Sommar o soliga dagar..ähh

Nu var det ett tag sen sist..det är lite mycket nu! Antar att det tar ett tag innan man vänjer sig vid den nya situationen här hemma!

Tage fyller 13 dagar idag och har varit på sitt första besök på BVC och träffat underbara Lotta! Vi har valt att gå kvar på BVC i Vadstena eftersom vi tycker så mycket om henne! Hon hjälpte oss otroligt mycket under den första tiden med Henry då han hade kolik och jag fick en förlossningsdepression! Utan henne hade vi nog haft det 10 gånger jobbigare!


Finaste Tage 10 dagar gammal..


Nappen är större än han...

Tage hade iallafall vuxit fint, gått upp över 400 gram och vuxit hela 3cm på längden, så nu är han 52cm lång och väger 3550 gram! Inte störst i världen men nära på sötast!
Lotta trodde nog att han skulle få bruna ögon med! Inte för att det är hela världen men jag blir ju glad om de kan vara nåt lika mig..båda pojkarna är ju väldigt lik sin far annars!


Kanske mammas ögon..

Det är så himla kul för vi får så mycket besök av alla trevliga vänner vi har! I söndags var Krille, Helena och Wille här och fikade och det var verkligen jättemysigt och trevligt! Vi hoppas att vi kan ses snart igen! Och i måndags var min storebror Pontus, hans fru Jessica och deras yngsta son Jonathan här och träffade Tage, alltid lika trevligt att träffa dom med. Sen i Tisdags var Åsa och Ida här, vi har inte träffats på superlänge så det var verkligen kul att ses och prata ikapp allt som hänt sedan sist!

Just nu har vi storfrämande från Värmland. Pappa och Laina är här och förgyller vår vardag! De är på husbilssemester och tog vägen förbi oss för att träffa Tage och oss andra! Henry är så himla förtjust i dom båda men framförallt Laina..hon har inte många lugna stunder när H är i närheten! Så himla kul att de kommer så bra överens! Morfar är ju en stor idol och dessutom har han ju traktorer hemma så de har mycket gemensamt och att prata om! Synd bara att det är långt emellan oss och att tillfällen att ses är så få!


Bus med mommo Laina



Idag har vi varit i Gränna och ätit mat och kolla på polkagrisbak! Henry trodde först att vi skulle kolla på riktiga grisar, så han blev nog lite besviken men när det gick upp för han att det var godis det handlade om så nöjde han sig! Han fick sin första polkagrisklubba av morfar, men han sparar den till imorgon. Efter Gränna for vi till Skänninge och tog en fika hos farmor o farfar, det bjöds på rabarberpaj så nu är jag så mätt att jag nog står mig en vecka! Ska tillägga att det verkligen SPÖREGNADE under tiden vi var i Gränna..var tog det fina vädret vägen? Skitväder.. :( Fina poolen står oanvänd sedan många veckor, bortsett från Laina och Henrys dopp igår..men det flöt isflak däri så jag håller mig utanför..brr!


Bad o bus


Har sett hur pappa gör..


Tokunge..


nja..lite kallt är det allt!


En egen pizza på restaurangen idag..

På lördag bär det av på utställning i Falköping! Det ska bli så kul, det var ju hundra år sedan sist..eller iallafall 1½ månad sen! Hoppas vädret är skapligt då så man slipper regn iallafall, ja ni vet ju vad Oyan tycker om det... Förhoppningsvis så ska Lisa (kanske även Lotta?!)  med, med sina killar men hon har lite bilkrångel som vi hoppas löser sig tills dess. Tyvärr kan vi ju inte samåka..blir lite trångt med tre hundar, tre vuxna och en Tage, plus alla saker man har med, i en bil.. ;) Henry ska vara med sin mormor på lördag för han tycker inte att det är lika kul som vi att sitta en hel dag och titta på hundar..han har lite för mycket spring i benen för det..

På söndag kommer lillebror Fredrik, Pernilla och Casper och hälsar på oss! Det ser vi verkligen fram emot! Vi ska åka till Astrid Lindgrens värld ihop och det blir nog jättekul men det är så mysigt bara att han dom här! På Tisdag kommer Johans lillebror, Lars, och hans Karin hem, de ska träffa Tage och alla oss andra med. Det är ju Skänninge marknad på onsdag så då åker vi nog dit o kollar lite..

Imorgon hoppas jag att vi hinner med att träffa Stina med familj en sväng! Det vore ju hur trevligt som helst och dessutom skulle nog Oyan uppskatta lite bus och spring med Stina. Hon är något less på att vi inte ger henne tillräckligt med uppmärksamhet nu när Tage kommit hit.. Tyvärr är det ju så att hon blir lidande..MEN bara tills vi fått ordning på rutiner och hittat tillbaka till vardagen! Sen ska hon ha all tid och uppmärksamhet hon förtjänar..och lite till! Vi ser det hela som en övergångsperiod men det vet ju inte hon stackarn..hon tror kanske att det ska vara så här nu..


Fina Oyan på prommis


Gottar sig i solen..

Hon skyddar lilla Tage med sitt liv nu..hon vaktar honom nåt enormt, fast på ett sunt sätt! När pappa o Laina kom så blev hon väldigt brydd över att Laina höll Tage och pappa hälsade hon inte ens på..det är först nu efter en dag som hon accepterar dom och inte tittar på dom med vakande blick..lilla Oyan..hon är vår lilla hönsmorsa!


