Ack Värmeland, du sköna..


Nu är vi hemkomna efter en otroligt tevlig helg i Värmland!!

Vi startade på fredag morgon efter att Johan kommit hem från jobbet och åkte sedan de dryga 30 milen upp till Änga, som ligger utanför Töcksfors, där min far och Laina bor. En idyll mitt i de värmländska skogarna. Det är från början min farfars föräldrarhem och jag har många fina minnen där från min uppväxt!


Vår i Änga



Efter en härlig middag så tog vi på oss gummistövlarna och gick ut i skogen med pappa för att plocka lite svamp! Eftersom han har gått o skrotat i dessa skogar hela sitt liv så känner han till varje kvadratcentimeter och bara gick o pekade vart det fanns gula fina kantareller att plocka!


Finaste Pappa/morfar Bjarne


Vi fyllde snabbt de två korgarna vi hade med oss och blev tvugna att lämna massor med svamp oplockade!! Men vi fick som sagt med oss massor hem med..det var iallafall över 10kg vi bar hem! Det är ju så man skämms men... eftersom Laina är världens snällaste människa så rensade, förvällde och förpackade hon all svamp åt oss!!! Så nu ligger hela frysen full med goda härliga kantareller!

TACK snälla Laina för att du finns och för allt du gör för oss...Vi älskar dig!


Söta Mommo Laina

Sedan åkte vi hem till Fredrik, Pernilla och Casper där vi skulle bo under helgen! Casper o Henry lekte och hade roligt så klockan hann bli elva innan de kom i säng på kvällen! Lördagen spenderade vi på Årjängs marknad..hur mycket folk som helst och så massor med grejer. Vi köpte inget speciellt utan gick mest och tittade..det är ingen lek att gå på marknad med två barnvagnar vill jag lova!!


Kusinerna myser framför "Padicken" (Madicken)


Casper

Eftersom Pernilla fyllde år på fredagen så var det kalas för henne på lördagkvällen!
Massa god mat och bakverk!

 
Pernilla & Tage

Så idag åkte vi ut till Änga igen efter frukosten. Henry skulle ju åka traktor och fyrhjuling med morfar hade vi ju lovat! Han var så lycklig lilla H och morfar o mormor Laina är verkligen stora favoriter hos Henry! Det är så himla trist att vi bor så långt ifrån varann och det blir alltför sällan vi ses!



Henry hjälper morfar att mata kossorna





Galna värmlandskossor


Häftigt


H kör gräsklipparen själv!


Minibonden H..


Å storbonden B..

Efter lunch åkte vi hemåt..vi saknade Oyan så det gjorde ont! Hon har spenderat helgen hos Jenny, Alice o Ester! De har lekt o busat hela helgen så Oyan somnade så fort hon la sig i bilen och hon ligger här i soffan och har inte rört en fena sen vi kom hem!

Ja det tar på krafterna att leka och ha kul en hel helg! Imorgon är det vardag igen och den här veckan ska vi försöka få ordning på veden och göra höstfint i trädgården! Johan är ledig tills på lördag så det är bäst att passa på!

Över o ut!

Förresten.. Tage fyllde 2 månader i fredags!! Stora killen..


Tagehjärtat 2 månader!


Kommentarer
Postat av: johanna

Hej på er!



Ja inte svårt att bli avis på er inte! Ååå, så mysigt ni ser ut att ha haft det!

Hoppas allt är bra med er!

Gratta stora tage från mig! O krama H!

På onsdag ska Zoya gå till "frissan" Undrar hur det ska gå! Vi kanske ses i Hästolmen!

Ha det super! Kram Johanna o Z

2009-09-21 @ 21:47:51
Postat av: Lisa

De ser verkligen supermysigt ut.. så där skulle jag vilja bo :)

minibonden Henry ser ut att trivas som fisken i vattnet, kan tänka mig att han var stolt när han fick åka traktor och fyrhjuling :D

Casper han haltar på.. tyckte han var en aningen bättre i förrgår, men sen har inget mer förbättring synts :(

kramar

Lisa & guldgossarna

2009-09-24 @ 23:39:13
URL: http://minagoldenkillar.dinstudio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0