Varmt

Det som ligger så nära nu känns ändå så fruktansvärt långt bort!

Ja, v.40 i graviditeten och bara 5 dagar kvar till beräknad förlossning..vilket jag i o för sig inte tar så allvarligt på med facit i hand! Men just nu känns en förlossning ljusår bort..

Har ju som sagt haft världens förkylning med hosta o elände och i helgen fick jag så himla ont på vänster sida av ansiktet. Det värker i ögat och i överkäken och så är jag helt igentäppt i den näsborren med..så igår ringde jag Vc och fick komma dit direkt. Man konstaterade bihåleinflammation och kan ni tänka er..jag fick pecillin! Så nu äter jag dubbel dos och hoppas innerligt att det släpper för fy farao vad ont det gör..

Allt detta plus att Johan fick extratjänst på jobbet igår natt gjorde att vi hoppade över hinnsvepningen igår..så nu ska jag tillbaka på fredag och göra den då om jag känner mig bättre och om inte annat så kollar de ifall jag har öppnat mig något! Jag har ju inga känningar alls just nu..

När vi ändå var i Motala passade vi på att besöka Briobutiken och köpa ett babyskydd till bilen som dessutom passar till vår nya vagn. så nu kan man bara klicka ur skyddet o sätta det på vagnen ..hur smidigt som helst!! Ja just det..det blev både vagn o takbox i söndags! En Brio Sing ligg och sittvagn och en kanonfin takbox blev våra...


Minis nya vagn liggdelen

Sittdelen

Bilskyddet på vagnen

Takboxen

Henrys nya vrålåk, "parkyckle"

Annars går dagarna till att ligga i poolen och svalka sig..herregud vad jag är nöjd med den! Vet inte vad jag hade gjort utan den faktiskt! Har haft 26-27 grader däri nu..helt underbart!

Igår var Oyan på dagis en stund medan vi for runt och då hade Lisa o Lotta tagit med henne ner till Vättern för ett dopp! Hon ville inte gå i själv så Lisa hade fått vika upp byxorna o följt med henne..Kan ju lova er att et inte är några 25 grader i vättern just nu..snarare 17-18 om man har tur.Stackars Lisa.. När vi hämtade henne sen så bjöd de på fika och vi satt o pratade bort en stund..alltid lika trevligt!

Idag tog vi cyklarna ner till vattnet så hon fick doppa sig igen men det var samma visa, hon vill inte gå i själv så Johan fick vackert kliva i..det blev inget långvarigt badande kan jag lova! Vet inte riktigt hur jag tänkte när jag bestämde mig för att följa med på cykel för herregud vad ont jag fick..men men det som inte dödar härdar sägs det ju!


Oyan simmar



Henry tyckte nog att det var lite väl kallt även han

Sötunge..

Fina hamnen i Hästholmen

Henry är helt underbar nu.Han säger o gör så himla mycket roliga saker!
Nya favoritordet är "jajjemensan" och mig kallar han för " äskling jorden" vilket kan bero på att jag alltid sagt älsklingen på jorden till honom..Å så fort man säger nåt till honom så säger han, i ett mycket förstående tonläge, "Jaha!"

Nä nu håller jag på att flyta bort ...bäst att rusa in i duschen innan sängen kallar!
Håll en tumme för att jag får sova en timma eller två inatt!

Över o ut!

Sörjande, grisrosa och velig!

Det är inte utan att jag sörjer Michael Jackson..Han var en av mina största idoler när jag var mindre och jag har så otroligt härliga minnen som kopplas samman med han och hans musik.. Nu hoppas jag bara att han blir ihågkommen för det stora musikaliska geni han var och inte allt annat dravvel han förknippas med.. Rest in pease!

Bara 8 dagar kvar till beräknad förlossning och totalt stiltje i magen bortsett från trycket neråt som består. Det är jävligt jobbigt att vara gravid just nu eftesom jag dras med en himla förkylning och det dessutom är världens härligaste väder ute! Det är jag ju i o för sig glad för men det är SÅ HIMLA VARMT med denna kroppshydda och 2 liter extra blod i omlopp..!!! Som tur är har jag ju min egen "poolarea" på baksidan och där ligger jag och guppar mest hela dagarna. Så himla sköööönt! Numera är jag lite lätt grisrosa..snyggt!