Morfar och Tage!  Kola in Oyan med vakande blick i bakgrunden.. :)

Nä nu ska jag faktiskt gå o lägga mig..har inte kommit i säng före 1 en enda kväll så jag är numera som ett vandrande lik. Tage är ju hur duktig som helst och sover bra osv men det blir ju sällan mer än ett par timmars sammanhängade sömn och ingen tid att vila på dagarna så just nu är jag sjukt trött..ja stackars Johan med, det är tur att han är ledig nu! Annars mår jag verkligen jättebra, har inga känningar efter förlossningen och har redan tappat alla 14 kilo som jag drog på mig under graviditeten..nu är det bara sådär 30 andra gamla kilon som behöver bearbetas..SUCK! Foglossningen är som bortblåst så nu kan jag ju förhoppningsvis börja att röra lite på mig igen!



Tills vi hörs igen..Fridens!

Över o ut!

Hello..

Nu är jag tillbaka igen..fattar inte hur trött man kan vara! Det känns som jag går runt i med bomull i huvudet och ibland kan jag knappt hålla ögonen öppna! Tage är världens snällaste bäbis, eller snäll..det finns väl inga dumma barn..men han är så lugn och harmonisk! För det mesta är han bara helt tyst och ligger och tittar med sina fina små ögon..Jag är helt kär i honom som ni förstår..Hur kan man älska någon så mycket som jag älskar Henry och Tage? Trodde inte det var möjligt att älska två lika mycket men jag hade fel..Tänk vad jag är lyckligt lottad som har fått två friska och krya barn!
Det är inget man ska ta förgivet och något jag är otroligt tacksam för..


Storebror har klätt ut sig i mammas linne..


Lillebror i sin vanliga pose

Jaja, ni får stå ut med detta djupa dravvel tills jag har kommit ur min lilla rosa bubbla..Just nu är det "känslorna utanpå" som gäller.. Igår kväll tittade jag o Johan på filmen Australia och jag grinade mig igenom hela filmen..drygt 3 timmar..så i morse fick jag knappt upp ögonen för ögonlocken var så svullna..sån är jag nu..grinar åt det mesta för att sedan skratta en stund och minuten senare bli yxtokig över en liten skitsak..Hormonerna flödar skulle man väl kunna säga! Stackars stackars min Johan!

I onsdags var det dags för ett besök på BB hemvård i Motala. De tog ett PKU test på Tage och så gjordes en läkarkontroll. När de lös i hans ögon var det tydligen lite rött i nedre delen av ett öga så vi fick en remiss till ögonkliniken i Linköping så de skulle kolla på det. Där fick vi en tid redan igår och for in..blev rätt nervös att det skulle vara något allvarligt eftersom vi fick tid så fort och värre blev det därinne när läkaren tittade med massa olika maskiner i ögonen på Tage och gick sedan iväg för att hämta fler..Men som tur var så såg allt bra ut. Läkaren var bara väldigt noggrann och ville absolut utesluta att det var det minsta fel på Tages ögon! Sköööönt!


Tage söt som socker

När vi kom hem åkte vi in en sväng till Ödeshög för det var Johanna marken igår. Henry shoppade ett par foppisar som ser ut som bilar och lite märken att sätta på tofflorna. Sen hittade vi även t-shirts med traktorer och lastbilar på..han verkligen älskar dom! Tänk vad stor han blev när Tage kom..vår lilla H! Han har det lite jobbigt just nu, det är verkligen en stor förändring för honom. Från att ha varit ensam om all uppmärksamhet i 2.5 år till att behöva dela den med Tage över en natt..Han är så duktig och hjälpsam och han verkligen avgudar sin bror (som han vägrar att kalla Tage utan envist kallar bäbisen..). Det första han gör när han vaknar är att rusa in till mig och Tage och fråga " Var är bäbisen?" och sedan kryper han upp och pussar på Tage! Men ibland är han inte lika kärvänlig om man säjer så..helt naturligt och inte ett dugg konstigt men oj vad frustrerande och jobbigt det kan bli..


Finaste Henry..undrar vad han tänker på?

Idag har vi varit i Kommorp och hälsat på Mia, Pelle & Vincent. Mia och jag har haft hästar ihop förrut och de bor på gården där jag hade mina hästar. Det är alltid lika trevligt o mysigt att träffas..Vincent och Henry leker väldigt bra ihop och Mia och jag har gjort väldigt mycket ihop förr om åren och står varann nära. Vi praktiskt taget bodde ihop när jag hade hästarna. De driver ett jordbruk så Henry fick äntligen åka traktor idag! Han var eld o lågor när vi körde in på ladugårdsplan för där stog det FYRA traktorer!! Johan var minst lika exalterad när han fick åka med Pelle i hans Porshe med typ 450Hk..Ojoj..
Själv  fick jag pussas lite med lilla Valle som inte är så liten längre. Han har fyllt 8 år men kommer nog vara bäbis i mina ögon för alltid. Mia räddade honom från slakt för 4 år sedan och då var han så liten och späd för att nu vara en grasiös och rejäl valack!


Vincents vrålåk..Hummern


Fort ska det gå..


Söta


Delat traktorintresse


Valle & Oya bekantar sig


Oyan älskade att springa fritt på gården, det fanns så mycket att upptäcka..


