Hej hopp i galopp...

Fasen vad dålig jag är på det här..

I måndags var det dags för besök på BVC med Tage. Han växer lilla Tagehjärtat kan man säga..hans kurva går käpprätt rakt upp.. Så nu väger liten 5830gram och är 59cm lång!! Ögonen är fortfarande väldigt svårbedömda.. just för tillfället är de blå/grå/grön/bruna..hmm.Fast enligt min mamma så var det likadant med mina ögon, det tog jättelång tid innan man såg att jag skulle bli brunögd!



På kvällen var Johan och Oyan iväg på hundkurs. Det känns skönt att vi kommit igång med Oyans träning och aktivering igen! Hon har ju kommit lite i kläm nu ett tag men nu är vi på banan igen!



Tisdagen började med att Henry ramlade in i mitt nattduksbord och slog upp ett rejält sår i ögonbrynet. Lilla hjärtat... Vi fick åka till vårdcentralen för att få det kollat och där tejpade de ihop det! Duktiga Henry satt precis blickstilla hela tiden! Nu är han mäkta stolt över detta..och berättar för alla att han varit hos doktorn minsann!  Jag är bara förvånad över att detta inte skett förrän nu..han är ju inte direkt stillsam lilla H! Tur iallafall att det inte blev värre än så!

Johanna var här med sina barn Wega och Wille och deras vovve Zoya i onsdags. Vi fikade och pratade bort ett par timmar medan barn och hundar lekte. Supertrevligt!!




Zoya

H och Wille! TYVÄRR blev det inget kort på söta Wega!

På torsdagen var vi hos familjen Högqvist på kvällen och Anders hade slått på stort och bjöd på hemmagjord plankstek! Den går inte av för hackor vill jag lova! Vi hade en mysig kväll som vanligt när vi ses!! Tack kära vänner! Snart kommer lilla knyttet med..längtar så pass efter att få träffa honom!

Vi behövde fylla på både skafferi och kyl så på fredagen åkte vi till in till Motala och handlade och på kvällen hade vi mys framför tv:n.

Johan jobbade dygn i lördags så jag städade och tvättade på förmiddagen sedan kom mamma/mormor på besök. Hon var efterlängtad av oss alla. Henry och mormor var ute och cyklade medan jag och Tage vilade en stund.. Det var underbart för sömn är en bristvara just nu! På kvällen åt vi kantarellmackor och tittade på tv.Mumma!

Igår hände det inte mycket alls..vi var bara här hemma och fixade! Idag jobbar Johan igen och Henry har varit ett par timmar på dagis och efter det har vi lekt, lagat mat och tittat på tv! Ja inte mycket att skriva om här alltså..



Vi har börjat med att Henry ska somna utan att jag eller Johan ligger hos honom som vi gjort förut..Det funkar inte nu när Johan jobbar och vi har fått Tage med! Henry är superduktig och det funkar jättebra allaredan..visst är det vissa protester men idag sa han, efter att han druckit upp sin välling, att nu ska du gå och sova! Jag gick ut och sedan har det varit tyst!! Han sover mycket bättre nu och vaknar sällan mitt i natten! Dessutom har han börjat att säga till när han vill kissa och går på pottan! Det händer så mycket med honom nu och jag förvånas varje dag över hur mycket han förstår och kommer ihåg! Lilla H börjar bli stora killen nu..vilket han oxå påminner oss om jämt o ständigt numera!

Imorgon ska vi hjälpa Lisa och Lotta på hunddagiset! Det är så roligt att få hjälpa dom för de hjälper oss så mycket!

Over and out





Ack Värmeland, du sköna..


Nu är vi hemkomna efter en otroligt tevlig helg i Värmland!!

Vi startade på fredag morgon efter att Johan kommit hem från jobbet och åkte sedan de dryga 30 milen upp till Änga, som ligger utanför Töcksfors, där min far och Laina bor. En idyll mitt i de värmländska skogarna. Det är från början min farfars föräldrarhem och jag har många fina minnen där från min uppväxt!


Vår i Änga



Efter en härlig middag så tog vi på oss gummistövlarna och gick ut i skogen med pappa för att plocka lite svamp! Eftersom han har gått o skrotat i dessa skogar hela sitt liv så känner han till varje kvadratcentimeter och bara gick o pekade vart det fanns gula fina kantareller att plocka!


Finaste Pappa/morfar Bjarne


Vi fyllde snabbt de två korgarna vi hade med oss och blev tvugna att lämna massor med svamp oplockade!! Men vi fick som sagt med oss massor hem med..det var iallafall över 10kg vi bar hem! Det är ju så man skämms men... eftersom Laina är världens snällaste människa så rensade, förvällde och förpackade hon all svamp åt oss!!! Så nu ligger hela frysen full med goda härliga kantareller!

TACK snälla Laina för att du finns och för allt du gör för oss...Vi älskar dig!


Söta Mommo Laina

Sedan åkte vi hem till Fredrik, Pernilla och Casper där vi skulle bo under helgen! Casper o Henry lekte och hade roligt så klockan hann bli elva innan de kom i säng på kvällen! Lördagen spenderade vi på Årjängs marknad..hur mycket folk som helst och så massor med grejer. Vi köpte inget speciellt utan gick mest och tittade..det är ingen lek att gå på marknad med två barnvagnar vill jag lova!!