En annan spännande sak är ju att jag kom på att barnvagnen vi köpt inte alls passar oss och har nu sålt den redan innan vi börjat använda den..Ingen som känner mig blir väl förvånad!? Jag har lite lätt panik nu över att vi faktiskt inte har en vagn till Mini när han väl tittar ut..så idag har Johan och jag spenderat dagen på Babyproffsen i Linköping med att prova vagnar och kollat om de går in i bilen..Det vi kom fram till är att vi måste köpa en takbox med..
Så imorgon bär det av till Jönköping och först kolla på barnvagn och sedan på takbox, hoppas nu att de är ok så är problemet löst!

Henry har haft en händelserik vecka och bland annat så har hans kusiner från Tystberga varit på besök hos farmor o farfar under veckan. Han är ju galet förtjust i lite äldre barn så besöket var verkligen uppskattat! De hade dessutom med sig sparkcyklar och det var populärt kan jag lova! Så nu har Henry fått en alldeles egen sparkcykel men hans har två hjul baktill så en blir lite stabilare. Snacka om att han är glad!
Annars är ju poolen en hit fortfarande och han börjar även tycka att den stora poolen är ok nu, den var lite läskig till att börja.

Oyan har ju en lite svacka just nu och vill mest bara sova, hon har väl lite pms.. ;) Börjar redan visa tecken på skendräktighet så nu kör vi alla knep..dock inte så lätt att motionera en hund som inte vill gå ut o gå..

Igår var vi hos fam .Högqvist och hälsade på! Det var länge sedan nu och vi hade trevligt som vanligt! Grillat, jordgubbar och trevligt sällskap kan det bli bättre? Ja en kall cider då kanske..men det dröjer ju inte alltför länge nu.. ;)

Nähäpp, bäst att gå o knyta sig för ett par timmars sömn..om jag har tur!  Å vad jag älskar att vara gravid! :)

Over and out!


BLÄ

Höggravid, genomförkyld och 30 grader varmt..jag kanske inte behöver skriva mer än så!




Over..host host host..and..snörvel..out


Poolpremiär och hosta

Å nu är det synd om mig må ni tro..feber och hostan from hell har drabbat mig..lagom till solen behagade visa sig!!! Dessutom hade jag sett fram mot Aktivitetsdagen på Omberg som Ödeshögs Kenneklubb anordnade idag!  Skit oxå Istället fick jag ligga hemma och parera värkar mellan hostattackerna..
Spenderade dock ett par timmar utomhus med min killar och lilla Oyan! Härligt!


Badpojken


Tvättar bilen




Oyan lite badsugen?

Henry har även han fått en egen pool! Har nog aldrig sett honom så glad som när han såg den ståendes på altanen..Han lös som solen och sa "Tänk att jag fått en egen pool" Så himla söt pussungen! Sedan har han badat konstant HELA dagen! Johan tog ett premiärdopp i den något större poolen och temperaturen mätte då 17 grader!! Jag kan ju lova er att det krävs betydligt högre tempratur än så innan jag tänker hoppa i den..i värsta fall får jag väl låna Henrys för där var det nämligen 26 grader! Thats more like it!
Fast när denna "förkylning" ger sig så kanske min pool fått upp värmen den med!











Annars har det varit en väldigt lugn Midsommarhelg. På Midsommarafton var mamma, syster och svärföräldrarna här. Vi skulle åkt en sväng till Ödeshög och firat vid hembygdsgården men Henry sov och ville inte vakna och så hängde ju regnet i luften så vi hoppade över det. Vi åt jordgubbstårta och så grillade vi på kvällen. Väldigt mysigt och precis lagom..Jag måste erkänna att jag inte orkar särskilt mycket just nu. Jag blir precis slut av ingenting..