Fina fina Mia med Tage

Imorgon skulle egentligen Stina och hennes husse kommit och hälsat på oss men tyvärr så har Stina blivit halt så det får bli en annan gång istället! Hoppas det går över fort och att det inte är nåt allvarligt! Så morgondagen är helt öppen bortsett från gräsklippning och promenad..underbart!

Näpp, nu ska jag gå o lägga mig..Tage har vänt lite på dygnet och är som hungrigast på nätterna så det blir inte så mycket sammanhängade sömn då!

Over and out!


Tage

Tack, alla ni, för gratulationer och lyckönskningar! Vi mår jättebra allihop och lever just nu i en liten rosaskimrande bubbla.. Jag är alldeles för trött för att orka blogga men jag lägger upp några bilder på underverket.. ;)


Kärleken..





Fina Tage..3 dagar gammal


I farmor famn för första gången


Henry ska pussa Tage


Farmor & Tage


Farfar & Tage


Superfina blommor till mig & Tage från farmor o farfar


Skriver mer en annan dag!

Over and out

Hemma med Tage!

Nu är vi hemma igen..Allt har gått kanon bra men nu räcker det med barnafödande för min del!

Vi hade fått en tid inne i Linköping klockan 08.00 igår men när vi kom till förlossningen så hade de så fullt upp att göra så vi fick vänta, de gjorde en ctg-kurva för att se så att han mådde bra där inne och när klockan var 10.00 så sa de att vi fick gå en runda o komma tillbaka till lunch igen..Så vi tog bilen till Bergs slussar och åt en glass..Just då kändes det otroligt overkligt att vi skulle föda barn den dagen!

Tillbaka på förlossningen kl.12.00 och läget där var oförändrat så vi satte oss i dagrummet o väntade. Vilket var skapligt opedagogiskt eftersom jag fick sitta o lyssna på skrikande födande mammor i en och en halv timma. Klockan 13.30 fick vi äntligen komma in på ett rum och en ny ctg-kurva togs. 15.15 tog dom hål på hinnorna så att vattnet gick men det kom aldrig nåt vatten för det var så gott som tomt därinne..stackars lille! Jag var då öppen 3cm. Sen gick jag fram o tillbaka i korridoren i en o en halv timma för att försöka få igång nåt men icke..
Kl.17.00 gav de mig värkstimulerande dropp och med det kom det igång ordentligt! Värkarna avlöste varandra och trots att de stängde av droppet ganska snart så kom värkarna med bara 30 sekunder emellan..lustgasen hjälpte ett tag men till slut bad jag om ryggbedövning trots att jag inte tänkt ta det den här gången, smärtan blev alldeles för stor och jag orkade inte längre eftesom jag inte fick nån vila emellan. Så klockan 20.40 fick jag den och allt blev så lugnt o skönt, smärtan bara försvann och även om värkarna fortsatte så kände jag bara ett tryck nedåt. Jag var tvungen att fråga om det verkligen skulle vara så där lätt..men tydligen så var det så!
Klockan 22.00 blev jag undersökt och var då öppen 6 cm, barnmorskan bad mig att ta det lugnt en stund och sen skulle jag få gå upp o gå så att vi skulle hjälpa till att få ner honom längre ner eftersom han fortfarande stod ganska högt upp.Jag sa till Johan att han kommer ju inte komma idag iallafall utan han kommer att bli född den 19:de.  
Klockan 22.30 bad jag om att få gå på toaletten, och när jag reste mig då kände jag hur långt ner han kommit och det kom ett bekant tryck bakåt.. 22.35 bad jag om att de skulle öka koncentrationen på lustgasen för då var trycket nedåt enormt. De kollade hur öppen jag var och jag var öppen 8cm. barnmorskan började ta fram grejer och sa till mig att hon bara skulle hämta en person till..sen gick allt i rekordfart. 22.45 fick jag första krystvärken och 22.48 är lilla Tage född på 2 krystningar! Det gick så fort att både Johan o jag var i chock efteråt..

Tage vägde 3270 gram och var bara 49 cm lång, 1.5 kg lättare än storebror och 5cm kortare! Samma hårfärg och faktiskt ganska lik Henry..men ändå inte! Sötast i världen som ni säkert förstår!

Under 30 minuter förlöstes 5 barn inne på förlossningen på 4 barnmorskor.. så man kan inte göra annat än att beundra dessa tjejer! Så himla proffiga och rara och helt underbara! Vi har blivit så väl omhändertagna och haft en otroligt positiv upplevelse!

Henry är väldigt glad och nyfiken i Tage. Han var så förväntansfull över att träffa honom och hjälper oss att ta hand om honom! Det är så skönt att vara hemma och få ha alla mina fina samlade! Jag är nog den lyckligaste människan i världen just nu!


Lilla Tage bara några timmar gammal..


Tage på väg hem..


Stolt storebror


Mina fina..


Trött men så ofattbart lycklig mamma med fina, fina Tage!


Johan, TACK för att du finns och för att du är den du är! Det finns ingen jag litar så tveklöst på som dej! Utan dig hade jag adrig klarat mig..Du är helt fantastisk! Jag älskar dig!

Över o ut!

Bilder

Nu är jag här igen..bara måste sätta in lite bilder från dagen..Har Jenny, Alice och Ester på besök. De och mormor ska ta hand om våra barn när vi är och hämtar hem lillebror..


Badkillen


Fasligt stor vattenskål de har här..


Skvätter gör den oxå...


