Trevlig helg..

Vad har hänt sen sist..

Jo.. i torsdags överraskade vi Lisa & Lotta, som har Oyans hunddagis, för dom fyllde år! Pernilla, hennes mamma och Dixon kom från Åtvidaberg och vi åt en supergod tårta och pratade bort ett par timmar! Lika trevligt som vanligt!! Dixon o Oyan fick busa lite men de tröttnade ganska snabbt för det var rätt varmt ute! henry Höll låda som vanligt och han blev så förtjust i Pernilla så han har pratat om henne och Dixon länge efteråt!


H skakar galler


Finaste Dixon


Pustar ut i skuggan


Visst är han stilig!!

Så i fredags var det ju dags för Camilla & Anders att inkassera sin 30 års present! Vi hade hyrt en stuga över helgen på Visingsö..så vi for neråt på fredagseftermiddagen och möttes av regnet när vi åkte färjan över..Trist! Stugan vi hyrt visade sig vara ett loft och det var hur mysigt som helst!! Så där knödde vi in oss 4 vuxna, 4 barn och 2 hundar..Vilken syn för gudarna vi måste ha varit..väska efter väska bar vi upp så de som ägde stugan trodde nog att vi skulle flytta in för gott.. :)




En del av vår utsikt från stugan..visst ser det ut som en savann om man bortser från vattnet i bakgrunden!?


En busig Ville!


Camilla & Vilgot


Anders & Vilgot


Fina och duktiga Anton och Tage


Lilla Malte fick ha tratt eftersom han opererat ögonen ett par dagar innan..

Jag hade förberett all mat så vi behövde inte tänka på det under helgen utan det var bara att njuta och ha det gott..vilket vi gjorde till fullo..har nog ökat på bilringarna ett par dm under helgen..men det var det värt! På lördagen var vädret mycket bättre så vi bestämde oss för att åka remmalag. Grabbarna hade med sig cyklar så de cyklade ner till hamnen medan Camilla o jag tog bilen.. senare på eftermiddagen tog de cyklarna ner till Näs och Visingsöborgen där för övrigt delar av "Arn" filmerna är inspelade! På vägen hem somnade både Henry och Vilgot i barnsadlarna så Johan hade fått sitta och hålla i Henry huvud i 7 km..Stackarn var så trött! Vi hade iallafall en urmysig helg och hoppas och tror att familjen Högqvist var nöjda de med!?


Henry ska mata hästarna.. ;)


Världens finaste unge!


Finaste killarna!


Cykelkillar..


Det tar på krafterna att cykla!


Du o jag, Vilgot..Du o jag!

Under våra dagar på ön funderade vi på hur de löser akuta sjukdomsfall..eftersom färjan inte går dygnet runt osv..fick veta att det finns en jourbil och att färjan alltid står i hamnen på natten ifall nåt händer..men ändå..jourbilen har bara syrgas och bemannas inte av läkare.. Hur som helst så ringde Anders mig idag o berättade att Camilla fått ett akut njurstensanfall i morse och fått åka ambulans till US..vilken jäkla tur att det inte hände när vi var på ön..!! Stackars Camilla gumman, hoppas hon snart är bättre! Tänker på dig hjärtat! ♥


Min älskade Calle!

Idag var det dags för vägning o mätning av lilla Tage..han hade gått upp 600 gram och vuxit 3.5cm på 2 veckor! Så nu är han 57cm lång o väger 4890 gram.. Bara 70 gram mer än vad Henry vägde när han kom ut!! :)
Efter BVC åkte vi till farmor och farfar i Skänninge och tog en fika, sen vidare hemåt för lite mat och sedan ner till lekparken där vi stämt träff med Helena och Wille! Vi hade en supermysig eftermiddag i solen och Henry trivdes som fisken i vattnet och Oyan njöt av fulla drag och lekte lika mycket hon!!


Jag och Tagebage!


Storebror


Oyan vill oxå va med!


Fokus..


Vad ser hon mån tro?


Tittut!  :)

Imorgon är det fullt upp! Johan och Henry ska iväg på möte på morgonen..(Johan ska träffa de som ingår i sjukvårdsgruppen på Ombergslöpet och Henry ska följa med) sedan ska Henry vara ett par timmar på dagis och på eftermiddagen ska vi åka till Mia, Pelle och Vincent. Henry hoppas på att få se en o annan traktor kan jag lova!