Midsommar 2009


Midsommar 2007

Lördagen jobbade ju Johan dygnet så mamma var hos oss och det var ju tur det för jag kände mig hängig redan igår. På eftermiddagen tog vi bilen och åkte över Omberg och sedan småvägar till Vadstena där vi köpte lördagsgodis och lekte i hamnparken! Det är ju så himla fint ute nu..Vi åkte förbi Örberga och Örgården där vi bodde innan vi köpte huset här i Hästholmem..Det är inte utan att jag saknar det för vackrare ställe får man leta efter!


Örgården


"vårt" hus


Utsikten från matsalen



Imorgon går jag in i vecka 39 i graviditeten och nu måste jag nog at tagi det här med att packa BB väskan..fattar inte varför jag inte gjort det än.. Mini har ju dessutom inget namn än..jag har ett som jag verkligen verkligen tycker om men det har Johan inga bra assosiationer (stavas) till så det blir det inte..att det ska vara så svårt då!
Jaja han får väl heta Liten tills vi kommer på nåt!

Det sista Henry sa ikväll innan han somnade var " Jag har fått en pool idag! "

Johan spenderar kvällen med att skruva ner våra innerörrar som vi ska lämna på målning imorgon..de är just nu sådär snyggt sjuttiotals fanerade och slitna som sjutton men de ska bli vita o fina! Gött!

Nä nu kallar sängen!

Över o ut!

Trevlig Midsommar!

Tack för alla gratulationer! Ni är ju för rara!

Igentligen har det inte hänt så himla mycket men tiden bara går! Jag har ju haft typ 47 annonser ute på Tradera så all min "lediga" tid har gått åt till att svara på mejl och skicka iväg paket! Vilket himla jobb det är..

Oyan är lite "off" just nu..vill inte så mycket och är trött så att hon sover mycket. Vi har dragit ner på fodret och försöker att motionera henne lite mer nu så att hon inte ska få så jobbig skendräktighet den här gången! Håll tummarna!


Se så fin "vår" Midsommarstång blev!


Henry fixar med blommorna..


Fina Henry

Igår var det midsommarfirande på dagis. Vi klädde stången och dansade, väldigt mysigt och uppskattat av barnen! Ja av oss vuxna med förståss.. De stora barnen hade övat in en teater som de spelade upp för oss, de var så duktiga!

På eftermiddagen kom Mia och Vincent o hälsade på! Det var så himla länge sen vi sågs och det var jättekul att träffas. Barnen leker så bra ihop med, de båda älskar bilar och traktorer! Vincent kan alla traktormärken och vet precis vilken som är vilken!! Imponerande av en 3 åring, tycker jag!


Jag fick ju min efterlängtade pool när jag fyllde och igår satte vi upp den och fyllde den med vatten..nu hoppas jag att det snart blir badväder bara! Ursäkta bilden men jag kom på kl.23 att jag ville ta kort på den o sätta in här... ;)

Idag var det dags att besöka mödravården igen, allt såg bra ut och Mini ligger lååååångt ner nu..så långt ner att det först var svårt att hitta lilla hjärtat men sen slog det så fint så! Han är väldigt lugn nu och BM trodde att han antagligen kommer att väga över 4 kg vid födseln..Inte blir jag förvånad..H vägde ju närmare 5kg! Magen är dock lite mindre denna gången. En annan roligt sak var att jag inte gått upp ett gram sedan förra besöket, så än sålänge så har jag ökat 14kg denna graviditet..vilket i o för sig är 14kg för mycket eftersom jag redan innan hade övervikt men ändå..i samma vecka med H hade jag gått upp 21kg (!!) gick dock ner 2kg innan han föddes. Jag känner mig ändå nöjd!

Vi diskuterade även smärtlindring. jag vill ju inte ha EDA denna gången eftersom jag var svårstucken och de stack mig 4 gånger sist vilket medförde spinalhuvudvärk..och det är INGET jag har lust att få igen..usch o fy!
Tyvärr finns det ju ingen smärtlindring som är lika effektiv som EDA.n så jag vet inte hur jag ska göra..Jag måste nog sätta mig in lite i vad som finns att tillgå. Ska ju skriva en förlossningsplan och så vill jag ju veta lite innan så jag vet vad de pratar om sen.. Lustgasen är given men jag kommer ju antagligen behöva nåt mer..Några förslag?!