Tokungen..







Så det kanske är lättare att dricka ur den här!


Funderar på om napp kanske är nåt för mig..äh jag biter sönder den istället..


Vadå..jag har inte gjort nåt..ÄN!!!


Ok..jag ger mig..

Över o ut

Shit..

Idag var det dags för bedömning..Träffade världens raraste överläkare som igentligen jobbade på Varbergs lasarett men som brukade komma till Motala och jobba några veckor på sommaren..Hur som helst!

Han var så gullig och frågade mig hur jag mådde och beklagade att jag behövde vara där. Sen gjorde han en undersökning och en svepning..vilket gjorde jävulskt ont idag av nån anledning. Kanske beror det på att jag fick en blödning igen i morse..Jag har haft mycket värkar de två sista nätterna men de har klingat av fram på morgonen så antagligen berodde blödningen på det. Jag hade öppnat mig en halv cm till nu. Han tyckte att vi skulle göra ett ultraljud för att se hur fostervattenmängden så ut och dessutom göra en bedömning av hur stor Mini är eftersom Henry vägde närmare 5kg! Det visade sig att fostervattenmängden var lite i underkant och att Mini var betydligt mindre än storebror. Läkaren uppskattade Minis vikt till ca 4kg..så han är ju ändå inte liten!
Han var så noggrann och det kändes skönt, vi fick se aortan o hjärtat, o så mätte han magen, huvudet och lårbenet. Dessutom kollade han blodgenomströmningen i navelsträngen som tydligen har betydelse för hur Mini mår, det låg lite i underkant och så kollar man ju moderkakan eftersom den förlorar i effektivitet när man är överburen som det så fint heter när man gått över tiden.

Läkaren tyckte att det var dumt att vänta tills på måndag med igångsättningen och såg till att jag fick en tid imorgon!! Trots att det är överfullt på förlossningen i Linköping! Så nu händer det..IMORGON (eller senast på söndag) KOMMER MINI!! Tänk att ni äntligen ska slippa mitt tjat o gnäll..häligt va?! ;)
Det känns ju helskumt att veta detta samtidigt som det är helt underbart! Äntligen får jag träffa den där lilla envisa i magen! Är sjukt rädd inför förlossningen men det finns ju ingen återvändo så jag har bestämmt mig för att det kommer att gå jättebra! Jag ska ta det lugnt och inte tänka för mycket innan nu..LÄTT!!

Så, kära vänner, håll alla tummar o tår för att MIni kommer ut välbehållen och som en frisk liten krabat imorgon!

Lovar att uppdatering o bilder kommer så fort vi kommit hem o landat!
Ha det bäst så länge!

Över o ut!

Nedräkning..

Nedräkning..4 dagar kvar till igångsättning..det närmar sig!

Imorgon bär det som sagt av till Mödravården för en bedömning..Vilket innebär att de kollar hur de ska sätta igång mig beroende på hur pass öppen jag är osv. Troligtvis kommer de att ta hål på hinnorna så att vattnet går och sedan avvaktar man ett par timmar för att se om värkarbetet kommer igång av sig själv och gör det inte det så får jag värkstimulerande dropp. Det är den delen jag är skeptisk emot för med Henry så var det inget mellanting utan det var antingen värkar som avlöste varann eller så var det inga värkar alls..Dessutom gjorde inte värkarna nån nytta alls de första 5-6 timmarna! MEN nu ska jag ju inte måla fan på väggen för det kan ju gå hur smidigt som helst den här gången!

Jag vaknade inatt av att jag hade värkar, inget som var regelbundet men de fanns där iallafall..jag blev så glad..och nervös..såklart! Tänkte att nu så kanske det är på G iallafall..men så somnade jag ifrån dom och vaknade med molvärk imorse..trött som aldrig förr och framåt lunch var det helt borta! SUCK!

Idag har Henke varit här o hjälpt oss att sätta dit staketet som saknades på garageuppfarten. Det blev jättefint och nu är det bara en liten bit staket och en grind som ska fixas o så är det klart! Det är så grymt skönt att bocka av saker från "att göra listan". Nu är det bara en miljon saker kvar och det kommer ju nya hela tiden. Vi har ju haft våra dörrar för lackering och de blev superfina men i o med detta så ser tapeterna i hallen ut som skrutt..beiga, 4 barn och 2 hundar senare om ni förstår vad jag menar..Så nu måste jag övertala Johan om att vi ska ta tag i det snarast..eller åtminstonde så fort det blir höst. Å så köket och Henrys rum.. och tvättstugan med ja..Ni ser jag kommer på saker hela tiden!

Henry har spenderat ytterligare en dag med mormor och idag har de varit runt o hälsat på massor med nära och kära. De började hemma hos moster Jenny, Alice o Ester, sen åkte de till Borensberg och hälsade på min mormor Märta o så vidare till Ann-Kristin (mormors kompis) och sedan hem till morbror Pontus och alla kusinerna! Sen var Henry så trött att han däckade i bilen och när han kom hem så möttes han av Henkes två yngsta barn Isak och Emmie som var med här. Så de badade och lekte hela eftermiddagen..Han var rätt nöjd nu när han äntligen kom i säng!