Nu är det bäst att gå o sova..ska ju upp om ett par timmar igen..

Över o ut!


Förresten..

För er som någonsin funderat på varför jag föll för just Johan..svaret kommer här nedan...















Nu så..

Inte så himla ofta jag har ro att sätta mig här för att uppdatera nu för tiden..
Just nu sover alla grabbar i varsitt hörn så jag gör ett försök att skriva lite om vad som händer här!

Vi är ett sjukt gäng just nu..Johan har feber, Henry ögonifektion och superförkyld och lilla Tage är förkyld och så har koliken hittat honom med.. Usch o fy! Än så länge är jag och Oyan krya..eller jag iallafall. Oyan är ju super skendräktig och mår inte så jättebra heller. Hon har fullt med utslag över hela kroppen, massa mjölk i tuttarna och är allmänt instabil i psyket! Det sista kan väl jag skriva under på med just nu.. ;) Man blir ju lite lätt psykiskt instabil av att inte få sova ut nångång..



Mina fina sjuklingar ♥



I måndags var vi på BVC med Henry på 2.5 års kontroll. Han har vuxit rejält och är numera 97cm lång och väger drygt 17 kg! Allt såg bra ut vad det gäller utveckling osv och han ligger faktiskt lite före men det har han gjort hela sitt liv. Han är ju sån som törstar efter mer hela tiden..vilket även innebär en hel del konflikter men men..man får ta det ena med det andra!

Tage har hunnit bli en hel månad nu och jag vet inte vart den tiden har tagit vägen faktiskt! Han växer oxå massor och har blivit så rund o go nu..lilla hjärtat!

Tage 1 månad



Till helgen åker vi på hemlig resa med Högqvistarna! De har och ska fylla 30 år i år så detta blir deras present från oss. Vi hoppas att de kommer att tycka om det..

Annars händer det inte så mycket förutom blöjbyte, matning, av o påklädning, tröstning och en o annan promenad samt nån tur till affären! Lika bra att ta dagarna som de kommer nu för vi har ju inte fått in några direkta rutiner än..Längtar till Henry börjar på dagis o Johan börjar jobba faktiskt..först då tror jag att vi kommer i ordning igen!! Henry skulle ju ha börjat dagis lite smått den här veckan men i o med ögoninfektionen så blir han hemma. Jättetråkigt för han hade sett fram emot det massor..



Funderar starkt på att köpa mig en bärsjal..Tage tycker om att vara nära och det blir ju så himla besvärligt när man ska göra saker med en hand hela tiden..dessutom är det perfekt när jag ska ut med Oyan, då kan vi gå våra vanliga rundor o behöver inte tänka på att vagnen ska komma fram!!
Har anmält mig o Oya till vardagslydnad 2 idag! Den startar i september och det ska bli väldigt kul att gå den..Jag har ju varit helt utan hundträning nu väldigt länge eftersom jag fick foglossning under graviditeten..underbart att kunna röra sig igen!!


Lilla grodan


Nu är klockan snart halv tolv och jag började skriva vid halv ett idag..många avbrott blir det!!

Ta hand om er!

Över o ut

Måste bara sätta in ett kort på fina Alice..


Alice 8.5 år

Skit oxå..

Har precis sagt Hej då till Högqvistarna som varit här på besök ikväll! Mycket trevligt som alltid..Det blev porterstek till middag för det visste jag att de tyckte om och så lite chokladpudding till efterrätt! Mumma!! Sedan fastnade vi framför datorn och kollade på gamla kort från förra sommaren! Tänk vad fort tiden går..snart är denna sommar över med...usch!


Lilla Ville 5 månader och Henry 1.5 år, taget förra sommaren.


Henry 2.5 år och Vilgot 17 månader, taget idag.

Finaste Anton med Tage


Tage har det gott hos älskade Camilla


Kärlek..vet inte vem Malte är mest avis på..Anders eller Oyan?!


Så fina..