Vid nästa besök (29/6) så gör de en hinnsvepning (de lossnar hinnorna som sitter runt livmodertappen) och om jag har tur så kan det göra så att det hela kommer igång men det behöver inte ge nån effekt alls, det gjorde det inte med Henry men det är värt ett försök!

Vi firar Midsommarafton här i Hästholmen med mormor och farfar o farmor. Det blir en sväng in till Ödeshög för att vara med på Midsommarfirandet vid hembygdsgården (om det inte regnar..) och sedan lite grillat framåt kvällen! Johan jobbar Midsommardagen och på söndag är det aktivitetsdag på Omberg med Ödeshögs Kennelklubb som vi tänkte vara med på. Det ska tydligen vara riktigt kul så det ser jag fram emot!


Jag önskar er alla en riktigt TREVLIG MIDSOMMAR och håller tummar o tår att regnet håller sig borta!

Over and out

Lägger in ett par bilder till..


Cool kille... :D


Söta kusin Elin tog studenten i år! Här bredvid sin mamma, min moster, Annika och i bakgrunden min lilla mamma!


Vilgot , vår gudson, och hans familj kom och firade min födelsedag!
Han kan lysa upp tillvaron med sin närvaro, alltid glad lilla gofisen!

Idag skryter vi..

TACK alla gulliga för era gratulationer till Oya och lyckönskningar inför dagens utställning..vet ni ..Jag tror det hjälpte!!

Det var ju dags för utställning nu igen och den här gången bar det iväg till Örebro och en inofficiell utställning som anordnades av Specialklubben Rhodesian Ridgeback Sverige och det var alltså bara Rhodesian där idag. Hur kul som helst att få träffa så många "likasinnade". Det var totalt 25 hundar anmälda till utställningen och 5 som var anmälda till lydnadstävlingen.

Först måste jag bara ge Örebros Brukshundsklubb en eloge för en VÄLDIGT välskött och fin anläggning..Vilka ytor och så himla fint klubbhus!

Oyan tävlade i juniorklassen och där var det 2 hanar och 3 tikar anmälda. Men när det var dags för tikarna att bli bedömda så visade det sig att det bara var Oya som var där..Synd! Dessa två tikar har Oya tävlat mot förut och då "vann" hon över dom så det hade ju varit kul att se hur det hade gått idag. De var bara 7 månader sist..
Hur som helst så gick det SÅÅÅÅÅÅÅÅ BRA!!!! Oya var helt lugn och kändes så proffsig..Hon gick in i ringen sprang jättefint, hälsade sedan nyfiket på domaren, lät henne titta i munnen och sedan ställde hon upp sig och stog blickstilla!! Jag var så imponerad av denna förvandling att jag började grina..(jaja  gravidhormonerna ställer till det ibland.. men idag var det ju min lilla bäbis som var sååå duktig..det bara gick inte att hålla tårarana tillbaka!) Hon fick FÖRSTA PRIS och visst hade hon inte nån direkt konkurrens men ändå!
ÅÅÅÅÅ vad jag är stolt över henne!! När hon sedan tävlade mot bästa juniorhane så vann hanen och Oya blev BIM (Bäst i Motsatt kön) Jag tror det funkar så iallafall..kan ju villigt erkänna att jag inte är så himla duktig på detta..
Å vad vi verkligen behövde detta efter alla motgångar i ringen och dessutom fick vi det bevisat (gånger flera) att Oyas beteende är rasbetingat! Dagens domare Sonja Nilsson var superbra och tog sig tid att bedöma varje hund och man märkte tydligt att hon var väldigt duktig och insatt i rasen! 
Oya var dagens enda levernos förresten..de är tydligen inte så vanliga längre..


Se så fint hon står..alldeles självmant!