Kusinerna myser framför "Padicken" (Madicken)


Casper

Eftersom Pernilla fyllde år på fredagen så var det kalas för henne på lördagkvällen!
Massa god mat och bakverk!

 
Pernilla & Tage

Så idag åkte vi ut till Änga igen efter frukosten. Henry skulle ju åka traktor och fyrhjuling med morfar hade vi ju lovat! Han var så lycklig lilla H och morfar o mormor Laina är verkligen stora favoriter hos Henry! Det är så himla trist att vi bor så långt ifrån varann och det blir alltför sällan vi ses!



Henry hjälper morfar att mata kossorna





Galna värmlandskossor


Häftigt


H kör gräsklipparen själv!


Minibonden H..


Å storbonden B..

Efter lunch åkte vi hemåt..vi saknade Oyan så det gjorde ont! Hon har spenderat helgen hos Jenny, Alice o Ester! De har lekt o busat hela helgen så Oyan somnade så fort hon la sig i bilen och hon ligger här i soffan och har inte rört en fena sen vi kom hem!

Ja det tar på krafterna att leka och ha kul en hel helg! Imorgon är det vardag igen och den här veckan ska vi försöka få ordning på veden och göra höstfint i trädgården! Johan är ledig tills på lördag så det är bäst att passa på!

Över o ut!

Förresten.. Tage fyllde 2 månader i fredags!! Stora killen..


Tagehjärtat 2 månader!


Gentlemannen Balto

Idag var det dags att röntga Oyans höfter och knän. Vi hade bokat tid tillsammans med Bitte, som är Oyans uppfödare, så vi träffades i Finspång. Bitte har även Oyans kullsyster Lee och Oyans mormor Lady. Just nu bor även Oyans bror Balto hos henne för hans ägare har blivit allergisk. Han ska dock snart flytta till ett nytt hem..Skönt för Bitte för hon har även 4 spanska vattenhundar (Perro) varav 2 löper just nu..Ingen bra kombination som ni säkert förstår.. Röntgen gick jättebra men jag var skitnervös innan..gillar inte det här med sövning o hundar..



En trött Oya efter röntgen


En lika trött Lee


Mormor Lady...en riktig livsnjutare!

Balto är oxå levernos och hur härlig som helst..stor men snäll som få och livrädd för småhundar..Han, Tage o jag tog en promenad medan Lee o Oyan var inne på rtg..Tage får ju inte vara med på röntgen så vi passade på att ta en promenad med Balto istället. Eftersom jag inte alls kände honom så var jag ju lite på min vakt till en början men det visade sig att han var totalt okomplicerad och gick så snällt bredvid barnvagnen precis som han inte gjort annat i sitt liv..men det var visst första gången! När vi mötte andra hundar tittade han men knallade bara vidare..det kändes som att gå o hålla i ett guppande koppel..Han blev dock lite rädd när vi passerade en liten terrier som skällde ut honom fullständigt..då gick han bakom mig och tog skydd.. Bara för att man är stor så är man inte alltid tuff.. När vi sedan gick in på veterinärstationen och väntade så låg han där och brydde sig absolut inget om de hundar och katter som passerade förbi oss.
Ja som ni märker så föll jag pladask för denna gentleman.. Lycko den som får bli hans husse eller matte! ♥



Fina Balto


Lee & Balto

Henry spenderade dagen med farmor och farfar! Han verkligen avgudar dom och har så himla roligt framför allt med farfar..de hittar på massa saker ihop och Henry hjälper farfar med det mesta! Vi är verkligen lyckligt lottade som har släkt och vänner som hjälper oss med allt möjligt! Vet inte hur vi skulle klara oss annars?! Tack alla för att ni finns..



Tagehjärtat

På fredag åker vi upp till Värmland för att hälsa på min kära lillebror med familj och pappa o Laina med förståss! Det är markand i Årjäng vilket är ett stort event..lite som en hemvändarhelg kan man säga..Jag ser verkligen fram emot det för jag saknar dom alla sjukt mycket! Dessutom fyller Pernilla år och det ska ju firas!! Oyan ska dock inte följa med..kommer längta ihjäl mig...som tur är så ställer min älskade syster upp och tar hand om henne medan vi är borta! TACK SNÄLLA JENNY!! DU ÄR BÄST!


Avslutar med lite bilder från våran härliga söndag som vi spenderade på Omberg..!





Å så en bild från ikväll!!


Världens finaste pappa med en Tage som inte är helt nöjd men finaste i världen ändå!

Over and out


På´t igen bara..