Vi har varit o hälsat på, på dagis idag med! Henry har ju sommarlov just nu men ska så smått börja dagis igen nästa vecka så vi tyckte att det var bra om han fick komma dit och hälsa på lite och kolla läget liksom. Han ville inte följa med hem igen..Skönt att han trivs så bra där, man behöver aldrig känna att han inte vill vara där iallafall. Han har frågat flera gånger under sommaren om han inte kan få gå till dagis idag.. Nästa vecka ska han vara några dagar och leka mellan 10-12 och sedan drar vi nog igång med 15 timmar i veckan i september när Johan börjar att jobba igen!


Älskade lilla H..

Vi skulle ta en prommis längs cykelvägen mot Ödeshög med barn o hund idag..så fort vi släppte Oya så passade hon på att rulla sig i nån skit så hon hade skit på hela halsen, bogen och i örat!! Hela halskedjan och fästinghalsbandet var fullt med skit..Det gick inte att gå bredvid henne för hon verkligen stank så det var bara att knalla hem igen och ställa henne i duschen..Varför måste de hålla på med sånt där..och varför kan inte folk plocka upp skiten efter sig! Blir så trött..det ligger tom skit uppe på cykelbanan där..trevligt!! :(



Vet ni förresten... Johan har fått veta att han får jobba i Mjölby igen from med september och åtminstonde ett par månader framåt om han inte blir förflyttad dit helt igen! Så himla bra, både Johan och jag är överlyckliga över detta. Johan trivs bättre i Mjölby och dessutom är det mycket smidigare med tanke på vart vi bor! Håll nu tummarna för att han får bli kvar där framöver!

Tror ni att jag kom i säng i går..nä då klockan var halv ett igen..och idag var jag sjukt trött men jag fick sova till halv tio med vissa avbrott, men ändå!! Tack söta Johan för det!

Över o ut!


Zombie..

Dagen började alldeles för tidigt för mig..eller så var det kanske så att gårdagen avslutades alldeles för sent som vanligt! Henry ville nämligen kliva upp klockan halv sju och jag somnade nog inte förrän ett i natt igen! Sen har vi ju lillebror som vaknar några gånger varje natt med..Det blir inte många timmar sammanhängade sömn nuförtiden, ska absolut inte klaga eftersom jag har mig själv att skylla!!



Henry och jag spenderade morgonen i soffan framför Bollibompa, regnet verkligen öste ner och mysfaktorn var hög! Så mysigt att få ha Henry för sig själv medan Johan och Tage låg och snusade i sovrummet! Blir helt varm i kroppen när jag tänker på mina fina killar! Henry har blivit väldigt mammig, inte lustigt alls men Tage är oxå väldigt mammig i mellanåt och jag känner mig otillräcklig! Jag vill ju finnas där för båda och visst kan Johan hjälpa mig, och det gör han verkligen, men ibland är det bara mamma som duger..



Idag var det dags för ett besök på BVC för Tage igen. Han växer så fint så! Idag vägde han 4290gram (+ 310gram) och var 54.5 cm lång (+1cm), stora killen! Eftersom allt funkar så bra behöver vi inte komma nästa vecka utan veckan därpå istället! Nästa vecka är det dock Henrys tur att åka till BVC för 2.5 års kontroll!

Nähä..om jag skulle ta mina 21 myggbett och gå o lägga mig... i tid för en gång skull..Fast det har jag sagt varje kväll nu och det slutar alltid med att klockan blir efter midnatt  iallafall..



Ta hand om er!

I himlen!

Ser man på..här idag igen!

Igår var mormor och moster Jenny med vovvar här på besök! Henry fick träffa sina favoriter och Oyan och Ester fick busa av sig ordentligt!
Hon är så himla snäll lilla Oyan. Leker så försiktigt med Ester!


Finaste Ëstern


Har blivit en stor tjej..


Så fin!


..


Kolla tassarna..hur stor har hon tänkt att bli?!



Busar med Oya





Farliga Ester


Trött Oyan..