Oyans utlåtande:
" 1-årig levernost tik av utmärkt typ och stil. Femenint huvud. Lite ljusa ögon som kommer att mörkna med åldern. Bra hals, bröstkorg djup och längd. Mycket bra förbröst för åldern. Bra vinklad fram, utmärkt bak. Kunde önska mer flexibilitet i handlovarna. Vacker färg, päls och ridge. Rör sig mycket bra föt åldern. Trevligt presenterad. BIM "


Bästa juniortik och hane

Dagen avslutades med "Bästa rörelser" och "Bästa ridge" och vi anmälde oss till båda för skoj skull, jag kan ju lova att det fanns en hel del skönheter där idag!
Priset för bästa rörelser gick till en tik med titeln Junior Världsvinnare -08(som även blev dagens BIR och domaren grät när hon fick se henne..)  och "Bästa ridge" gick till STINA!!! Grattis fina Stina, det var du väl värd!


JWW-08 Rex Ventors Opal som blev BIS och även vann "Bästa rörelser"


Helena och Soltoppens Chiquita By Jabailey "Stina" som vann "Bästa ridge"

När vi var klara så lät vi Oya o Stina leka av sig lite. Gud så dom sprang..Det är så kul att de två RR leka för de leker på ett speciellt sätt tycker jag. Där vi släppte om fanns en del agilityhinder uppställda och Oyan sprang genom tunneln massor med gånger och jag fick upp henne på gungbrädan med men hon tyckte det var lite läskigt när den vippade över..Kanske skulle ta och testa lite mer framöver..
Å vad jag ser fram emot att bli mer rörlig..Jag vill ju träna med Oyan ju!! Har bestämt att vi ska gå vardagslydnad 2 till hösten, Oyan o jag.
Vi får väl slåss om henne sen, Johan o jag! ;)


Spring i benen efter att ha stått still och varit duktiga..


:D


Kolla Oyans ben..


Oyan klippt slut efter bus med Stina..

När vi höll på att packa in oss i bilen kom domaren fram och sa att vi hade en väldigt fin hund! *STOLT SÅ DET RYKER*Nu ska jag sluta skryta...

Vi hittade även en intressant hane till Oyans eventuella valpar. En helt underbar kille som både Johan och jag föll pladask för. Han var så positiv och trevlig och dessutom snygg att se på trots att han bara är 7 månader gammal. Han har en fin stamtavla med vilket inte heller är helt fel, även om vi bryr oss mer om hans härliga temprament..
Vi får väl se vad som händer framöver..det är ju ett tag kvar till detta blir aktuellt iallafall. Kan ju vara bra att hålla ögon o öron öppna så man har lite uppslag när det väl blir dags!


Dahidos Caturra av Hilandra bara 7 månader och SÅ stilig..

Henry spenderar dagen o natten med mormor! Vilket betyder att vi är barnlediga inatt..vilket betyder...SOVMORGON!!! Så himla lyxigt så jag nästan skämms..men det händer ju inte alltför ofta så vi ska verkligen njuta! Men käre tid vad vi saknar honom..

Jo det har ju varit Vätternrundan med..så igår så gick vi ut en sväng på kvällen för att titta lite. Precis som vi kom fram till depån som ligger här i Hästholmen så är det en dam i en liten silvergrå bil som backar in i en vattenpost så det bara brakar till..Nu ska ni inte tro att människan går ut o kollar vad som hände utan hon kör fram ett par meter, backar förbi och kör därifrån!! SÅ himla dåligt och VARFÖR tog vi inte regnumret?! Fasen oxå..
Det hela ledde till att halva Hästholmen blev utan vatten (vi hade tur o klarade oss)..och stackars kommungubbarna tvingades ut mitt i natten att laga eländet! Vilket folk det finns!

Oyan ligger o sover som en liten stock nu och Johan och jag ska sätta ihop byrån vi var o köpte till Mini..
Imorgon ska vi fira min födelsedag (fyller inte då men det passar bättre att fira imorgon,..) Jag har ju önskat mig en pool så nu väntar jag med spänning på paketöppningen...inte för att det är nåt vidare badväder men jag hoppas ju att det blir.. Där ska jag ligga o guppa med magen i vädret ända tills han behagar titta ut..ja efter med såklart men då med en förhoppningsvis mindre mage! ;)


Stolt Oyan med dagens priser..