Söt Emmie

Busig Isak

Henry naken..i vanlig ordning!! ;)

Välbehövd fikapaus

Lilla Oyan är eländig och HUNGRIG..Hennes skendräktighet har kommit igång ordentligt nu..Hon vaktar oss mot allt o alla och har fyllt på med mjölk i pupparna..Undrar just hur det ska gå när hon får träffas lilla Ester nästa gång.. Jaja, vi gör vad vi kan..drar ner på maten (vilket gör att vi ständigt har bedjande blickar och sorgsna ögon riktade emot oss..) och motionerar henne men hon vill ju inte gärna så det blir inte så långa sträckor.. Vi har anmält oss till en utställning den 1 augusti med. Det blir intressant att se hur hon är då, det kommer ju att vara 1½ månad sedan sist då..Ser fram emot det..sen är det RR special i Askersund helgen efter och det ska bli hur kul som helst!


Oyan har tagit favvostolen..


Näpp, nu ska jag gå o göra lilla mamman sällskap i tvsoffan! Ha en trevlig kväll!

Över o ut!

Lite korkad är man allt..

10 dagar över tiden och jag är riktigt less nu..Värst är att man inte kan planera och göra något utan bara måste vara på hemmaplan och vänta..Gillar inte att vänta..inte min starka sida precis. MEN nu är det ju bara 5 dagar kvar tills jag blir igångsatt och det är ju ändå överkomligt (försöker att låta positiv här..), även om jag absolut inte vill bli igångsatt som ni vet! Om jag nu måste välja mellan två onda ting, vänta eller bli igångsatt, så väljer jag igångsättning helt klart! Har tjatat på min barnmorska sedan jag fick veta att jag var gravid att jag inte ville gå över tiden och att jag inte ville bli igångsatt, men nu verkar det som jag får göra båda delarna.. surt sa räven! Man får ju inte alltid som man vill här i världen!

Igår kom mormor till oss och det var ett kärt återseende! Henry var så lycklig, han sa "Min mormor" flera gånger liksom för att försäkra sig om att hon var där! Mormor o Henry tog en cykeltur och badade medan Johan o jag passade på att fixa i trädgården. Han klippte häcken och jag tog ett varv med gräsklipparen och sedan kapade jag lite ved. Ganska korkat gjort eftersom jag knappt kan röra mig idag..men vad fasen..nåt måste man ju göra för att få dagarna att gå..Jag har ju dessutom testat att ta det lugnt o vila mig rätt länge nu och det funkar ju inte så jag tänkte att jag kör ett race o ser om det ger nåt.. men icke..eller jo..foglossningssmärtor från helvetet..Ursäkta alla dessa svordomar..

På kvällen åkte vi till Visjön och tog ett kvällsdopp, det tyckte Henry var jättemysigt! Han hittade direkt några som han kunde prata med och höll sedan låda..





Idag har Henry och mormor varit på semester! De tog tåget från Mjölby till Norrköping där de gick på McDonald´s och sedan tog de tåget hem igen! :) Stor dag för Henry som tyckte att det var så spännande att åka tåg!! Inte behövs det mycket för att göra honom nöjd!
De har iallafall haft en härlig dag.

Johan har varit duktig och dammsugit, tvättat bilar och tvättat sängkläder idag. Medan jag, som varit nästintill invalid, bara har latat mig i solstolen. Nu på kvällen har mamma och jag bakat bullar och gjort jordgubbssaft! Så nu finns det iallafall lite fika om det finns någon som vill komma o hälsa på oss..fast ni får nog snabba på för bullarna brukar gå åt som smör i solsken här.. ;)

Ha en skön kväll!

Över o ut!

Bäbisar..

8 dagar över tiden o Mini ligger tryggt kvar i min mage! Jag har inte en endaste känning nu igen så han lär väl inte komma inatt heller.. Sjukt nog så önskar jag att jag fick vakna av att jag har ont..att allt bara kunde sätta igång så att jag får träffa min lilla bäbis nångång..Jag eller vi längtar ju galet nu.. samtidigt så har jag känslan av att det aldrig kommer att komma nån bäbis! Jag kommer att få gå såhär resten av livet..Jag har ju noll tålamod och det visar sig rätt bra nu..Jag är nog inte jättekul att leva o bo ihop med för tillfället..

Sedan sist så har Henry sovit hos Fam. Högqvist lördag till söndag och det var stor succé kan jag tala om. Han trivdes som fisken där och fick sova i stora Antons rum!! Å vilken grej! Han var mycket nöjd över den vistelsen.. Tack söta ni för att ni finns!
Johan o jag fick alltså två, jag repeterar TVÅ, sovmornar efter varandra tillsammans!! Helt underbart men lite svårt att njuta fullt ut när man längtar ihjäl sig efter Henry så fort han varit borta i 10 minuter.. jag är nog lite hönsmorsa sådär, jag trivs bäst när alla är samlade..Även om jag vet att han har det minst lika bra när han är borta, men så är det väl att vara mamma!

Igår tog vi med oss Jenny, Alice o lilla Ester hem till Hästholmen. hon är ju bara för go den där lilla Ester! Oyan tycker att hon är skit läskig och om Ester går fram till henne så ser hon ut att vilja krypa ur skinnet..Får nog fundera på det där med att skaffa en valp till här.. Oya skulle nog bli himla besviken på oss då, tror jag. Ester försöker att slicka henne i mungiporna men Oyan rycker till som om hon fått en stöt varje gång..Den stora farliga lejonjägaren Oya! Hur som helst så är det så mysigt att ha dom här..då får jag iallafall lite bäbisbehov tillgodosett. Henry är oxå så förtjust i henne..Han är jätteduktig och försiktig med henne med..