Idag bar det av på Oyans första officiellla utställning och dessutom en rasspecial. Vädret var ju toppen och Johan och jag var i himlen där vi satt med Ridgebacks så långt ögat kunde nå! Herregud vad jag älskar denna hundras! Vackra, trevliga och otroligt personliga hundar av alla möjliga olika modeller! Vi träffade massor med trevliga människor och bland annat en jättetrevlig uppfödare som gav oss mycket tips och råd inför framtiden! Hon upplyste oss dessutom om att Oyan har en väldigt fin stamtavla..Johan fick prova att springa med en av hennes hundar och han blev helt såld! Om ni kommer ihåg den fina hanen som vi såg i Örebro för ett tag sedan så var även han där idag, hur fin som helst! Faktiskt så var det flera levernosar där idag, det var kul att se!
Ingen var dock lika fin som våran Oya! ;)
Trots detta så gick Oyan inte vidare alls idag..Hon fick ett hyfsat omdöme men domaren tyckte att hon var för rund över korset, dåligt vinklad baktill och att hon behöver utvecklas mer men hon är ju bara junior än.. Det är ju tyvärr så att alla domare dömer efter egen smak och Oyan föll inte dagens domare i smaken! Bättre lycka nästa gång! Vi kan iallafall trösta oss med att konkurrensen var stenhård!!
Oya var jätteduktig men blir så lätt uttråkad och ser ut som sju svåra år i ringen..vi måste jobba lite mer på det!


I väntan på att få entra ringen..

Oyas omdöme:

"Bra storlek. Mycket feminint huvud. Bra hals, bra rygg. Kan sjunka något i bröstet. Starka ben. Uppdragen baklinje. Bra vinklad fram, knapp bak. Rör sig bra fram, pendlar bak. Bra päls och ridge. Behöver utvecklas."



En annan levernos "Murumbis Bright Shining Blaze"


Dahido´s Caturra av Hilandra Oyans "kille "  ;)


Rex Ventors Noell från Evergraces kennel i Tystberga


Johan och Noell springer


Tack Eva för lånet av fina Noell!


BIR " SVCH Tarujen Ayaya Kadamo" BIM Hade tyvärr inte rätt nummerlapp på sig så jag vet inte vad han hette.. :(

Avslutar med lite kort på mina fina pojkar!



Tage i mosters armar


Tage 3 veckor


Finaste Henry som numera är lite blåslagen efter att första ha ramlat och skrapat pannan i stenplattor och sedan ramlat ur sängen och bitit sig i läppen och tungan.. :(

Ta hand om er!


Tuddilooo

Oj vad jag är dålig på att uppdatera här numera..skyller på att vi haft fullt upp den senaste veckan!

Vad har hänt sen sist då..massor! får se om jag lyckas få med allt här..

I lördags var vi ju iväg på utställning i Falköping med Oyan. Det blev en solig och fin dag fast lite blåsigt.. Oyan var den enda RR och fick HP och blev BIR (hederspris och bäst i rasen) så hon gick vidare till gruppfinal och kom där tvåa! Det blev en lååång väntan på finalen men vi hade ju trevligt sällskap av Lisa och grabbarna och Marie.Duktig som bara den var hon och domaren fick utan problem kolla henne i munnen! Nu på söndag bär det av till Askersund på utställning med bara RR! Det ska bli så himla kul! Massa fina hundar så långt ögat kan nå..och så härliga RR hussar o mattar förståss! Hoppas på att Stina med familj kommer dit för de är så trevliga att umgås med! De var förresten här och hälsade på oss i fredags! Stina o Oyan fick busa av sig lite och vi människodjur passade på att fika och prata bort ett par timmar! Trevligt och måste göras om inom en snar framtid hoppas vi! Henry fick en fin traktorbok i present och sedan var det inget tvekan om att de ligger väldigt högt upp på hans gillalista med! ;)


Tvättbjörnen.. ;) (Efter en dag i solen med solglasögon..)