Nu är jag tillbaka för idag har det faktiskt hänt nåt i mitt liv!! ;)

Det bar iväg på utställning idag på vinst o förlust..Oyan är ju som en del av er vet skendräktig som aldrig förr och inte alls sitt vanliga jag så vi har funderat på om vi skulle åka eller inte men vi bestämde oss alltså för att prova.. Det visade sig att det gick jättebra och vi ställde både på den föranmälda och på drive in utställningen. På det föranmälda blev Oyan BIR med HP och sedan BIG 2:a och i drive in fick hon HP men åkte sedan ut i första uttagningen. Vi är supernöjda med dagen och Oyan skötte sig exemplariskt. Vi fick beröm från flera olika personer att Oyan verkade så lugn och trevlig!!
Men så är hon ju världens raraste lilla hund med!



Oyans utlåtanden:

Föranmäld " Rastypiskt utseende. Utmärkt vackert feminint huvud. Mycket bra över -och underlinje. Karaktäristisk ridge. Bra vinklar fram och bak. Utmärkt drive."

Drive in " Feminin tik med ädelt uttryck. Något lös i skuldran. Välvinklad fram och bak. Härligt flyt i rörelserna. Bra huvud. Utmärkt päls. Något reserverad. Välvisad."



Idag var Johanna där med, med lilla Zoya som inte alls är så liten längre! Det gick bra för dom oxå och Zoya blev BIR valp i den föranmälda och fick HP i drive in men sedan åkte hon oxå. Det är ju så himla beroende på domarens tycke o smak.. för Zoya har det ju gått väldigt bra på alla andra utställningar!! Hon är verkligen en superfin o charmig liten tjejja och hennes matte likaså! ;) Tack Johanna, Zoya och Oliver för trevligt sällskap idag!


Johanna & Zoya


Söta Zoya 7 månader

Henry har spenderat dagen hos farmor o farfar. Johans bror med fru och barn var på besök från Tystberga idag och det var riktigt populärt!
Henry lekte o busade så han var klippt slut när vi åkte hem ikväll.. Härligt!


Kusinerna Moa, Henry och Philip

Mamma och min brorson Jonathan är på Naxos just nu..fick ett mess förut att de kommit fram och allt var bra! Vet ni hur avundsjuk jag är på dom..skulle nog göra rätt mycket för att få komma till värmen en vecka nu!! Men plånboken skrek att stanna hemma och ät gröt i 2 år så kanske ni har råd sen.. ;) Så vi blir kvar i kalla Svedala ett tag till! Vi kan ju dock se fram emot ett besök i Värmlandskogar nästa helg! Det är inte fy skam det heller!! Det blir svampplockning, födelsedagskalas och marknad! Å så massa mys med nära o kära förståss..Det ser jag fram emot!!

Måste ju få till en tripp till Smögen med inom snar framtid..har ett starkt behov av att fylla på "Smögenförrådet" inför vintern och så längtar jag efter Lars o Karin! Henry o Tage ska få en lite kusin till!! Jag vet att de har väntat o längtat efter detta och jag eller vi alla här, är SÅ glad för deras skull!!

Det är så många bäbisar på G nu.. Camilla (som väntar vår lilla efterlängtade gudson!) och Sandra får sina små i oktober, lillebror Fredrik och hans Pernilla får lilla tösabiten i januari..Lars o Karin får sin lilla i april och så ett litet hjärta till som beräknas anlända i april men det är fortfarande lite hemligt tror jag (och NEJ det är inte vi som ska ha en till..nu räcker det!). Visst är det kul!?! Massor med små nya liv att tycka om och massa små nya kompisar till Henry o Tage!!

Nähäpp, dags att besöka Kuddeby..inte länge tills jag ska gå upp igen! ;)..

Johan o jag drömde oss bort idag till ett hotellrum med roomservice och nymanglade lakan, sovmorgon och en stor och härlig hotellfrukost!! Tänk vilken lyx att få sitta en hel måltid utan att resa sig..och att kunna prata med varandra utan tusen avbrott..tror fanken att jag önskar mig det mer än resan till värmen när jag tänker efter!
Men det är faktiskt härligt bara att få drömma med.. och jag har ju mina fina pojkar och Oyan här och jag kunde inte önska mig nåt mer!


Pussungen Henry (även kallad "den vithårige" numera :D)


Lilla Tagehjärtat


Stora kärleken Johan och finaste Oyan

Ta hand om er!

Över o ut


Helluu..

Eftersom jag är alldeles för trött för att blogga så tar vi det i bilder istället!!


Henry är mammas flicksubstitut för en stund.. ;) (det är väl en jäkla tur att jag inte har några flickor..!!)


Fina Oyan på sensommarprommis

 




En morgon när vi gick upp såg Oyan ut såhär!
Hon hade fått en allergis reaktion på något men blev återställd efter att ha fått kortisontabletter!
Nosen var typ dubbelt så bred, ena ögat var supersvullet och så hade hon som nässelutslag över hela kroppen..


Tage 1,5 månad


Finaste bröderna


Lillskrutt..

Det är väl detta som kallas för bloggtorka..?!..eller kanske sömnbrist..eller kanske är det bristen på saker att skriva om för just nu består livet av blöjbyten, vaknätter och bäbismys..och det finns ju en viss risk att ni skulle tröttna ganska fort om jag bara skrev om det..MEN jag återkommer när det händer nåt kul! Tills dess (om ni finns kvar här då..)..take care!

Over and out


RSS 2.0