Man blir så trött när man är liten..

Kolla vad förnärmad Oyan ser ut..

Hoppla hoppla hopp

Alice

Oyan

Bollen är typ lika stor som Ester



Fina, fina Oyan som är bäst i världen!

Imorgon kommer äntligen mormor på besök, hon har varit ett par dagar på västkusten så Henry har inte träffat henne på länge nu, tycker han! Lilla H, han verkligen älskar sin mormor, undrar just hur det ska gå att dela henne med lillebror?! Om vädret tillåter så ska vi passa på att klippa lite häck o såga veden som är kvar imorgon med. Vore skönt om man hann med det nu innan Mini tittar ut.

Jag är så himla sugen på att åka på semester, komma bort en vecka och se nåt annat..men det blir inget med det. Får vackert vara hemma o vänta på att liten ska komma. Vi har dock några småtrippar inplanerade i slutet på augusti, det blir en födelsedagspresent till Anders o Camilla som fyller 30 år i år (de vet inte vart o hur så det kan jag inte skriva om här..hihi..) och sedan en tripp till Smögen. Och så hoppas vi på att hitta på nåt kul ihop med min lillebror Fredrik och hans familj nångång med.. vi har alltid så himla trevligt ihop när vi väl får tillfälle att ses!

Vi är bjudna på dop i Stockholm den 25 juli då mitt kusinbarn ska döpas men vi kan inte riktigt bestämma oss om vi ska åka eller inte eftersom vi inte vet när Mini kommer..Blir jag igångsatt den 20:de så orkar jag nog inte ge mig iväg direkt efteråt..men å andra sidan vore det ju så himla kul att träffa alla.. Det är all släkt på min pappas sida och det är alltid kul att träffa dom men det händer tyvärr alldeles för sällan..

Sen kommer min kära far och Laina på besök från värmland den 29 juli, det ser jag verkligen fram emot. Vi har inte träffats på så himla länge nu att jag håller på att längta ihjäl mig efter dom. Vi försöker att ses så ofta det går men nu under våren har det varit så mycket att det inte funnits tid helt enkelt! Ska bli så härligt att få ha dom här ett par dagar!

Henry ska på semester med mormor med..de ska åka tåg! Vart vet jag inte..men de ska åka tåg en dag..Det är stort det!!

Det bästa av allt är att jag får ha min Johan hemma i TVÅ MÅNADER, han tar ut föräldradagar för Henry i juli och så har han semester i augusti.
Det är sån himla härligt att vi får vara med honom varje dag ! Lycklig!

Nä nu ska jag läsa bloggar och surfa runt lite och kanske, kanske behöver klockan inte bli ett inatt innan jag kommer i säng..Jag har verkligen svårt att komma till ro nu..antar att det har med Mini att göra och att så fort han är ute så kommer jag att tänka " Tänk om jag ändå fick sova.." men just nu så är sova överskattat..sover i snitt 3-4 timmar per natt..
Kan ju förresten vara en orsak till att jag är något grinig för tillfället..?!

Över o ut!


Roadtrip..

I´m back..fast med Mini fortfaranade i magen..skapligt enveten en..

Fick åka in till MVC igår eftersom jag inte kännt av honom på länge men lilla hjärtat slog så fint så allt var ok..Skönt! Jag förstår inte meningen med allt som hände under torsdagen och nu är det total stiltje igen! Visst har jag lite småvärkar till o från men det blir ju inget av dom..

Igår gjorde jag en sån där sak som man kanske inte bör göra när man har gått 5 dagar över tiden och proppen har släpp men jag hatar att bara sitta här o vänta på att nåt ska hända..dagarna går ju liksom. Å så måste man ju ta lite risker ibland med..
Jo så vi tog en liten trip till Munkfors (25 mil enkel resa..) och hämtade lilla Ester..En dobermannvalp som min syster köpt. Jag var lite nervös i Laxå på vägen upp för då fick jag lite värkar i bilen men sen så gav det med sig och han är ju som sagt kvar i magen..

Ester är som ni säkert förstår bedårande söt, 9 veckor gammal och så himla liten..Oyan var ju 12 veckor när vi hämtade henne så hon var ju nästan dubbelt så stor!


Ester

Henry har spenderat natten hos farmor o farfar och idag ska han följa med dom på kusinträff i Norrköping. Det känns så konstigt när han inte är hemma, jag saknar honom så det gör ont redan nu..Han ska dessutom sova hos fam. Högqvist inatt så mamma får längta lite till..Han har tjatat om att sova i Anders säng sålänge nu att  det är bäst att han får göra det.. ;)

Nu ska vi äta en låååång frukost och bara njuta av att få sitta ner under en hel måltid..det tillhör inte vanligheten här hemma!

Över o ut


No action at all..

Tji fick jag för att jag ville ha falska förhoppningar! 

Ja här sitter jag nu efter att ha sovit HELA natten..det var ju det sista jag ville..nu är det helt lugnt igen och jag känner bara att jag ger upp och går o lägger mig och vaknar först när mini har bestämmt sig för att verkligen komma ut..*surar*

Hör av mig om sådär ett halv år då...

På g?

Japp imorse gick den berömda slemproppen och sedan har jag haft molvärk i magen hela dagen.. nu under kvällen så har värkarna kommit o gått men varit oregelbundna och hanterbara.

