. För att Mini inte ska ha alla fingrar o tår eller kanske för många eller nåt betydligt alvarligare än så..samtidigt ser jag fram emot det så himla mycket, att få se mini ordentligt..se lilla hjärtat slå och ben o armar röra sig o kanske, kanske få veta om Mini är en liten tös eller gosse! Jag blir ju glad för vilket men jag vill veta..Vi har redan namn klara till båda...hihi

Idag har jag fått en ny mobiltelefon! Med 8 megapixelkamera så nu ska här tas kort! Oj avd kul, jag har dock inte orkat fippla så mycket med den utan det får bli framöver! Blir liksom trött bara av att sitta..
En annan stor grej som har hänt idag är att Henry har klippt av sig sina lockar..ja inte själv utan med älskade Camillas hjälp såklart! Han satt inte still många sekunder så man måste ge henne en eloge för tålamod och prestation! Resultatet blev kanon och han är numera en STOR kille! Sätter in en bild en annan dag..

Avslutar det här svamlet  lite bilder istället


En galen hund på vinterprommis..


"Pinnätarstilen"


Se så fin jag kan va..


Henry o hans vrålåk..tur att han har mössan på för det går undan..


Näe, det är inte jag som fastnat på bild..
Det är numera höjdpunkten på våra promenader (enl Henry..),
familjen gris..det ligger 8 stycket bland skiten!!!
Annars har vi mamma o pappa and men dom har vi inget kort på än..


Hamnen i Hästholmen


Henry & Minis nya vagn..eller mer cykelkärra fast den går att använda som vagn med!
Henry älskar den, får se om han vågar åka i den oxå...

Och så har jag blivit utmanad av Camilla..

Regler för utmaningen:
- Gå in i mappen "mina bilder"
- Gå till den sjätte mappen och välj den sjätte bilden i den aktuella mappen
- Lägg upp bilden på bloggen & skriv något om bilden
- Utmana sex personer & tala om för dem att de är utmanade.


Lilla Henry 2,5 månad! Sötast i världen redan då...

Jag utmanar..

Steffie
Anders (Du får helt enkelt blanda runt lite bland mapparna..)
Anton
Camilla (Den bilden tål att visas igen..haha!!!!)

Nej men jag känner ju bara er som bloggar ju..gör som ni vill men nu har jag iallafall gjort mitt! ;)

Nähä, nu är tant Bodin (som fortfarande väntar på att få bli tant Kinnmalm...Hrm..Johan..) trött och måste gå raka vägen till sängs!

Över o ut

Tribute to mom..

Ja då var man sjuk igen..den här gången feber och en jäkla hosta som är sjukt jobbig! Stackars mini i magen studsar väl runt där inne, ont gör det iallafall. Blir så himla trött på detta sjukande..jag VIIIIIIIIIIIIIIILLLLLLLLLLLLL vara frisk! Har ju massor att göra både hemma o i skolan, nu blir det inget med nåt för jag orkar helt enkelt inte!

Nu är dom nästan klara med grävandet i vår trädgård iallafall,Henry kommer nog att sakna dom..igår stog han i en timma och kollade på "koppan" o bara vägrade att följa med in. Han är helt tokig i allt som brummar!  
Vi har bestämmt oss för att bredda garageuppfarten eftersom de ändå tagit bort en bit asfalt o så. Det vore skönt att få plats med en tredje bil och så passar vi på att bygga om staketet lite med. Det vi hade innan var lite ostabilt och svårt att öppna grinden osv. Såsmåning om ska det bli en gång med sten fram till altanen, och entrén och runt garageuppfarten, Men det får bli när kassan inte är så skral som nu..en sak i taget..Alla ni som känner mig vet ju hur bra jag är på att vänta..

Ikväll kommer mormor hit, Henrys mormor alltså. Det är ungefär det absolut bästa man kan göra för Henry..glöm leksaker, godis och äventyr. Att umgås med sin älskade mormor slår allt. Det är liksom bara de två i hela världen när de umgås. Vi andra kan försvinna från jordens yta, det bekommer dom inte! De har nåt alldeles speciellt de två..Fast jag tycker om det, det är skönt att de har bra kontakt, aldrig behöver jag oroa mig för att Henry inte är älskad iallafall! Det enda negativa är mormors oförmåga att säja ifrån..det kan bli lite problematiskt och väldigt ofta framstår mamma o pappa som elaka när de tvingas träda in och korrigera..men men det är väl det som är grejen med att bli mormor eller farmor, man behöver bara ta det braiga och lämna det jobbiga till föräldrarna. Haha ser fram emot att bli farmor nu..

Jag kunde inte önska mig en bättre mamma, mormor till Henry! Hon ställer alltid upp och även om hon är trött och sjuk så finns hon där om vi behöver hjälp på ett eller annat sätt. Jag har nog världens snällaste mamma.Jag vet inte hur jag skulle klara mig utan henne.. Det är henne jag ringer när jag inte vet åt viket håll jag ska dra eller när världen rasat samman och jag inte vet om jag ska orka mer.Hon är den första jag tänker på (bortsett från Johan såklart) när jag har något roligt att berätta eller någon idé jag behöver disskutera.Hon kommer alltid med bra råd och uppmuntande kommentarer och jag litar på hennes omdöme till 110%.
Önskar att jag kunde göra mer för henne..visa hur mycket jag uppskattar henne och allt hon gör för oss!
Älskade lilla mamma..Jag ska ta hand om dig sen när du bli gammal och inte orkar, det lovar jag!

Bäst att krypa ner under täcket igen..

Over and out



RSS 2.0