Över o ut!

Så dumt..

Jag har SÅ dåligt samvete..Jag missade totalt att Oyan fyllde 1 år igår!! Vår lila höna..

Idag har vi dock firat med tårta och ljus..Tänk vad tiden har gått fort sen vi hämtade lilla Oya långt inne i skogen i Rejmyre! Tror jag lägger ut lite bilder istället för att skriva mer nu..


Första mötet 4 september 2008, Oyan 12 veckor.


Busar med syrran Lee


Ja ni förstår ju att vi inte kunde motstå henne..




Skön stil..






Trött höna..


Knähunden


På sin första utställning i Nyköping Januari 09, 7 månader




Fällsaxen


Pinnätar stil






I väntan på bedömning, Ödeshög April 09, Oyan 10 månader


Kanelbullen


På spaning på Omberg, Oya 1 år.




Å såhär fånig kan man se ut när man väntar på att få hugga in i födelsedagstårtan...

GRATTIS VÅRAN FINA TJEJA!!

Över o ut!

Måndag

Ja visst, jag är tillbaka idag igen..kanske blir tjatigt.. ;)

Idag har jag gått in i v. 37 i graviditeten och det är bara 27 dagar kvar tills Mini är beräknad..jag har rätt mycket sammandragningar men jag antar att jag får vänta till slutet av juli innan jag får träffa den här lille! Han ligger så jäkla långt ner nu att det är svårt att gå normal...haha.. det ser nog rätt kul ut..bjuder på det!
Han har för övrigt fortfarande inget namn..tänker så det knakar men hittar inget jag verkligen tycker om..



Johan har plockat ner både vaggan o spjälsängen från vinden idag så nu börjar det bli lite mer på riktigt. Henry tyckte det var något spännade och han var tvungen att provligga vaggan en stund..Han hämtade sina kuddar och tog Oyas filt och la sig..söt! Hoppas att han kommer att tycka om att bli storebror..Det blir väl säkert en del tvister i början men jag tror han kommer tycka att det är roligt att få hjälpa till att ta hand om Mini och vara "stor o duktig"! Lillplutten..

När vi la oss ikväll så sa han " Mamma, älskling" och klappade mig i håret, gullungen.. Man blir ju varm i hjärtat när man tänker på att det inte var så länge sen han låg i min mage och jag funderade på vem som gömde sig därinne! Å så kom Henry som redan från första början har charmat de flesta i sin omgivning..Så fort han kunde sitta själv så sökte han folk med blicken och när de tittade på honom så log han ett underbart tandlöst leende som man inte kunde motstå.. Min lilla stora kärlek!


Henry 8 månader

Johan och Oya har varit uppe på berget o gått i bokskogen idag och nu på kvällen var det dags för utställningskurs. Det går väl sådär men skam den som ger sig! På lördag är det dags för utställning i Örebro. Det är en inofficiell utställning för Rhodesian Ridgeback. Det ska bli så kul!! Vet att Stina med matte o husse ska dit iallafall, det bli kul att träffa dom igen. Skrev o frågade om det var ok att vi kom trots att Oyan löper och det var det men vi fick rådet att sitta en bit ifrån ringen så vi inte störde hanarna allt för mycket och det köper jag! Det är både utställning och lydnadstävling så det ska bli så himla kul att se!
Jobbigt bara att Vätternrunda går samma dag så vi lär väl få ta en annan väg hem iallafall!







Nu ikväll har jag strykt och tagit kort på alla de kläder jag sorterat ut och ska sätta ut på Tradera! Jag har så sjukt mycket kläder som jag aldrig använder och nu ska jag se om det kanske är någon annan som kan ha nytta va dom stället. Det är bland annat en del mammakläder som åker nu! Men herregud vilket jobb det är..

Nä nu blev klockan sådär mycket igen..o Johan som ska upp o jobba imorgon!! Bäst att skynda sig till sängen för några timmars sömn..de senaste 3 nätterna har jag sovit sammanlagt 6 timmar..tjohoo..Det måste ju vara nån form av förberedelse på vad som komma skall..vet att det var precis likadant när jag väntade Henry!