Vi får väl se vad natten har att ge.. håll tummarna!

över o ut!

Kära vänner..

Jodå han ligger kvar därinne..inte gjort en antydan till att vilja se dagens ljus än iallafall..

Igår var jag till MVC igen och gjorde hinnsvepning nummer två. Hade öppnat mig lite mer så nåt hade ju hänt iallafall sen låg jag med CTG i 20 minuter för att kolla om det var några sammandragningar men det var kolugnt där inne! Han känner väl inte för att komma ut helt enkelt..envisa unge! ;)
Nu är nästa tid den 17 juli då jag ska in för bedömning..de kollar hur de ska sätta igång förlossningen beroende på hur pass öppen man är osv..och sedan blir jag igångsatt (hemska tanke) på måndagen den 20:de juli!
Å VAD JAG VILL FÖDA BARN INNAN DET!!!! Jag vill verkligen inte bli igångsatt den här gången, det var en pina förra gången..usch! Även om de säger att det är mycket lättare den här gången så vill jag att det ska komma igång av sig själv..jag skulle kunna gå en månad till om jag bara visste att det kom igång av sig själv..det är sant! Inte mycket jag kan göra dock..bara att gilla läget!

Efter besöket på MVC åkte vi till Borensberg och hälsade på mamma som är husvakt åt min mormor som är i TYskland ett par veckor. Vi tog en snabbfika och Henry fick fylla på "mormorförrådet". Han har ju ett behov av henne som ni säkert förstått..

Sen åkte vi hem igen och hälsade på Lisa o Lotta på Oyans dagis för Pernilla och Dixon var där från Åtvidaberg tillsammnas med Pernillas mamma. De hade med sig en jättegod smörgåstårta som vi festade på. Vi passade på att släppa ihop Oyan o Dixon, mellan regnskurarna, så att de fick leka lite. De verkar gilla varandra och leker bra ihop.
Sist så var Oyan outtröttlig men igår så blev både hon o Dixon trötta rätt fort, det måste ju bero på vädret och att Oyan just nu är lite loj efter löpet. 
Vi hade iallafall lika trevligt som alltid och Henry passade på att showa lite med..han är en liten spillevink som älskar att vara i centrum..Han bjuder oss på många skratt!


H passade på att klä av sig och springa med rumpen bar i hundarnas rasthage..


Gofis..


Oyan o Dixon




Fina, fina Dixon vilar ut efter ett race med Oyan



Oyan flåsis för ovanlighetens skull..

Goa vänner..

Idag har vi bara varit hemma och njutit av ett par timmar i solen.
Henry har lånat pappas hörselskydd med radio och gått runt naken i foppatofflor med dessa samtidigt som han klippt gräset med sin lilla klippare. Tyvärr lyckades jag aldrig fånga honom på bild men det var en syn för gudarna kan jag lova..Johan o jag låg dubbelvikta av skratt! Så härlig!


Med pappas hörselskydd

Över o ut!

Vräkning

Kära Mini,

Härmed varslar jag, i egenskap av hyresvärd, Dig om vräkning.

Vräkningen kommer äga rum snarast, dock senast inom 2 veckor efter hyresperiodens slutdatum. Till grund för vräkningen föreligger totalt ointresse från Din sida att följa sedan tidigare överenskommen hyresperiod med slutdatum 090705 (se bilaga 1, UL rapport).

För att underlätta för alla berörda parter ber jag Dig att flytta ut självmant.

Med vänlig hälsning
Hyresvärden Mamma

Dagen D..

Så var dagen kommen då lilla Mini har beräknad födelse..men som ni alla säkert misstänker så ligger han tryggt kvar i min mage! Han har inte visat nåt intresse alls av att se dagens ljus! Eftersom storebror inte heller ville komma ut så har jag liksom räknat med att Mini inte skulle komma idag men ändå så är det ju den här dagen som på något sätt är mål!

Igår var en fullspäckad dag..Vi började med att åka in till Motala och lämna Jenny och hämta de dörrar som var kvar efter att ha blivit omlackade. De blev så himla fina!!
Sedan hämtade vi upp mamma/mormor och åkte hemåt igen! Väl hemma så åt vi lite lunch och så åkte vi en sväng på Heda markand!

Den är lite mysig den markanden, det är bara hantverkare och de är dessutom från trakten. Sedan fanns det ju både hästar o kaniner att titta på..vilket var väldigt uppskattat av Henry! Han red för första gången i sitt liv och sken som solen under tiden! Sedan träffade vi på farmor o farfar och de visade Henry alla fina kaniner som fanns där..han var eld o lågor minst sagt! Han verkligen älskar djur, så nåt har jag väl färgat av mig i han även om han annars är pappa upp i dan! ;)


Väntar på att få rida!

Ridandes på hästen Prins med mormor bedvid sig.

Han verkligen älskade det! Mammas pojke!

Finast i världen!

Å så kaninerna..

Det är VÄLDIGT viktigt att kepsen sitter på sned just nu..

Lyckan var ju gjord när han till o med fick sitta inne i buren hos kaninerna!

Sedan for vi hem igen och badade och fikade. Det var minst sagt varmt att gå på markanden, det var precis som om luften stog stilla och jag rann nästan bort..Tack gode gud för poolen!