Oyan på utställning

I söndags var Henrys dagiskompis Wilmer och hans mamma Maria och pappa Martin här o hälsade på oss! Vi tog en fika och Henry lekte med Wilmer och Tim (som bor lite längre bort på samma gata som vi och dessutom går på Henrys dagis). Henry har lite problem med att andra ska leka med hans saker och ska helst ha allt för sig själv just nu så han var väl inte världens roligaste att leka med då..får se om de vågar komma tillbaka någon mer dag! Det var iallafall jättetrevligt att ha dom här! På eftermiddagen kom min älskade lillebror Fredrik och hans Pernilla och sonen Casper! Det var så himla kul att ha dom här! Casper och Henry leker jättebra ihop och Casper fick till o med låna Henrys saker utan problem!! Vi var en sväng i Gränna igen och kollade lite och i tisdags var vi i Vimmerby på Astrid Lindgrens Värld..tillsammans med resten av Sveriges barnfamiljer..Ja usch vad folk det var! Det var svårt att få se något och lååånga köer men vi hade en bra dag med fint väder och trevligt sällskap! På kvällen kom Johans bror Lars och hans Karin till oss! Hur trevligt som helst att äta middag med båda våra bröder och deras familjer! Tänk att jag saknar dom redan fast de åkte härifrån för bara några dagar sedan! Men vi ska till Karin o Lars i Smögen i slutet av augusti och till Fredrik och Pernilla i slutet av september så snart får jag se dom igen! Härligt!


Casper & Henry


Lite fika på Astrid Lindgrens värld


Bästa kusinerna


Kollar in godisaffären..


Undrar vem som tyckte det var roligast?!


...


Henry hittade en traktor och lyckan var total!


Även Emil måste gå på dass ibland ;)

På onsdagen efter att vi vinkat av lillebror med familj så åkte vi till BVC med Tage. Han hade vuxit ytterligare och var nu 53.5 cm lång och vägde drygt 3900 gram! Växer stadigt lillkillen! Han är ju så underbart söt lilla Tage! Jag är kär.. i honom, hans bror och deras pappa! Vilken tur jag har som har så fina pojkar! Lyckliga jag!
Efter BVCbesöket åkte vi till Skänninge och åt middag hos farmor o farfar, supergott! Sedan bar det iväg till marknaden! Det var hur mycket folk som helst och varmt som en stekugn där bland stånden men vi hann med att köpa en traktor till Henry, coccosbollar till pappa och godisremmar till mig..Stackars Tage och Oyan blev utan nåt.. innan vi gav upp!


Bus på G kanske..


Fina Lars med en något arg Tage


Igår och idag har vi ägnat vår tid åt trädgården och varandra! Haft det skönt i solen och bara haft det bra! På eftermiddan idag åkte vi in till Motala för vi skulle handla en del..Jag fick mig två par nya skor, superfina och dessutom billiga som tusan! Är så less på mina foppisar nu men det var de enda skor jag kunde ha under och efter graviditeten..mina fötter har blivit så breda att jag inte längre kommer i mina gamla skor..nu kanske ni tänker att "Jaja men det är ju inte så länge sedan du fick barn och de smalar säkert av med tiden" men icke! Mina fötter har vuxit en stl sedan jag fick Henry och så även denna graviditet! Så nu stoltserar jag med stl 41 (!!!!!!!) i skonummer..som en hel karl..Johan har 42..Kan det var så att trycks ut av tyngden tror ni.. ;) :D  Ja nåt skumt är det iallafall!

Vi passade på att träffa vännerna Högqvist med! Det var ju jättelänge sedan och jag hade saknat dom! Vi fick supergoda köttförsspett och potatisklyftor med massa gott till! Mumma! Sen tog vi svängen förbi Borenshults kiosken och köpte mjukglass..För er som missat denna underbara glass så kan jag varmt rekomendera er ett besök där!
Tack söta familjen för en trevlig kväll, som alltid, och hoppas på att vi ses snart igen..OCH snart bär det av på födelsedagspresent! Det blir skoj som tusan hoppas vi!

Oj nu är dt bäst att sluta..tiden bara rinner iväg när man sitter här! Tage vaknar nog snart och vill ha lite mat! Han har fått "torsk" (svamp) i munnen och måste få medicin 4 gånger om dagen i 2 månader..stackarn! Det är nog väldigt obehagligt..som en tjock vit beläggning på tungan och vita prickar i gommen och kinderna..Lider med honom! Hoppas det snart blir bättre!


Tage 18 dagar




Vill passa på att TACKA för alla fina presenter som både Tage och Henry har fått av ER (ingen nämnd, ingen glömd)!

Ta hand om er!

Över o ut






RSS 2.0