Över o ut

Nationaldagsfirande o lite annat

Det blev som sagt inget Skänninge för oss, vi stannade hemma och firade istället! Johan hade köpt med sig färska svenska jordgubbar hem (!!) Jag kanske inte behöver skriva att jag ÄLSKAR jordgubbar och kommer att leva på det så fort de mognar och går att köpa runikring! Hur som helst gjorde vi en jordgubbstårta dagen till ära, kan ju inte påstå att vi på något sätt är några superfirare av nationaldagen men det är ju alltid kul med lite fest!


Vår fina tårta!

På eftermiddagen och kvällen skulle Johan iväg på 50 års fest hos en jobbarkompis, där han även skulle spela under kvällen. Han har ju tidigare hållt på en hel del som discjockey men spelar numera mest om det är nån han känner som frågar eller så. Han ska dessutom jobba söndagdygnet på ambulansen så han sov över på station inatt..stackarn har var precis slut imorse när jag pratade med han. Hade spelat till 03 och började jobba 08!! Hoppas de har det lugnt så han hinner vila lite..


Henry och hans fina moster myser..och självklart är Alice med på ett hörn!

För att jag inte skulle behöva vara helt allena och för att Henry inte skulle bli totalt uttråkade så kom min kära mor och syster o hälsade på. Vi hade jättemysigt och åt god mat och passade på att titta på några videofilmer som jag hittat i en gammal låda . De var från när jag slutade 6:an, syrran 9:an och brorsan tog studenten. SÅ himla kul att se..tänk att det är 19 år sen! Shit vad tiden går..

Henry har ju haft så kul att han inte haft tid att sova något idag på dan, så när vi satt och tittade på tv nu ikväll så somnade han i mitt knä..lillplutten..det var nog 2 år sen sist han gjorde det. Han har hjälp mormor att putsa fönster idag och så har han busat med moster så han var antagligen helt slutkörd.. Tala om lyx förresten..min kära mor har putsat massor med fönster åt mig..GUD vad snällt o så fiiint det blev! Tack älskade mamman!

Nu ska jag läsa bloggar och sen blir det nog sängen för jag är lika trött som Henry..trots att jag inte busat hela dan..;)

Över o ut


Long time..no hear..

Ja det händer grejer här Hästholmen må ni tro...I måndags var det polisjakt av en beväpnad man..det ni..Som tur var hittade de honom! Det var visst ingen härifrån vilket jag inte betvivlar för här bor det minsann bara ärliga männsikor.. eller?!


Ville o Henry i väntan på glass


Mamma o pappa Högqvist..försök att hitta ett kort på Anders utan att ahn gör en min...

Allt detta missade vi för vi spenderade måndagseftermiddagen i metropolen Motala! Hade en dejt med fam Högqvist, vi startade på Två små hus och åt god och MYCKET dyr glass, sedan åkte vi till Varamon och spelade minigolf..inte vidare motstånd man är med jättemage och smidighet som ett kylskåp..Jag kom sist..skitjobbigt när man är en tävlingsmänniska och Johan dessutom kom på delad förstaplats... ;)
Vi avslutade kvällen på Sjövik och åt lite kvällsmat!
En väldigt trevlig eftermiddag o kväll iallafall!


No coment


Kolla Dixons jämnfotahopp..Haha


"Kom igen då..lite till bara!!"

I går så var Pernilla & Dixon på besök hos Lisa o Lotta så vi passade på att umgås lite. Vi brukar ju ses på diverse utställningar men nu har det varit dåligt med såna ett tag så det var hur kul som helst att ses och prata bort ett par timmar. Det är alltid så trevligt att träffas! Dixon och Oya fick busa av sig lite i rasthagen borta på Mycke Tassar (Oyans dagis http://mycketassar.dinstudio.se ) och Oyan tog nog musten ur Dixon efter ett tag för han gick o satte sig vid utgången..Hon har verkligen energi för 100, lilla Oyan.