Sen var det bara att packa ihop oss igen och åka tillbaka till Motala o lämna släpvagnen och mormor. Vi hade en date med fam. Högsqvist så vi åkte dit och åt jättegod tacopaj! Sedan tog vi hundar o barn och gick till kanalen för att bada men det var bara Malte som badade...Oyan, badkrukan, stog på kanten och velade men hon vågade inte hoppa i...Hon är allt en liten fegis!! Camilla syster var där med sin lilla Daria, en 6 månaders amerikansk bulldog. Jag föll som en fura för denna lilla dam då hon var så himla glad och vänlig! Hon var så försiktig mot barnen och så himla söt! Ett litet lyckopiller!
Oyan tyckte att hon var skitläskig till att börja med men sen var det precis som att hon började att valla henne..Hon motade henne om hon sprang iväg för långt och såg till att hon var runt oss hela tiden..Lilla Oyan hon är en liten mamma ända in i benmärgen!

När vi sedan kom hem var vi alla precis slut och somnade gott efter en trevlig och händelserik dag!

Idag har Johan jobbat och mamma har varit hos mig o Henry. Vi har inte gjort nåt särskilt utan bara fixat här hemma och tagit det lugnt. Efter lunch så vilade vi alla en stund..Jag somnade ute i solstolen för att vakna med ett ryck av att det spöregnade på mig..Haha! Vilken syn..här sprang jag runt o rev in tvätt, dynor o leksaker..snacka om att jag vaknade fort!

Nu har Johan kommit hem och det vankas hemmagjord pizza. Sen ska jag nog gå o lägga mig, är så himla trött att jag knappt orkar nåt idag! Undrar om det är pencillinet som gör att jag känner mig så himla trött?!

Skönt är det iallafall att det blivit lite svalare! Nu får Mini komma precis när han vill faktiskt! Håll tummarna för att det inte dröjer så himla länge!


Syskonmys framför Bompa!

Över o ut

Gravidhagga..

Nu så var hinnsvepningen gjort och jag har noll o nada känningar! Lite besviken blir man allt även om jag var förberedd på att det visst kunde bli så.. Nu är det tre dagar kvar till BF och jag ser framför mig ytterligare två veckors väntan..blir igångsatt den 20 juli så om inte förr så kommer Mini då! BM sa att det var "väl förberett" men att det behövdes lite värkar och just nu är det som sagt stiltje där inne. Han gör inte många knop i värmen! Vad jag minns av Henry så var det ett fasligt liv i magen på slutet..det kändes som han möblerad om bland organen därinne men Mini nöjer sig med att sträcka på sig och buffa lite neråt ibland!

Blev påmind om att man inte får bada på 6 veckor efter att man fött barn så just nu gör det inte så mycket att han inte vill komma ut, det får gärna bli lite svalare innan. Just nu bor jag ju i poolen!

Henry har fått feber och kräks i värmen, stackars liten! Han mår dock bättre idag så jag håller tummarna för att det bara var en släng av nåt..Han har för övrigt lyckats hälla vatten över min mobil för andra gången inom loppet av 2 veckor. Första gången tog han den helt sonika o slängde i poolen och idag hällde han en halv 10 liters hink med vatten över den för att han blev sur på mig..Kan ju meddela att mamma Jessica gick i taket!! Så ni Hästholmabor som läser bloggen, som undrar vem tusan som gormade så det ekade i hela byn på fredagförmiddagen...det var bara jag...Gravidhaggan!
(Kan ni tänka er att det inte hänt nåt med mobilen alls varken denna eller förra gången..Det måste ju tyda på bra kvalitet.. eller kanske bara tur!)

Igår var jag hos kära Camilla o fick håret fixat..lite slingor så nu ser jag lite roligare ut iallafall.
De hade varit på 3D ultraljud på förmiddagen och fått se sin lilla. Det visade sig att de väntar en liten pojke till så nu har de triss i pojkar och Camilla är verkligen underrepresenterad hemma då de även har två katter o en hund som alla är hanar de med! Får nog ta o skaffa sig nåt feminint djur att utjämna med.. ;)  De fick så fina bilder på pojken, så himla coolt att man kan se så himla väl. Deras lilla kille förväntas komma i slutet av Oktober!

Ser fram emot våra träffar (Fam Högqvist och vi alltså) om sisodär ett, ett o ett halvt år..Då vi har Anton som är 14, Henry som är 4, Ville är 3 och två minisar på typ ett år! Å så Oyan o Malte med.. Det blir livliga dater det! HaHa! Bäst att passa på att prata med varann nu innan för sen lär man väl inte få en syl i vädret eller en lugn stund.. ;) Underbart!

Plockade upp syster på väg hem från Motala igår så hon ska vara hos oss till imorgon! Jättemysigt..Hon har gett mig en välbehövd pedikyr idag så nu är mina fötter lena som bäbisfötter! Har ju fotfobi så hon är en av få som får ta i mina fötter..Tack älskade syster för att du tog dig tid!

Helgen blir lugn med endast en tripp till Familjen Högqvist inplanerad.

Håll nu tummarna för svalare väder (solen får ju gärna vara framme men det behöver ju inte vara så smällhett..) och att Mini vill komma ut snart då!. Ska tillbaka till MVC på tisdag och då gör de ett försök till att dra igång det om jag vill. Det är ju inte det behagligaste man kan tänka sig men det kan det ju vara värt!

Nu har syster bakat en kladdkaka som vi ska frossa i...Mums!

Över o ut!

RSS 2.0