Jag var även hos barnmorska på kontroll igår. Allt såg bra ut och magen hade vuxit 3 cm sedan sist. Jag tycker att den har sjunkit nu och trycket neråt är mer konstant än tidigare. Han är fixerad redan och det känns bra, då behöver jag ju inte oroa mig för att han ska ligga med ändan neråt. Ska jag nu föda barn igen, vilket det ser ut som jag måste göra...så är jag ju glad om jag slipper föda i säte!


Världens finaste H

Henry har en lite "period" just nu..som går ut på att testa alla gränser som går och sedan skrika o slåss så fort han inte får som han vill. Detta är otroligt tålamodsprövande och ibland känns det övermäktigt att jag inom en snar framtid faktiskt ska uppfostra två små liv. Jag är verkligen inget proffs på det här med barnuppfostran och jag tycker det är så svårt. Jag vill ju att de ska vara trygga och glada små barn som trivs med tillvaron liksom. Just nu är jag ju inte världens roligaste mamma heller, jag orkar inte särskilt mycket och har ont för det mesta, så jag känner mig väldigt skyldig till Henrys små utbrott..Fy fasen för detta ständiga dåliga samvete man har som mamma. Tänk om det räckte med att bara älska dom, för det gör jag verkligen mer än något annat här i världen!


Oyan solar

Oyan löper för fullt nu och hon får inte ligga hos oss i sängen på nätterna..vilket är ett stort problem för henne..Hon sitter där nedanför sängen på kvällen o se så förväntansfull ut
" Säg bara till så hoppar jag upp" och istället så får hon höra " Gå o lägg dig i din säng" då ser hon ut som sju svåra år men hon lägger sig snällt och ligger sedan och tittar bedjande tills hon ger upp och jag somnar med en känsla av att vara en hård, kall och elak matte..Åter detta samvete! Tänk vad snabbt de lär sig att utnyttja det då.. ;)


Oscar

Imorgon är det en stor utställning i Norrköping och jag önskar verkligen att jag hade möjlighet att åka dit och titta. Både Lisa, Lotta och Pernilla ska ställa så det hade ju varit kul att hejja på dom men nu får jag istället hålla tummarna hemifrån. Lycka till tjejer det kommer säkert att gå bra med så fina killar att ställa!
Särskilt roligt vore det om min favorit, Oscar, (som för övrigt fyller 12år idag!! Grattis!) kunde ta sitt sista cert imorgon, det är han verkligen värd!

Vi hade tänkt att åka till Skänninge för att fira nationaldagen där, Kronprinsessan ska ju komma dit och det ska var nån traktorutställning osv men idag läste jag att det skulle kosta 50kr bara att komma in i Skänninge och det tycker jag är helt uppåt väggarna galet! Visst, det ska gå till välgörande ändamål men är det då inte bättre att sälja lotter eller nåt istället?! Tänk de som inte har råd att betala..ska de inte få fira nationaldagen då?
Nope, då bojkottar jag det hela och firar någon annanstans istället.
Dessutom är det ju Tjejvättern imorgon så det kommer ju inte att vara helt lätt att ta sig fram längs vägarna runt omkring..


Johan K med hår..för alla er som inte vet hur det ser ut! ;)

Ikväll jobbar Johan så mamma är här hos mig o Henry, hon vill inte att jag ska vara ensam på nätterna nu när det börjar närma sig. Det är jag verkligen tacksam för, det känns faktiskt lite olustigt. Tänk om det skulle dra igång och jag är själv med H & O..det tar ju iallafall 40 min innan Johan är här och någon kan komma och ta hand om barnen eftersom mamma bor i Motala och svärföräldrarna i Skänninge. Jag är ju så van vid att J är borta en hel del med jobb och skola och i vanliga fall så är det inga problem att vara ensam och ibland till o med skönt men just nu är det bara pina tycker jag.
Det var likadant när jag väntade Henry...Jag litar ju så fullkomligt på att han tar hand om mig om något händer..jag skulle lugnt kunna föda barn i bara hans närhet (och lite bedövning o lustgas förståss..haha)  han skulle klara det galant!

Fasen nu blev klockan sådär mycket igen..bästa att knoppa så man orkar med morgondagen!

Över o ut!


RSS 2.0